Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Osztályozhat úgy a tanár,...

Osztályozhat úgy a tanár, hogy a gyerekeket kérdezi meg a jegyről?

Figyelt kérdés

Az iskolában az egyik tanár a hó végi ( tehát egész havi teljesítmény) jegyet a többi diákkal szavaztatja meg. Ha valakiért nincsenek oda, akkor pl.3-ast kiabálnak be, ha meg pl.osztály kedvenc, akkor 5-öst.

Ezt nagyon nem tartom fairnek.

Megteheti egyáltalán?

Úgy volt, hogy idén azt a tantárgyat más tanítja, de sajnos nem így lett. Hiába gebed meg a tanuló, ha pofára megy az osztályozás...

2023. szept. 4. 15:02
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk az egyik tantárgyból a versenyre indulókat választják ki így. Értelmetlen hülyeség.

Nálatok ez melyik tárgyat érinti? Ha töltelék tárgy akkor hagynám a fenébe, ha nem, akkor viszont a Pedagógiai tervben le van írva az értékelés módja, azt be kell vasalni rajta.

2023. szept. 4. 15:19
 2/24 A kérdező kommentje:
Angol.
2023. szept. 4. 15:20
 3/24 anonim ***** válasza:
95%

Akkor bele kell állni. Először Pedagógiai tervet és Házirendet (suli weblapján fent kell lennie) olvasd el, aztán beszélsz először a tanárral, ha elutasító jön az ofő, majd igazgató végül a fenntartó.

Érdemes lenne sorstársakat keresni (a többi osztályból is amiben tanít), ha többen vagytok az szmk-s szülőt megkérni, intézkedjen. Ha ő nem megbízható, akkor írni egy közös levelet, sok aláírással.

2023. szept. 4. 15:27
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk volt olyan, aki megkérdezett minket, hanyast adnánk az emberkének, és annak meg az általa megálmodott jegynek az átlagát írta be. Egyszer csak abbahagyta, szerintem valaki szót neki. 2000-es évek közepe, BP külső része.
2023. szept. 4. 15:32
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Jó pofa próbál lenni a tanár, de ez nem jó poén, mert úgy tűnik egyesek komolyan veszik, hogy ezen múlik az osztályzat!

Azt nem gondolom, hogy egy angolul kiválóan beszélő gyereknek, ha 2-est szavaznak meg az osztálytársai, akkor a tanár azt írja be a naplóba.

Ez baromság! Ha mégis így lenne, akkor menni kell az igazgatóhoz és kérni, hogy másik tanàrnál felelhessen/ írhassa meg a dolgozatát a gyereked, aki valóban a teljesítményt osztályozza.

2023. szept. 4. 15:34
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nem akarom elhinni.
2023. szept. 4. 15:46
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, és a tanár el is fogadja, amit megszavaznak vagy bekiabálnak?

Lehet, hogy csak meghallgatja, aztán beírja, amit ő gondol. Esetleg határesetben hagyja magát befolyásolni.

De ha tényleg a gyerekek bekiabálása dönt, akkor előző tanévben beszéltél erről az ofővel? Ha én a helyedben lettem volna, 2 ilyen eset után beszéltem volna az ofővel.

2023. szept. 4. 16:27
 8/24 A kérdező kommentje:

Igen, említettem az osztályfőnöknek. Azt mondta, más nem mondta még neki, és nem tud róla, de ezzel le is zárta a dolgot.

Nyáron pár angolos gyerek átjött, és én rákérdeztem. Ők még azt is mondták, hogy az illető diák távollétében is megszavaztatják, és a tanár azt írja be, amit a legtöbben mondanak.

Ezen kívül sok szabálytalanságot tudnék még írni, de egyszerűen nem tudunk mit kezdeni ezzel. A tanárok egymást védik, a szülők nem mernek szólni, a gyerekeknek meg ugye k.ss a neve...

2023. szept. 4. 16:41
 9/24 anonim ***** válasza:
93%

#7 vagyok. Ha az ofő nem csinál semmit, mentem volna az igazgatóhoz. Ha ő sem lép, akkor a tankerülethez. De az igazgatónál már azzal indítottam volna, hogy vagy érdemben tesz valamit, vagy egy hónap múlva megkeresem a tankerületet, a felügyeleti szervüket. Egyetlen igazgató sem szereti, ha a felügyeleti szervénél panaszkodnak őrá ill. az iskolájára.

Ugyanakkor én próbálnám kideríteni, valóban azt a jegyet írja-e be, amit a gyerekek bekiabálnak. Attól, hogy nem szól rá semmit, csak beír valamit a naplóba, abból még nem biztos, hogy azt írja be. A gyerekek se látják. És ez azért elég hihetetlenül hangzik.

2023. szept. 4. 16:48
 10/24 A kérdező kommentje:
De, azt írja be, ez biztos. A gyerekek jó része fel van háborodva. De mivel a gyerekek nem mondják el otthon, mert azt hiszik ez így normális, sok szülő erről nem is tud!
2023. szept. 4. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!