Megtilthatja a tanár, hogy bizonyos tantárgyakból emelt szinten érettségizzenek a gyerekek?
A lányom most 9. osztályos, és a kedvenc tantárgyát egy elég megkeseredett nő tartja. A mai órán állítólag kijelentette az osztálynak, hogy nála senki ne tegyen emelt szinten érettségit. Ha bárkinek megfordul a fejében, ő mindent megtesz, hogy erről lebeszélje.
Emlékszem, amikor én voltam gimis a földrajztanárunk kicsit finomabban, de hasonlóképpen vélekedett. A férjem levelezőn érettségizett, és azt mondta, hogy náluk is a fizikatanár kijelentette, hogy nála nem lehet érettségizni. Aki szeretne, most szóljon, mert akkor megbuktatja.
De most ez komoly? Mégis mit képzelnek?
Csak ugye megint az van, ha jelzem a felettesének, akkor jól lerontja a gyerek jegyét, szóval nem vagyunk vele előrébb.
Amikor én emelteztem, akkor az írásbeli is és a szóbeli is más iskolában és más tanárnál volt.
Ha ez most is így van és a gyereked fel tud külön rá készülni, akkor elég ha az érintett tanár csak az utolsó pillanatban tudja meg, hogy emeltezik.
Nem azt mondta, hogy megtiltja, hanem azt, hogy lebeszéli őket.
Teljesen igaza van, akinek nem kell a földrajz emelt, az véletlenül se válassza. Fogalmuk sincs róla most, hogy mekkora tudás kell hozzá. Nálunk a magyar volt ilyen, annyira szubjektív az emelt jó részének értékelése, hogy csak annak szabad vállalni, akinek nincs más lehetősége, mint ez.
8, volt, csak közös érettségi-felvételinek hívták és szemetebb rendszer volt, mint a mostani.
Két példányban írtzk, egyiket a suli javította, másikat az egyetem. És nem volt különbség ponthatárokban, ezért aki ezt írta, sokszor sokkal nagyobb tudásra rosszabb jegyet kapott a bizonyítványba, mint aki simát írt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!