Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Megtilthatja a tanár, hogy...

Megtilthatja a tanár, hogy bizonyos tantárgyakból emelt szinten érettségizzenek a gyerekek?

Figyelt kérdés

A lányom most 9. osztályos, és a kedvenc tantárgyát egy elég megkeseredett nő tartja. A mai órán állítólag kijelentette az osztálynak, hogy nála senki ne tegyen emelt szinten érettségit. Ha bárkinek megfordul a fejében, ő mindent megtesz, hogy erről lebeszélje.

Emlékszem, amikor én voltam gimis a földrajztanárunk kicsit finomabban, de hasonlóképpen vélekedett. A férjem levelezőn érettségizett, és azt mondta, hogy náluk is a fizikatanár kijelentette, hogy nála nem lehet érettségizni. Aki szeretne, most szóljon, mert akkor megbuktatja.

De most ez komoly? Mégis mit képzelnek?

Csak ugye megint az van, ha jelzem a felettesének, akkor jól lerontja a gyerek jegyét, szóval nem vagyunk vele előrébb.

2022. nov. 28. 16:29
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
34%
10, nem volt külön. Közös érettségi-felvételi volt a kétszintű előtt, én is azt csináltam 95-ben az orvosira, fizikából és belből.
2022. nov. 28. 18:58
 12/39 anonim ***** válasza:
18%

10.

Abban az évben vezették be.

2022. nov. 28. 18:58
 13/39 anonim ***** válasza:
16%
10, 1982-től volt közös, olvass utána.
2022. nov. 28. 19:00
 14/39 anonim ***** válasza:
15%
Bocsi, 12. vagyok, igen, ha valaki olyan irányban tanult tovább, annak volt érdekes, így igen közös volt, a 2 szintes 2005-től vezették be. De a kérdés szempontjából lényegtelen.
2022. nov. 28. 19:03
 15/39 anonim ***** válasza:
14%

82 nem 23 éve volt.

Testvérem 27 éve érettségizett, akkor még egységes érettségi se volt. A szakközépiskolások mást írtak, mint a gimnazisták. Felvételi külön volt. Férjem 23 éve, akkor már a szakközép és a gimi ugyanazt írta, de felvételi külön volt. És ugyanígy volt 22 éve is.

2022. nov. 28. 19:05
 16/39 anonim ***** válasza:
81%

15, a szakközép és gimi nem mindenből írt mást. Magyarból pl ugyanazt írtuk.

Matekból, fizikából volt feladatgyűjtemény, reggel a tb-ben sorolták fel a feladatok számát, na ez már volt a két iskolatípusban.

Én 27 éve írtam, és volt közös, nekem fizika. Abban az évben volt matekból balhé, pont a közössel, talán Kaposváron írták meg korábban, mint kellett volna.

2022. nov. 28. 19:20
 17/39 A kérdező kommentje:

De nem ez a lényeg. Amikor én érettségiztem, akkor is volt egy érettségi, meg külön egy felvételi, előtte pár évvel meg közös.

Most meg a középszintű és egy emelt, és kell egy választható tantárgyból érettségizni. Ha valaki pl. az orvosira akar menni, akkor miért ne menjenk biológiából? Miért ne azt tanulja? Persze a többség megy informatikából meg földrajzból, mert az rövidebb és egyszerűbb, de miért nem lehet megadni a diákoknak a választási lehetőséget?

Nem azt mondta, hogy megtiltja, hanem azt mondta, hogy bárki akar, azt mindenáron meg fogja akadályozni, mert 36 órája van, és a fakultáció neki már a háta közepére sem hiányzik. Amúgy nyilván ezek után ki a fene akar menni ehhez a nőhöz fakultációra?

Nem tudom egyébként, hogy mennyire készíti fel az emeltre a fakultáció a diákokat, amikor én jártam, akkor vettük a kiegészítő anyagot, és kész, meg sem nézte a tanár, mi van felvételin.

A lányom barátnője például az orvosira akar menni, és eléggé szíven ütötte most ez a dolog. A lányom meg közölte, hogy most már csak azért is hozzá fog beiratkozni. Amúgy a fakultációra adnak jegyet, de nem számít sehova.

2022. nov. 28. 19:37
 18/39 anonim ***** válasza:
88%

Nem értem az egészet. Az emelt úgyis másik iskolában lesz, vagyis ebből a szempontból tök mindegy, nem "nála" kell érettségizni.

Azt nem tudom, hogy ha a tanárnak megvan az óraszáma és nem akar többet bevállalni, akkor kötelezhető-e arra, hogy fakultációt tartson. De ezt az igazgatóval kéne lemeccselnie, nem a diákokkal.

Szerintem fel lehet készülni emeltre fakt nélkül is, de nyilván nem lenne hátrány ha tartana. Esetleg próbálj utána kérdezni, hogy ilyen esetben mi van, köteles egy gimi minden tárgyból faktot biztosítani amiből egy diák emeltezni akar? Ha igen, akkor így járt a tanár. Ha nem, akkor meg próbáljon önállóan felkészülni a gyerek.

2022. nov. 28. 19:56
 19/39 anonim ***** válasza:
89%

Érdekes tanári hozzáállás. Igazán motiváló módszer és példamutató emberi magatartás.

A tanár nem az az ember, akire a diákok felnéznek? Akit tisztelnek a tudásáért? Aki olyan titkos fogásokat ismer, amivel felkelti a gyerekek érdeklődését? Aki a saját tárgyán túl kitartást, lelkesedést tanít?

Micsoda világ ez??

2022. nov. 28. 19:57
 20/39 anonim ***** válasza:
91%
Magántanárral készüljön, úgy sem abban a suliban fog vizsgázni nem számít
2022. nov. 28. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!