Új osztályfőnököt kapott a harmadikos fiunk osztálya, aki elég érezhetően pikkel a problémás gyerekekre. Mit tennetek ilyen helyzetben?
Sajnos a legproblémásabb gyerekekkel van a legtöbb baja, de olyan dolgokba is beleköt, amihez aztán tényleg nincs semmi köze (milyen színű cipőt vettek). Olyan, mintha megpróbálná a többi gyereket ezen osztalytarsak ellen hangolni. Pl. X (diszgrafiás) nem tudta helyesen leírni a szöveget a tábláról, ezért az egész osztálynak bent kell ülni szünetben, amíg ki nem javitja teljesen jóra... Nyilván nem ment neki, igy ugrott a szünetük. Többször azt mondta, hogy az "ilyen" gyerekeknek nincs helyük a normál gyerekek között és volt még pár hasonló beszólása. A fiunkkal az a baja, amiért napi szinten megtalálja, hogy túl sokat segít ezen gyerekeknek és a legjobb barátai is problémásak.
A jövő hétre tett szülőit és fogadóórákat is. Ti hogyan és mit mondanátok egy ilyen tanárnak. Én lassan ott tartok, hogy elküldöm melegebb éghajlatra, de félő, hogy ennek a levét a fiunk inná meg és még lesz vele egy évük...
21-es, sajnos igazad van.
Csak legalább a látszat, hogy megpróbálta, és ne alázza a gyereket.
Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy a gyógypedagógusok sincsenek a helyzet magaslatán.
Nálunk annyi volt, hogy kijött a csaj, és megírták együtt a leckét. Ezt a napközis tanítónő is tudta volna. Mondtam az igazgatónak, azt mondta, hogy nem tud mit tenni, a gyógypedagógus nem az ő embere, menjek az EGYMI-hez. Hát az EGYMI igazgatónője volt a kedves gyógypedagógus!
Következő évben akit kaptunk, az még ennyit se csinált, csak beszélgettek a politikáról (7 éves volt a gyerek akkor). Jó, nem alázta a gyereket, meg be volt írva az órarendbe, hogy tartanak neki fejlesztést, feladat kipipálva. De hogy minek? Az más kérdés.
A lányomék gimiben szorzótáblát gyakorolnak. Konkrétan megmondta neki a gyógypedagógus, hogy fogalma sincs, hogy vele mit csináljon, hiszen 4,8 az átlaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!