Kétségbe estem a bizonyítványt illetően Van esély?

Örülök a sikernek :)
Jó pihenést Nektek és sok boldogságot az új évhez!

Nagyon szép és természetes dolog, hogy egy szülő elfogult a saját gyermekével. A probléma akkor kezdődik, amikor a saját büszkesége fontosabbá válik számára, mint a gyermeke. Most is erről van szó. Mit fog mondani a szomszéd Mari néni, ha megbukik Pistike? Mit fognak gondolni az osztálytársak szülei? stb. stb. Az, hogy a gyermek elkezdheti a második osztályt, egy hatalmas kudarcélményt okoz majd neki. Megközelítőleg októberre ő maga is érezni fogja, hogy jelentősen
lemarad a társaitól. Az ilyen gyermekekben alakul ki tartós szorongás, melynek idővel testi tünetei is mutatkoznak majd.
Nekem is vannak diszes tanítványaim, több is. Természetes és alapvető dolog, hogy kiemelten, differenciáltan, egyénileg is foglalkozok velük, hiszen ez alapvető joga ezeknek a gyermekeknek. Azonban ha azt látom, hogy ennek ellenére sem képesek teljesíteni a minimum követelményeket, akkor a gyermek érdekében meg kell buktatnom. Miért? Mert ismerem, szeretem a kicsit, és tudom, hogy a következő tanév még nehezebb lenne számára, amivel már végképp nem tudna megbirkózni. Beleszakad-e a szívem? IGEN! De nem a szülőz nézem, hanem a gyerek érdekeit. Egy tanító

Huh, ez nagyon elfajult. Szerintem ott a baj, hogy a GYIK-on kérdezed, és itt névtelenül lehet ócsárolni másokat.
Nos, én nem tudom, hogy hol tart a gyermek a tanulásban. De amit az iskola csinált, az akkor is etikátlan. Ha ilyen szinten gond van a gyerekkel, akkor esetleg javasolni kellett volna neki év közben korrepetálást, fejlesztést, kap bármi ilyet egyáltalán, ha már a Nevtan kivizsgálta? Mit javasoltak neki?
Egy biztos, én keresnék neki másik iskolát, mert nem nagyon érzem a segítőkészséget a tanári kar részéről.
Magatartásával nincs gond?
Az én fiam beszédfogyatékos, és sajnos az értési zavarokból adódóan az évek során jó kis komplexusokat szedett össze, és elsőben ráadásul bekerült egy elég rossz osztályba, így a magatartásával is gond lett.
Nálunk is volt mindenféle, a tanár a szemembe mosolygott, közben meg már azt szervezgették, hogy túrják ki a gyereket a suliból. Mivel törvényesen nem sikerült nekik, nekem is javasolták, hogy ismételjen évet. Én is kiakadtam, mégis miért? A legjobban olvas az osztályban. Persze, azért, mert a tanár meg akart tőle szabadulni. Én elhoztam onnan, az új suliban másodikban egy darab négyese lett, a többi 5, a legjobb tanuló fiú az osztályban.
Én mindenképp elhoznám onnan azt a gyereket. Amúgy meg ha ki van vizsgálva, és nem találtak nála egyéb gondot, szellemi fogyatékot, akkor a tanító néni kösse fel a gatyát, mert elsőben még a gyereknek az iskolában kéne megtanulnia olvasni, és nem otthon. Tehát ő nem végezte jól a dolgát.

Kedves 45-ös!
Meg tudsz tanítani egy kanalat fára mászni? Ugye, nem? Korrepetálhatod, hordhatod fejlesztésre, TSMT-re, differenciálhatod, de a kanál nem fog fára mászni.
Miért? Azért, mert képtelen rá. Ugyanez a helyzet a gyerekekkel is. Vannak olyan gyerekek, akik idejekorán kerülnek iskolába és képtelenek megtanulni olvasni, mivel nem alakultak ki az ehhez szükséges képességek-MÉG. Több időre van szükségük, de ettől NEM buták! Csak korai nekik az elvárás. Vannak olyan gyerekek is, akik soha nem lesznek erre képesek, mert olyan értelmi, szellemi korlátaik vannak, melyek nem teszik ezt lehetővé. Ezt el kell fogadni, vagy halálra lehet gyötörni a szerencsétlen gyereket, tönkre téve ezzel az életét. Érdemes ezen elgondolkozni.

Kedves 47-es, nem értem a gondját.
Hiszen azt írta a kérdező, hogy a gyerek ki lett vizsgálva. Ha mármost szellemi fogyatékos lenne, vagy bármi más miatt nem tud megtanulni írni-olvasni, akkor ott már javasoltak volna neki speciális iskolát. Ha azt írták le, hogy integráltan járhat a többi gyerekkel iskolába, akkor ezek szerint ő nem egy kanál, hanem egy normális gyerek...
45.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!