A 79-95%-os(3-as,4-es)értékelések általános első osztályban előrejelznek valami rosszat esetleg? Pl hogy gimiről.majdan ne is álmodjon, vagy ilyesmi?
A környezetemben (rokonok, barátnők), ill a facen mindenki jeleskedik az alsós gyereke kitűnő bizonyítványával, valószínűleg akkor alsóban az 5-ös lehet az átlag, ill mindenki?
És akinek a gyermeke mindamellett hogy szorgalmas, szereti a sulit, jókedvvel írja a házikat, csak figyelmetlen (elsiklik olyanok felett hogy 3+1 vagy 3-1 és random lesz neki 4, vagy 2 az eredmény), szóval dekoncentráltság miatti hibák miatt a fenti értékeléseket kapja a főbb tárgyakból (magyar, matek).
Éspedig gyakorlunk is nem keveset. Csak nem tudjuk előre a felmérőket, mert random íratják velük.
Mindezekből előrevetíthető valami szomorú, elszomorító jövőkép?
Vagy esetleg vannak orvosok, ügyvédek, mérnökök is, akik így kezdték 6 évesen az alsót?
Van remény még bármire ebből?
Csak mert én színötös voltam. Meg se hatott a suli..pláne alsóban
Én első-másodikban tök átlagos voltam matekból, harmadikban kifejezetten "rossznak" éreztem magam (bár év végén valahogy mégis talán 5-öst kaptam, órai feladatokra sose volt piros pontom, mindig én voltam az utolsó aki befejezte a feladatot, szóval az átlagnál rosszabb voltam)
Ezek után 5.-ben matek versenyt nyertem, emelten érettségiztem matekból, és mérnök vagyok. (nő)
Szerintem az hogy elsőben elnéz egy-két dolgot, vagy elkalandozik a figyelme nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz tanuló lesz.
Arra kell figyelni, hogy a kedvét ne vegye el, hanem inkább törekedni akarjon arra hogy figyelmesebb legyen.
Szerintem nem kell a legrosszabbra gondolni. Ahogy idősödik meg fogja szokni, belerázódik.
Inkább olyan szempontból gáz ez, hogy pl. már az elején "eldöntik", hogy utálnia kell a matekot.
Szerintem mindig dicsérd őt, hogy érezze részedről az elismerést, amiért mindent beleadott.
Köszönöm a tanácsokat.
Próbálom nem rá stresszelni. Megdícsértem hogy legalább épségben hazahozta megmutatni(nem úgy mint a múltkor hogy azt sem tudta hol kallódik)
De én órák óta vagyok magam alatt.
Amúgy jelez. Aki első pár évben nem jó matekbol (én), az később se lesz. Szoval ez nem olyan, hogy mire a törtekhez érnek addigra hirtelen matekzseni lesz a gyerek.
Ettol en meg gimis lettem, pedig ötös matekbol szerintem soha nem voltam. Elsőben sem. És kituno sem. Mégis 4,75-os átlaggal végeztem az elit gimit és van diplomám is (szinten 4,5-ös kredit indexszel) és nyelvvizsgám és jól fizető állásom is.
Szoval azért nem tragédia, ha nem kituno a gyerek, de azért ha alsóban sem ötös matekbol valószínű nem agysebesz lesz. De bíró még simán lehet. 🙂
Köszönöm.akkor lehet még remény.
Remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!