A tanár szabad kezet kap az osztályozásnál, vagy vannak megkötések?
Fiam szerint csak 1-es,és 5-ös van.
Aki matekból átugrik egy feladatot,de a többit megoldja,1-es.Vagy aki nem tudja befejezni,az is egyes.A tökéletes ötös csak.Időre megy.Alsó tagozat,harmadikosok.
Ez szívatás,vagy mi a cél itt pontosan?
Az iskola Pedagógia Programjában benne van, hogy mik a százalékos határok témazáróban vagy röpdolgozat esetében. Ennek a honlapon kötelező fent lennie!
Azonban el tudom képzelni, hogy kisjegyes dolgozatoknál vagy olyan röpiknél, amikben nagyon alapvető dolgokat kér a tanár így pontoz, mert muszáj tudni. Ilyen a szorzó-és bennfoglaló tábla. Milyen dolgozatokról és tananyagról van szó?
Az iskola honlapján megnéztem,köszönöm a tippet,szabad kezet kap a tanár,ráadásul egyénre szabva is osztályozhat pofára,pl.szóbeli feleletnél.Százalékos értékelésről szó sincs,csak hogy mik a követelmények a diákokkal szemben.
Ez kvázi azt jelenti,hogy pofára megy minden,engedett a szívatás is,még csak jogunk sincs fellázadni nekünk,szülőknek.Pedig régóta lenne,a tanárok kiélhetik az alsósokon amit csak nem szégyellnek.Tapasztalat.A gyerekek meg belenyomorodnak.
Tavaly év végén majdnem megkapta az ötöst a fiam,4-es,vagy ötös közt vacillál a tanár,majd egy plusz dolgozat az utolsó héten,mikor naponta volt vagy 2 témazáró,mert a legutolsó hétre raktak mindent,pluszban benyomtak péntekre egy döntő dolgozatot,időre ment,az utolsó lemaradt.Így lett négyes.Most meg mondja,hogy vagy 1- es,vagy 5-ös.Persze egyes lett.Mert átugrott egy-két feladatot,hogy a többivel haladjon...
Másodikban meg volt egy dolgozat,104 pontból 96-ot,vagy 97-et ért el,3-as lett...Nem is értem már! :(
Sajnos a mi szülői közösségünk nem túl jó,hogy finoman fogalmazzak.Két-három részre szakadt,ami a kedvenc/csókos/milliomosokból-igyekvő,de beskatulyázottakból-már nem igyekvőkből áll.
Sosem lesz összefogás,ezt már el is felejtettem.
A házirendet/iskolai értékrendet szerintem megváltoztatni nem fogják.
Az iskolaváltás nem egyszerű,a gyerek nem akar elmenni.Beszéltünk róla.Még az osztályváltás is szóba jött,hátha nem olyan vaskalapos a többi tanító...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!