Mit tennél ha egy tanár bántaná a gyereked és egy két másikat is, de az ofővel jóban lenne, így nincs kinek szólni?
Nem marad nyoma, csak a megfèlemlítéses erőszak híve a tanàrnő, tehàt megszorít, falhoz nyom. Nem csak az enyémet, màsét is, eddig egy gyerekről látta még a gyerekem. Az udvaron láttam, hogy belehajol a gyerekek arcàba úgy suttog velül(nincs hangja), és következetesen a hátrányos helyzetűekre megy(roma, sni, de verekedésnél sem különbözteti meg az önvédelmet, és kéri pl, hogy vele verekedjenek a kisgyerekek, ne egymàssal). Vannak jó megmozdulásai is, de a gyerekem kikészül tőle és mivel az ofője barátja a tanárnő, az ofő év elején megmondta a gyerekeknek, hogy meg ne halljon panaszt a tanárnőre, mert “szegénynek nincs hangja”.
Mindig azt hittem el fog múlni, de a túlkapások vissza-vissza jönnek és a gyerekemnek az sem tetszik, ha mással ilyen a nő. Nem mer senkinek szólni rajtam kívül és engem is megkért, hogy ne hozzam fel. Amikor egy egy ilyen van, rossz jegyet hoz és nem tud koncentràlni, újra-újra éli a helyzetet és mivel mások is látták mit csinált a nő, megalàzva érzi magát és titokban utálja, de nagyon figyel, hogy ne bukjon le vele.
Voltunk hasonló helyzetben, ott csak hazudott a tanárnő, mikor láttam, hogy mit csinált, velem szemben is, összetartottak a tanárok, neki hittek, mi meg leléptünk a suliból. Gyerekem barátai oviban jártak így.
Az egyetlen megoldás szerintetek is a váltás? Utána természetesen borítanám a dolgokat, de addig tapasztalat, hogy nem hisznek a gyereknek és le is húzzák. Nyilván nem a semmin akadt ki a tanár, de a gyerekem pl egyszer sem verekedett és nem beszélt csúnyán, illetve a srác is csak meglökött valakit, a màsik gyereket meg cikizték és kiabált, a cikizők semmilyen negatívat nem kaptak.
Az ofő úgy tudja, hogy a gyerekem hisztis és balhézik. Legutóbb arcondobták sáras hógolyóval, mikor már kiszállt(sokan egy ellen), belement a szemébe, ment a tanárnőhöz aki kiabált vele hogy ne hisztizzen. Osztàlytárs törölte ki szeméből a sarat és vígasztalt mert sírt, úgy jött haza mint aki sàrban hempergett, pedig amúgy nagyon vigyàz a holmijaira.
Nemtudom, elegem van, vàltanék
? Azt mondtam, hogy nem verekszik és nem káromkodik, mindkettő igaz. A gyerekem pontosan elmondta az elsőnél, hogy "nem tetszett neki a stílusa"--ezt így az arcába mondta közben a tanár, mikor összeszorította a száját, és amikor ki akart szabadulni a gyerek, rálépett a lábára, hogy nem mehet el onnan, illetve a másodiknál is ez volt, akkor a gyerek tanult az elsőből, de a tanárral nem értett egyet, mert az rosszul látta(gyerek védte a barátait). Más gyereknek is annyi volt a bűne, hogy lökdösődött az ajtónál vagy védte magát rugdosódótól. Illetve a harmadik esetnél a gyerekem odament sírva, hogy arcondobták sáros hógolyóval és belement a szemébe, a tanár meg mondta, hogy "nem érdekel a hisztid". Többször sétáltam el az udvar mellett tesiórán, TUDOM, hogy a tanár többször átlép a határon, láttam, ahogy belehajol auti gyerek arcába közelről, később a gyerekem mesélte, hogy nem is az a srác volt a hibás, csak a tanár nem látta, de már senki sem mer neki szólni. A többi tanár rendben van, ez a tanár nincs, az sem véletlen, hogy csak ez csinál ilyet. Mindenki utálja az osztályban(is), és mesélik a sztorikat miket mond, hogyan büntet, de erőszakosságban is csak idáig fajul a dolog nála, nem üt meg senkit, csak erőszakos, de jobban, mint szabad lenne. Más tanárnak nincs baja a gyerekemmel egyébként, se suliban, se különórán. Mondom, szerintem vannak jó megmozdulásai is a tanárnak(én szeretem a fegyelmet tartókat), de nem normálisan csinálja, hanem néha bekattan és nem arányosan.. és értem, hogy azért, mert szr, ha nem tud emberi hangot megütni, iszonyú frusztráló lehet tanításnál, de ilyet akkor sem tehet! De nem annyira súlyos, hogy bármi történjen miatta, csak mérgesebb lenne érte, ha szólnék és félthetném a gyerekem naponta.. És nem csak vele ilyen, mással is, lánnyal és fiúval egyaránt. Amíg nem tanított, a gyerekem "példás magatartásáért" kapott oklevelet. Most nem megy, mert az első héten kezdett a tanárnő, a gyerek azóta ki van bukva és feszült és az ofőjében sem bízik meg már, mert azt mondta nem akar hallani semmit, mert szegény gabi néni.. őt nem szabad bosszantani..pedig tavaly idilli volt a helyzet.
Nem megy amúgy a sulikeresés, amikor kódja van a gyereknek nem akarja senki átvenni.
Ha verték volna egymást, akkor el tudom képzelni, hogy nem zavarna ennyire a dolog, vagy ha krva, gci, meg ilyeneket mondana a gyerekem, de nem tesz ilyet, annyi, hogy tiszteletlen hanghordozással beszélt, meg sírt amikor a szemébe ment a saras hó, és ezért beárulta azt, aki dobta(ami nyilván véletlen, de azt elvártam volna, hogy segítsenek kiszedni a szeméből, arcából, de legalább ne minősítsék hisztinek).
A mi sulinkban meg másik suliban, meg itt is millió durvább gyerek van, érdekes módon azokat nem nyomják falhoz(ez a tanár se)és nem félemlítik meg, talán mert nem 130 centik, hanem 170, és nem 25kgk, hanem 70. Itt pl vannak olyan gyerek is, akik ellen feljentések mennek lopásért, zaklatásért, garázdaságért(elkapják megverik és kirabolják az egyedül hazajáró gyerekeket délután).. Őket kéne falhoz nyomni, de ugye arra nem futja a tanárnőnek, mert nem éri el a 165cmt meg a 65kgt.. Most ehhez képest ellenkezésért meg tolakodásért meg sírásért ez jár?
Az ötös magatartású gyereket idézek, mikor beszéltek róla osztálytársakkal: "kcsg, krva bzi gci". Tényleg nem szereti senki, és nem ok nélkül, nem minden tanárral ilyenek. Van másik szigorú tanár(ofő), róla nincsenek ilyen véleménnyel se mások, se az enyém.. az enyém is csak azért pikkel rá, mert nem fordulhat hozzá, ha sérelem éri, úgy érzi szövetkeztek.
Mindegy, legrosszabb esetben év végén váltunk, szerencsés esetben év közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!