Mihez érdemes kezdeni a befektetéseinkkel ha esnek a részvények az ukrán-orosz konfliktus hatására?
Kivennétek a pénzeteket vagy hagynátok bent?
Sima egyszerű megtakarítási befektetésről van szó.
Én eldöntöttem, hogy 10 évig nem veszek ki belőle pénzt. Ehez tartom magam, nem is nézegetem az árfolyamot. :)
Amikor beraktad a pénzt tudtad, hogy eshet is az ára. Csak ezt elvben mindenki tudja, a ygakorlatban átélni mégiscsak más.
Ha ezt nem bírod, örülj neki, hogy gyorsan kiderült, kiveszed és ezentúl messzire kerülöd a tőzsdét. Ezt se szégyen meglépni, nem mindenkinek való a tőzsde.
Ha rosszul érzed magad, akkor talán jobb, ha valami stabilabb megtakarításba átteszed, és nyugodtan alszol.
Az elsőnek adok igazat.
Ha kiveszed a pénzed, amikor esik, és berakod, amikor magasan van az árfolyam, akkor egész életedben mindig bukni fogsz.
A részvény kereskedés legfontosabb szabálya, hogy hosszú távra tedd be.
Minden egyes ki be ugrálásnál 3x is veszítesz, egyrészt a jutalékok miatt (adás-vétel), másrészt több az adó, ha nem 5 évre eszel részvényt TBSZ-en, harmadrészt mert amíg a pénzed kiveszed és a bankszámlán csücsül, addig nem kamatozik, viszont inflálódik.
A legjobb, ha nem is olvasol híreket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!