Jó tanulók! Ti hogy mondtátok el otthon, ha rossz jegyet kaptatok?
Erdélyben lakok, itt 1-től 10-ig osztályoznak, nem 1-től 5-ig. 1-től 4-ig a ""rossz jegyek", az 5-ös már átmenő. Világ életemben 9-es 10-es tanuló voltam, mindig benne voltam az első háromban. Hetedikben kicsit mintha "lebutultam" volna (értsd: a médiám nem 9,90 és szín 10 közt volt, hanem 9,71) ezért a szüleim kicsit meg is dorgáltak, hogy "ahhoz képest hogy nem tanultál semmit egész évben, csodálkozunk hogy 3-ik lettél". Ők nagyon komolyan veszik ezt, náluk a 7-es már rossz. Most 8-dikban még rosszabb lettem, sokkal több a 7-es, 6-os, és volt is belőle nem egy vita, pedig én tényleg igyekszem...:( És most kaptam egy négyest kémiából,s fogalmam sincs hogyan mondjam el a szüleimnek. Biztosan nagyot csalódnának bennem, azt mondanák, hogy nem tanulok semmit, pedig de! Szerencsém van, hogy a tanárnő most (legalább is azt mondta) hogy könnyű leckéket fog adni (nem reakcióegyenletek, stb, mint eddig, hanem elméleti részek) és azokból fog feleltetni, ameddig ki nem javítjuk (mindenkinek elég rosszul sikerült a felmérője).
Annyit még elmondanék, hogy tavaly más tanárunk volt, ő azóta elment nyugdíjba, nála 8-as, 9-es voltam. Mióta új tanárnőnk lett, azóta "romlottam le így".:(
Elég hosszan tudtam megfogalmazni...:D De mindegy nem ez a lényeg, hanem a véleményeitek, tanácsaitok. Hogyan mondjam el a szüleimnek?:( 14/L
Ha nem mersz elmondani egy rossz jegyet és egy Magyarországon négyesnek megfelelő jegyért is mindig leszidtak téged,az szerintem rossz nevelés,rossz nevelés következménye.
Ha a gyerek valamit nem mer elmondani a szülőnek kéne elgondolkoznia hol rontotta el.
A te jövőd múlik a jegyeken,a te dolgod magadért tanulsz nem értük. A rossz jegyek becsúsznak,főleg ha egy tananyagot nem értesz (Kémiában ez gyakori,én tavaly bukásra álltam mert a tanárnőnk az alapján osztályozott kit szeret és kit nem)
a szüleid maximalistak
óriási hisztit fognak csapni
tanuld meg átengedni ezt a két füled között
a jegyek nem minden, főleg nem a világ közepe
ettől még értékes és sikeres ember lehetsz felnőtt korodban
sokkal fontosabb hogy önmagadat valósítsd meg, amit te akarsz, ami téged érdekel, és ne a szüleid hamis eszményképét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!