Mit tennél ha egy tanár bántaná a gyereked és egy két másikat is, de az ofővel jóban lenne, így nincs kinek szólni?
Nem marad nyoma, csak a megfèlemlítéses erőszak híve a tanàrnő, tehàt megszorít, falhoz nyom. Nem csak az enyémet, màsét is, eddig egy gyerekről látta még a gyerekem. Az udvaron láttam, hogy belehajol a gyerekek arcàba úgy suttog velül(nincs hangja), és következetesen a hátrányos helyzetűekre megy(roma, sni, de verekedésnél sem különbözteti meg az önvédelmet, és kéri pl, hogy vele verekedjenek a kisgyerekek, ne egymàssal). Vannak jó megmozdulásai is, de a gyerekem kikészül tőle és mivel az ofője barátja a tanárnő, az ofő év elején megmondta a gyerekeknek, hogy meg ne halljon panaszt a tanárnőre, mert “szegénynek nincs hangja”.
Mindig azt hittem el fog múlni, de a túlkapások vissza-vissza jönnek és a gyerekemnek az sem tetszik, ha mással ilyen a nő. Nem mer senkinek szólni rajtam kívül és engem is megkért, hogy ne hozzam fel. Amikor egy egy ilyen van, rossz jegyet hoz és nem tud koncentràlni, újra-újra éli a helyzetet és mivel mások is látták mit csinált a nő, megalàzva érzi magát és titokban utálja, de nagyon figyel, hogy ne bukjon le vele.
Voltunk hasonló helyzetben, ott csak hazudott a tanárnő, mikor láttam, hogy mit csinált, velem szemben is, összetartottak a tanárok, neki hittek, mi meg leléptünk a suliból. Gyerekem barátai oviban jártak így.
Az egyetlen megoldás szerintetek is a váltás? Utána természetesen borítanám a dolgokat, de addig tapasztalat, hogy nem hisznek a gyereknek és le is húzzák. Nyilván nem a semmin akadt ki a tanár, de a gyerekem pl egyszer sem verekedett és nem beszélt csúnyán, illetve a srác is csak meglökött valakit, a màsik gyereket meg cikizték és kiabált, a cikizők semmilyen negatívat nem kaptak.
Az ofő úgy tudja, hogy a gyerekem hisztis és balhézik. Legutóbb arcondobták sáras hógolyóval, mikor már kiszállt(sokan egy ellen), belement a szemébe, ment a tanárnőhöz aki kiabált vele hogy ne hisztizzen. Osztàlytárs törölte ki szeméből a sarat és vígasztalt mert sírt, úgy jött haza mint aki sàrban hempergett, pedig amúgy nagyon vigyàz a holmijaira.
Nemtudom, elegem van, vàltanék
"Mit tennél ha egy tanár bántaná a gyereked és egy két másikat is, de az ofővel jóban lenne, így nincs kinek szólni?"
1. a tanárral, az osztályfőnökkel és az igazgatóval egyszerre leülnék
2.kivenném a gyerekem az iskolából
3.van kinek szólni: tankerület, iskolaigazgató. Lehet panaszt benyújtani, feljelentést tenni. El lehet vinni a gyereket iskolapszichológushoz, aki leigazolja, ha bántalmazták.
Azért nem szóltam, mert mikor konkrétan én láttam másik suliban másik tanárnál, és a gyerekem is mondta, LETAGADTÁK, azt mondták rosszul láttam, nem történt meg, és elkezdték a gyerekem lehúzni értékelésekkel és mindenféle borzalmas dologgal. Összetartanak. Azért nincs kinek szólni, mert mikor ez a tanár elkezdte tanítani a gyerekem(szaktanár), akkor az ofő kijelentette a gyerekeknek az osztályban, hogy mindenki legyen nagyon szófogadó, semmi rosszat se halljon x néniről, hogy panaszkodnak rá, mert szegénynek baj van a hangjával és így nem nagyon tud fegyelmezni. Rekedt és halk a hangja, nem tudja megemelni.
Nem hiányzik, hogy mindenféle hazugságot kitaláljon, meghazudtolja a gyerekem meg a többit(autik, adhdsok, roma kisgyerek, írtam, sni), és pont olyan gyerekekkel szívózik csak, akivel "lehet", mert hihetőbb, hogy problémás. Nyilván nem is a semmitől, de nem verekszenek, nem beszélnek csúnyán. Nyilván nem is tisztelettudó csendes teljesen szófogadó gyerekek, illetve az enyém az volt, és most is az, csak valahogy mindig őt találja bűnösnek, ahogy a másikat is, mikor az felemelte a hangját a gúnyolása ellen, a roma kissrác meg véletlen nagyobbat lökött lökdösődésnél, hogy ki menjen ki elsőnek az ajtón. A gyerekem nagyon szavahihető és remek megfigyelő, jó emlékezettel, illetve hát sírt meg emlegette, látszott rajta a trauma. Ofőhöz nem lehet fordulni, mióta ez a tanár van, most is pl meg akarta verni az egyik gyerek az enyémet, ezért az enyém szünetben a mosdóba rejtőzött, és mikor kijöve próbálta védeni magát, a tanár rászólt, hogy "itt senki sem tart senkit rettegésben" és egész órán büntetésben állt azzal, aki meg akarta verni, mikor csak védekezett..
Tavaly ötös magatartása volt és nagyon bírta az ofő is, ez mára már nem igaz, persze így is kedveli, de nem bízik meg benne a gyerekem, haragszik rá. Mivel SNIs, nem tudok hip-hopp iskolát váltani, így is örülök, hogy megúsztuk az egymit, csak lakcímmel veszik át iskolába, hiába kitűnő tanuló és indul versenyeken és jó a magatartása, aki benne van, tudja.
Úgy érzem senki nem hinne nekünk, naponta van vele egy órája a gyerekemnek, félek, hogy "rosszabb lenne" vele a tanár. Eddig 3x fordult elő ilyen, és de, vannak jó dolgai a tanárnak, látom, hogy pl fegyelmet tart, ha hangoskodnak lépcsőnél akkor visszaviszi őket, hogy próbálják halkan, illetve volt, hogy kiállt a gyerekemért, amikor meg akarták verni, és meg is dicséri néha, csak néha mintha bekattanna és így próbálna fegyelmet tartani, megfélemlítéssel, mert a hangjával nem tud. Láttam hogyan csinálja, amikor a második volt sokat sétáltam el az udvar mellett, csak kint van vele órájuk.
A lányom megkért, hogy ne szóljak az ofőnek, mert akkor nagy bajba kerülne, és még őt tolnák le, mert kati néni megmondta, hogy senki se húzza fel szegény tanárnőt.. Nagyon nagy szívás a helyzet neki, tudom én is, de nem nagyon dúskálunk lehetőségekben, iszonyú nehéz váltani SNIs gyerekkel iskolát. Nem egymás után történtek, kihagyásokkal, a gyerekem jegyein meglátszik.. Azt hittem a második után nem lesz több ilyen, a gyerekem megijed és onnantól szófogadó angyalka lesz, de hülyeségekért is ez lett, viszont volt kb két hét, mikor csak jó jött a gyereken keresztül a tanárról. Tudom, hogy többen vitték el a gyereküket az elmúlt években erőszakos tanár miatt a suliból(privátban írják csak meg a kerületi általános sulik csoportban).
Akkor nézem a váltási lehetőségeket.. alapvetően konfliktuskerülő vagyok, két éve vállaltam ilyet először tanárral szemben, és rosszul jöttem ki belőle, nem célravezető szólni, onnantól magántanuló lett a gyerekem(lehúzták a magatartását és nem mertem visszaengedni), amíg nem tudtunk sulit váltani. Ovis fülhúzásnál és kézszorításnál ismerősök is pont úgy jártak, mint mi, összezártak a pedagógusok és meghazudtolták a gyereket. Aztán ők is elmentek.
Nem, nem mindig ott van, ha elolvastad volna, egyszer már szóltam egy másik suliban, két éve, mikor ez volt. ENGEM IS ÉS A GYEREKEM IS meghazudtolta a tanár "rosszul láttam, rosszul élte meg, a gyerek tehetett róla, nem is úgy volt", az nem verekedés volt, csak sima igazságtalanság. Miután szót emeltem érte, bent rászállt a tanár, lehúzták a magatartásjegyét és mindenért őt okolták, borzalmas jellemzést írva róla. A beszélgetés után két héttel magántanuló lett, részben részükről, részben részemről, kicsinálták. Átvittem ebbe a suliba, a tavalyi év elképesztő jó volt neki, imádta az ofőjét és az osztályát. Idén kezdett ez a tanár tanítani náluk, most van ez, 3 hónapból 3-4 alkalom volt, ebből csak kettőben ért hozzá a gyerekemhez, a többiben csak megalázta, nem segített neki kimosni a sáros havat a szeméből, miközben sírt. A többi gyerekkel ez idő alatt volt durva/megalázó, és egyet felnyomott a falra, ahogy a gyerekem is korábban. Ez most volt talán tegnap vagy tegnapelőtt.
Elsőre én sem hagytam, azért hagytam most, mert elsőre a másik suliban mi húztuk a rövidebbet, illetve ismerősék is máshol így jártak, ők is a rövidebbet húzták, összezárnak a kollégát, nincs elég pedagógus, kell mindenki, x éve ott vannak és félek, hogy ettől még képes durvább lenni a tanár, ha esetleg szólnék, és az ofő is ellenszenves lenne a gyerekemmel és a barátnőjének, az erőszakos tanárnak hinne, kiállna mellette a gyerekemmel szemben. Féltem a gyerekem, nem tudom egyből máshova vinni, mert SNIs, nem akarják átvenni. Ha szólok és rosszabb lesz neki, ugyanoda kell járnia, vagy kivehetem megint egyéni tanrendre, de fene se akarja, nem lehet ennyi igazolatlanja. Mivel az ofő előre szólt, hogy senki se bosszantsa gabi nénit, ezért szerintem tud a dolgairól, csak sajnálja és elnézi neki, mert hát tanárnak nyugdíj előtt hallható beszédhang nélkül nincsenek jó kilátásai.
Nagyon féltem a gyereket, és nem tudom mivel tennék jót. Lehet úgy kellene, hogy előre kinézem a sulit, ahova átvennék, ha kell, akkor beszélek az ofővel és ha nem áll ki a gyerekem mellett, akkor viszem át. De ha ki is áll, mit csinálnak vele? Utána minden tornaórán ugyanúgy együtt lenne az erőszakos tanárral, ugyanúgy találkoznának sulin belül, borzalmas helyzetbe hozhatná akármikor, ha csak elkapja egy mosdóban bosszúból, vagy bármi.
Nem azért nem szólok, mert nem akarok neki segíteni, hanem mert nem tudom mi a jó megoldás, lehet-e menteni. Egyszer már szóltam és szívtunk, ez nem úgy megy, hogy hirtelen "változik" a tanár erőszakos természete és nem fog bosszút állni a gyereken, mert az "árulkodott, vagy egyenesen hazugnak nevezi majd, mint legutóbb a másik suliban.." Így kisebb rossz érheti, mintha szólnék, de ja, váltani kell.
11es, első körben kideríteném miért csinálja. Gondolom ha az én gyerekem ártatlan, jó magaviseletű gyerek lenne, a tanár nem nyomná a falhoz, mint ahogy engem se nyomott soha. A verekedős, visszabeszélős osztálytársamat viszont igen.
Nem kell a gyereket minden áron védeni, ha ő volt a hibás, akkor viselje a következményeket.
Kérdező, peeerszee a te szent kisgyermeked csak édesen mosolyogva ül, ,mindig készül, jelentkezik, nem csinál semmit, a szemét tanár meg bántalmazza, mert zavarja a jó magaviselet:-D
Őszintén, te ezt elhiszed? Gondolkodj el azon hogy miért csak azt a pár gyereket pécézte ki. Gondolom oktalanul, nem tetszett neki a gyereked szemsszíne vagy frizurája.
Hát ez egy darázsfészek, de hallgatni vétek.
Én tanítóként dolgozom. Pár éve kerültem az új munkahelyemre,ahol volt egy napközis párom, aki látszólag nagyon kedves volt, de hamar elkezdődtek a problémák. Előttem mindig kedves volt a gyerekekkel, de utólag mindig panaszkodtak a tanítványok, hogy egy idegbeteg velük, kiabál, fejen vágja őket. Először nem mertem szólni, új munkahely stb aztán csak elmondtam a többieknek, akik megerősítették, hogy tudják, baj van vele, nem tud fegyelmezni, nem hallgatnak rá a gyerekek. Amikor már szülő is jött fel szólni, együtt fordultunk az igazgatóhoz. Végül kirúgták, bizonyíték volt rá, hogy több gyereket is megütött.
Na most, te mint szülő, mindenképp tegyél jelzést. Ha nem bízol az osztályfőnökben, fordulj közvetlenül az igazgatóhoz. Hivatalosan a Krétán keresztül írj levelet, legyen írásos nyoma. Érdemes a többi szülővel is összefogni.
Én nem is értem, a hangunk a fő munkaeszközünk, hogy lehet egy pedagógust úgy alkalmazni, hogy nincs hangja? Így alkalmatlan a munkavégzésre. Feltételezem, hogy akár ebből adódóan lehet valami lelki frusztrációja és azt a gyerekeken vezeti le. Mindenképpen jelezzétek, a gyerekeket nem szabad ilyen mérgező ember felügyeletére bízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!