Osztályozhat úgy a tanár, hogy a gyerekeket kérdezi meg a jegyről?
Az iskolában az egyik tanár a hó végi ( tehát egész havi teljesítmény) jegyet a többi diákkal szavaztatja meg. Ha valakiért nincsenek oda, akkor pl.3-ast kiabálnak be, ha meg pl.osztály kedvenc, akkor 5-öst.
Ezt nagyon nem tartom fairnek.
Megteheti egyáltalán?
Úgy volt, hogy idén azt a tantárgyat más tanítja, de sajnos nem így lett. Hiába gebed meg a tanuló, ha pofára megy az osztályozás...
Nálunk az egyik tantárgyból a versenyre indulókat választják ki így. Értelmetlen hülyeség.
Nálatok ez melyik tárgyat érinti? Ha töltelék tárgy akkor hagynám a fenébe, ha nem, akkor viszont a Pedagógiai tervben le van írva az értékelés módja, azt be kell vasalni rajta.
Akkor bele kell állni. Először Pedagógiai tervet és Házirendet (suli weblapján fent kell lennie) olvasd el, aztán beszélsz először a tanárral, ha elutasító jön az ofő, majd igazgató végül a fenntartó.
Érdemes lenne sorstársakat keresni (a többi osztályból is amiben tanít), ha többen vagytok az szmk-s szülőt megkérni, intézkedjen. Ha ő nem megbízható, akkor írni egy közös levelet, sok aláírással.
Jó pofa próbál lenni a tanár, de ez nem jó poén, mert úgy tűnik egyesek komolyan veszik, hogy ezen múlik az osztályzat!
Azt nem gondolom, hogy egy angolul kiválóan beszélő gyereknek, ha 2-est szavaznak meg az osztálytársai, akkor a tanár azt írja be a naplóba.
Ez baromság! Ha mégis így lenne, akkor menni kell az igazgatóhoz és kérni, hogy másik tanàrnál felelhessen/ írhassa meg a dolgozatát a gyereked, aki valóban a teljesítményt osztályozza.
Kérdező, és a tanár el is fogadja, amit megszavaznak vagy bekiabálnak?
Lehet, hogy csak meghallgatja, aztán beírja, amit ő gondol. Esetleg határesetben hagyja magát befolyásolni.
De ha tényleg a gyerekek bekiabálása dönt, akkor előző tanévben beszéltél erről az ofővel? Ha én a helyedben lettem volna, 2 ilyen eset után beszéltem volna az ofővel.
Igen, említettem az osztályfőnöknek. Azt mondta, más nem mondta még neki, és nem tud róla, de ezzel le is zárta a dolgot.
Nyáron pár angolos gyerek átjött, és én rákérdeztem. Ők még azt is mondták, hogy az illető diák távollétében is megszavaztatják, és a tanár azt írja be, amit a legtöbben mondanak.
Ezen kívül sok szabálytalanságot tudnék még írni, de egyszerűen nem tudunk mit kezdeni ezzel. A tanárok egymást védik, a szülők nem mernek szólni, a gyerekeknek meg ugye k.ss a neve...
#7 vagyok. Ha az ofő nem csinál semmit, mentem volna az igazgatóhoz. Ha ő sem lép, akkor a tankerülethez. De az igazgatónál már azzal indítottam volna, hogy vagy érdemben tesz valamit, vagy egy hónap múlva megkeresem a tankerületet, a felügyeleti szervüket. Egyetlen igazgató sem szereti, ha a felügyeleti szervénél panaszkodnak őrá ill. az iskolájára.
Ugyanakkor én próbálnám kideríteni, valóban azt a jegyet írja-e be, amit a gyerekek bekiabálnak. Attól, hogy nem szól rá semmit, csak beír valamit a naplóba, abból még nem biztos, hogy azt írja be. A gyerekek se látják. És ez azért elég hihetetlenül hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!