Ha volt konfliktusunk pedagógussal, akkor érdemes más iskolába íratni?
A lányom jelenleg általános iskolás, iskolájában egy pedagógussal volt konfliktusa.
Nagyon meghúzta a fülét neki, akkor derült ki,amikor nagyon fájlalta, utána elvittem orvoshoz.Meg volt duzzadva, meg tele volt véraláfutással.Az orvos mondta,hogy magától nem lesz olyan,biztos bántották.
Azután mondta a lányom, hát,hogy a tanár csinálta.
Azon akadtam ki,hogy magától ezt nekem nem mondta el és az orvosnál derült ki.Pedig, nem az a fajta vagyok, aki őt hibáztatná és nem a pedagógust.
Nyilván, nem 8 napon túlgyógyuló,nincs maradandó sérülés, de akkor is, szerintem ez durva és nem tartozik az ilyen fegyelmezési módszer a pedagógusok eszköztárába.
A férjem viszont eléggé kiakadt, jobban, mint én.Feljelentést is tett.
Érdemes-e másik intézményt keresni?
Úgy látom a pedagógusok elég összetartóak, attól félek,hogy az illető problémás pedagógus kollégái valamilyen módon bosszút állnának, rosszabb jegyet adnának, vagy hasonló.
A szóban forgó hölgy idősebb és bunkó is.Szerintem nekem is kihúzná a fülemet a helyről, ha kérdőre vonnám.
A fiamnak egyszer 3.-ban a torkát kapta el a napközis nevelő (megsavanyodott nyugdíjas satrafa). Csak azért nem lett belőle ügy, mert nagyon jóban voltunk az osztályfőnökkel, így csak felé jeleztem a problémát... persze jelezve azt is, ha ez újra megtörténik, bemegyek és ráborítom az asztalt a banyára.
Nem történt újra, legalábbis nem mondta a gyerek. A tanítónénit félévkor leváltották.
Ha a gyerek jó érzi magát a suliban, tuti nem vinném máshova. De ebből biztos ügyet csinálnék így, hogy nyoma is volt. Látlelet tuti... és nem mondom, hogy feljelenteném, de a suliba bamennék, és kérdőre vonnám. Az igazgató előtt is, ha akadékoskodik. Akkora ügyet, hogy fülét farkát behúzva inkább egy jeggyel jobbat adna a gyereknek mindenből, csak hagyjam békén.
Ha újra bármi akár apróság történik, van a kezedben látlelet erről is.
Mondom ezt pedagógusként.
"ellenőrzés nélkül, senki sem figyeli, ellenőrzi a munkájukat"
Ez nem igaz.
"Ha kamera lenne bent mikrofonnal, folyamatos rögzítéssel, akkor 4xes bért kaphatnának és akkor mindenki biztos lenne, hogy valódi szakmai munka folyik bent."
Akkor is csak részleteket látnának, az előzményeket senki se nézné vissza soha, hiszen eleve kapacitás se lenne rá... Meg nem is csak a tanteremben, óra alatt történnek olyasmik, amik hatással vannak arra, hogy mi történik az órán. Sokkal de sokkal bonyolultabb annál a nevelés - márpedig az iskolákban nem csak tanításnak, hanem nevelésnek is folynia kell, úgyhogy arra is hiába hivatkozol, hogy
"Majdnem mindenhol vannak kamerák, amik folyamatosan vesznek felnőtteket akár munka közben is "biztonság" miatt"
"Ha nem szolgáltatás, akkor hogyan definiálnád? Termelő munka?"
Nem. Oktató-nevelő munka.
"A gazdaságban két csoportba szokták sorolni a cégeket: szolgáltatás vagy termelés."
Ahogy mondod: a gazdaságban. Csakhogy az oktatásügy nem a gazdaság része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!