Kétségbe estem a bizonyítványt illetően Van esély?
Figyelt kérdés
Kisfiam 9 éves és harmadjára akarják járatni vele az 1. Osztályt, legelső évben iskola éretlenség miatt ismételt évet amit akkor úgy gondoltam semmi gond hisz a javára válik. Most viszont már kiderült a nevelési tanácsadóban hogy diszlexiás amit jeleztem az of-nek májusban és akkor megkérdezte hogy aláírom e az engedélyt hogy megint az elsőt ismételje?! Persze a válaszom NEM volt mivel csak az olvasás megy neki rosszabbul mint az "átlag" gyerekeknek a többi tantárgyból jól teljesített és persze mert már 9 éves és nemár hogy harmadjára járja az első osztályt! Ebben maradtunk az of- el hogy megértette nem engedem és pont Erre bizonyítvány osztás előtt hívott az of hogy a tantesület nem engedi sem a javítóvizsgát sem azt hogy másodikba menjen! De mondom ez így hogy lehetséges? Erre ő: így. Mondom a papírt sem írtam alá a gyerekemet megfogja viselni + csúfolni fogják hiába hogy nem ő tehet róla! Persze ez a tantestületet hidegen hagyja! Hová tudok ezzel fordulni hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?!2019. jún. 21. 23:08
51/53 anonim válasza:
Végigolvastam itt a hozzászólásokat, és elkeserítőek. Diszkalkuliás vagyok, már felnőtt. Általános iskolában a tanáraim java része gyogyós suliba akart volna küldetni, mert diszkalkuliám van, és sántítva járok. Matekból alsóban a jóindulat miatt nem buktattak meg csak, aztán hatodikban meglett a felmentésem. Alsós számítások mennek, több nem. Minden másból mégis végig 4-es 5-ös tanuló voltam, a nevtanban kicsivel átlag feletti IQ-t mértek. Most meg egyetemre készülök nyelvszakra, és életem végéig hálás leszek apámnak, aki ha kellett, szó szerint bement a tanáraimhoz verni az asztalt és meg is mutatta őket. Ha a szüleim rájuk hallgattak volna, akkor én is kisegítőbe mentem volna. Hát, kösz, nem. Ha a gyerekeknek ilyen, vagy hasonló baja lenne, én is minden követ megmozgatnék érte. A tanulási zavar nem egyenlő az értelmi fogyatékossággal, pont ezért előzi meg ezek megállapítását rengeteg szakszerű vizsgálat. Felháborító és vérlázító itt egyes hozzászólók ítélkezése, miszerint az egyetlen út a kisegítő, ha a gyerek rosszabbul ( és nem egyáltalán nem!) olvas... Gusztustalan, ássátok el magatokat.
53/53 anonim válasza:
15# remélem, azért nincs már fiókod, mert kibaxtak innét, mint macskát sz..ni. Kérdező, örülök, hogy végül jó lett a vége. Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!