Kétségbe estem a bizonyítványt illetően Van esély?
Megbuktathatják! Itt az a kérdés mennyire jogos a részükről az, járja mégegyszer az elsőt, mennyire tud olvasni, írni, számolni? Ha tényleg nem nagyon meg neki, szégyen nem szégyen, járja mégegyszer,mert mi fog bukni, nem tudja majd tartani a tempót a többi gyerekkel.
Ahhoz hogy valakit diszlexiásnak kimondjanak, nem elég a nevelési tanácsadó, kell szakvélemény egy felsőbb intézményből, ahol kapott egy kódot, státuszt, hogy SNI arra elő írjak neki a megfelelő fejlesztéseket, és azt az intezmenyt, iskolat, ahol ezt meg is tudja kapni, ahol fogadnak SNI gyerekeket, nem minden iskola fogad!!! Az hogy a nevelési tanácsadó ám azt mondanák diszlexiás, az szinte semmit sem ér. A szakintézmény pedig csak 4. Osztály felett ad ki olyat hogyosztalyozhatatlan, igazolt diszlexiás. El kellene érned, hogy a nevelési tanácsadó küldje valahová tovább, adjon az iskola szakvéleményt. De ez hónapok,nyáron sehol senki nem dolgozik, de el kell kezdeni
Írással,számolással nincs gond,az iskolában van fejlesztés sni-s gyermekeknek is
Most járom a gyermekjólétit,járási hivatalt, hétfőn pedig ügyvéd
A hivatalban azt mondták hogy semmi értelme harmadjára járatni vele + hogy elsőben szülői beleegyezéssel ismételtethetnek ezt meg is kérdezte a tanár mondtam neki hogy nem engedem
A nevelésiben küldik tovább de nem várok szeptemberig még azelőtt keresek valami megoldást
Óvodában nem küldték szűrési vizsgálatra
Csak tavaly de akkor ugye iskolaéretlen volt ezért ismételtették
Valamit biztos lehet tenni hogy ne keljen neki megint elsőbe mennie (bízom benne)
Igen ezt mindenki mondja hogy szülői engedély kell elsőben ezt tavaly alá is írtam
Más iskolában is ezt mondják a tanárok akiket kérdeztem
Ők is azt mondják ezt nem szabad hagyni mert jogszerűtlenül járt el az iskola
Hétfőn kezdem a felső szerveknél a bejelentést persze ügyvéddel együtt!
Utolsó amit írtál undorító, mi az hogy nem iskolába való az a gyerek? Képzeld én diszgráfiás vagyok, mégis lett 2 diplomám és phdre készülök. Ennyire undorító dolgot rég olvastam már.
Kérdező, ne hagyd hogy a gyerekeddel ezt csinálják. Diszgráfiával is lehet élni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!