Manapsàg mi lenne a következmènye, ha egy tanàr kirandulàson elvesztene gyerekeket?
A '90-es èvek elejèn-közepèn az iskolànkban egy tanàr rendszeresen elhagyott gyerekeket. Addig nem néztek èrte a körmère, míg vidèken nem felejtett egy elsőst. Budapestiek vagyunk.
Akkor is annyit làttunk az egészből, hogy azutàn nem vezetett túràkat.
Engem felejtett a Balatonban, màsik 2 gyerekkel együtt lemaradtunk a tùràn, ès nem vette èszre, pàr gyerek rossz irànyba kanyarodott egy ösvènyen, ès teljesen màshol lyukadtak ki.
Ha valaki beteg volt tàborban, nem hìvta a szüleit, hogy vigyek haza. Ha valaki nem előtte hànyt, annak nem hitte el. 2 tàbort is vègighànytam, màr 8-9 èvesen sem szerettem nyilvànosan hànyni.
Akkoriban ,,szupertanàrnak" volt kikiàltva, utòlag làtom, hogy mennyire gàz volt (meg sok minden mast is rosszul csinàlt)
Amíg szülői feljelentés nem történik nincs következmény sem. Ha az iskola igazgató tud az esetről, fegyelmit ad. Ha kigyűlik X darab fegyelmi, akkor a tanárt kirúgják. Nyílván Ha gyermekbántalmazás történik, vagy személyi sérülés az eltűnések kapcsán akkor egyből kirúgják.
Egyébként pont ezért szokott több kísérő tanár menni, az egyik elől, a másik hátul, hogy szemmel legyen tartva az egész bagázs.
Ilyen esetekben feljelentés és az igazgatónak írásos jelentés kell. Így kötelesek minden téren is eljárni az esetben.
Barátnőm fia eltörte a kezét a kiránduláson. Nem hívtak hozzá mentőt, nem vitték kórházba, mivel erre nem volt idő. 1,5 óra sírás után felhívták barátnőmet, hogy Budapestről menjen már le Debrecenbe a gyerekért, mert beteg (???)... Az orvosi papírral a kezében ment be az igazgatóhoz. Felfüggesztették végül a tanárt és ki is rúgták. Ő emiatt nem ment a rendőrségre.
A fiam osztalyfonoke csinált már ilyeneket, igaz, nem kicsikkel. Hatodikban vitte őket korizni busszal, két gyerek fent maradt a buszon, nem is vette észre, másnap tudta csak meg.
Egy osztalykirandulasra meg elfelejtett elvinni valakit, új volt még a kislány a városban, és nem tudta pontosan, hol van a parkoló, ahonnan az indulás van. Egy szülő kocsival vitte a busz után a lányt, kb 100 km-t, az osztalyfonok legnagyobb meglepetésére, ő azt hitte, ott van mindenki.
Egyszer meg elvitted a gyerekeket moziba, a film után kiakadt néhány gyerekre, és otthagyta az egész osztályt a plázában. Este 8-kor,télen. Jó, nem voltak olyan kicsik, 12 évesek voltak, de akkor is, ha úgy volt megbeszelve, hogy a sulihoz visszakiseri őket, akkor nem hagyhatta volna őket máshol.
Semmi nem történt amúgy, még mindig ő az osztalyfonok, most nyolcadikosok.
Hatodikos osztályfőnök vagyok. Ketten kísértük az osztályomat (28 fő) a villamoson. Mindenkinek a szájába rágtam, hogy hol szállunk át. Erre két gyerek a villamoson maradt. A villamos ajtaja bezáródott és elindult mire leszámoltam a gyerekeket és észrevettem a hiányzókat. Szerencsére volt náluk telefon és rögtön hívtam őket így a következő megállóban leszálltak és megvártak engem.
Ha a szülők problémáztak volna akkor sem hiszem, hogy ebből lett volna valamilyen ügy. Nem volt olyan horderejű, hogy ezért meghurcoljanak a "bezzeganyuk". Szerencsére az osztályomban a szülők nagyon normálisak.
"Ha valaki beteg volt tàborban, nem hìvta a szüleit, hogy vigyek haza. "
Ez nálunk is megvolt 2000 és 2007 körül és semmi következménye nem lett. Az első alkalommal a társaság fele össze-vissza hányt, a második alkalommal egy lány belázasodott.
Felesleges is lett volna riadóztatni a szülőket. A lázas lány másnap a saját két lábán gyalogolt úgy, hogy meg se látszott rajta, hogy az előző este vizes borogatást kapott.
A hányós gyerekeknél meg külön választották a beteg gyerekeket és amíg jobban nem lettek, velük maradt egy tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!