Szorzás,osztás,fejszámolás röpdolgozatot milyen formában értékelik nálatok? Harmadikos gyerekemnél most 10et kérdeznek és 1 hiba 4es, két hiba 3as, három hiba4es, 4 hiba 1es. Ez nem túl szigorú értékelés?
Javítás:"három hiba 2-es",
Ha 10-ből hármat kihagy vagy elbénázik már csak kettes a dolgozata.
Én az első osztályon vagyok kicsit kibukva.
Két oldalas írás felmérőt irtak.
Az egészben 2 db ékezet hibája lett és ez miatt már csak 4-es lett. Nekem tökéletesen megfelel ez az osztályzat de így fogják elvenni a gyerekek kedvéta tanulástól.
Én nem várom el a pedagógustól a szigorú számonkérést, hogy ezzel elvegye a gyerek kedvét az egésztől és minden nap izguljon a suli miatt, valamint kudarcélményekkel gyarapodjon. Egy nagy csalódás az egész suli és a tanár.
Én azt vártam az alsó tagozattól,márha lehet elvárni bármit - hogy megszeresse a tanulást, az iskolát, a tudásvágy és a sikerélmények legyenek többségben, hogy ne egy görcs legyen a gyerek és sírjon már szombaton, hogy nem akar suliba menni. Kettes hozzászólónak szuper lenne a mi tanárunk, mert mindenért egyessel fegyelmez és minden nap vagy doga vagy felelés van valamiből.
Itt sincs konkrét jegy.
Kiváló, jó, közepes, megfelelt stb.
De miért is kaptam 0 százalékot?
1. vagyok
34 éves vagyok
Nàlunk szóban volt
Minden hiba feketepont volt
5 utàn 1-es...
Es igen mindenkit vagy 10 alkalommal kérdeztek
Sajnos a szórzótáblán nem gondolkodni kell, nem számolni.. annyira tudni, mintha bemagolta volna.
Később minden ezen alapszik.
Nem csak szorzást kérdeznek tőlük és váltani se egyszerű a műveletek között. A mi időnkben nem volt ez így, az egész biztos, mégis valahogy létezünk. Sőt gazdasági matekból szigorlatoztam, nem kenem vágom a szorzótáblát, de nem is vettem észre, hogy mindennek ez lenne az alapja.
Azt gondoltam lehet ezt emberségesebben. Itt egyes jár azért, ami a főiskolán már 2es volt - 60%. Azért ezt így kicsit erősnek érzem.
Szerintem a dolgot ketté kell választani. Egyrészt 10x10-ig a szorzótáblát tényleg gondolkodás nélkül kell tudni, álomból fölkeltve is, tetszőlegesen belekérdezve. A nem magabiztos szorzótábla egészen érettségiig gondot fok okozni.
Másrészt valószínűleg nem ez a legjobb és legkonstruktívabb módja a szorzótábla megtanításának, ráadásul az a pedagógus, akinél rettegnek az elsős gyerekek, az nyilvánvalóan rosszul csinál valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!