Mi a velemenyetek a home schoolingrol, azaz iskola helyett otthon magan tanulasrol?
A jelenlegi felállásban, amikor a szülők nagy része folyamatosan rohan a magasabb életszínvonal után, és nem hajlandó a saját gyerekére szánni az idejét még akkor sem, amikor az átlagos életszínvonalat már vígan eléri, egyelőre még van létjogosultsága az iskolának. Hát amíg valami jobbat fel nem találnak... És nem, az online oktatás nem megoldás, az még sokkal rosszabb!
De azért nagyon is látom a hátrányait a gyerekek, a tanárok meg a szülők szemszögéből is. Nap mint nap. És ezért nagyon is meg tudom érteni azokat, akik az otthonoktatást választják a gyereküknek. Az lmbtq nyomulása óta még fokozottabban...
Hagyjuk már ezt az Lmbtq-t. Ez is csak a Kormány hergelése, hogy a valódi problémákról elterelje a figyelmet. Diplomás emberek tanítanak az iskolákban, azért ne higgyük már, hogy annyira ostobák, hogy ezt nyomatják a gyerekeknek. Nekem 2 iskolás gyerekem van, és igen, van bajom az iskolával bőven, de az lmbtq-propaganda pont nincs a listán.
Egyébként lehetne jó is az iskola, de a Kormány nem akar áldozni rá. Nekem az a legnagyobb bajom, hogy a jelenlegi helyzetben lassan tényleg csak a legalja marad meg a pályán. Frusztráltak, kiégettek, mert kényszerpályán mozognak, és ezt a gyerekeken vezetik le. A tanárképzés minőségéről ne is beszéljünk, tudom, mert én is azt végeztem. Nagyon kevés módszertani ismeret van az egyetemeken.
Egyre több a problémás gyerek is, és ezzel kapcsolatban is csak a maszatolás megy. Divat azt mondani, hogy a mai szülők nem tudnak gyereket nevelni. Miért a mi szüleink tudtak? Egész nap azt csináltam, amit akartam, otthon sem voltak, nem is érdekelték őket mi van velem. Az jobb volt?
A sok idegrendszeri problémával küzdő gyerek (állítólag a negyedük adhd-s, még ha nincs is diagnosztizálva) a környezeti ártalmak, a rohanó életmód következménye, és egy globális probléma, nem lehet az egyedi családok szintjén megoldani. Még sincs erre semmi megoldási javaslat, bedobják a gyereket a 30 fős osztályba, nesze integrálj. A tanárnak meg fogalma sincs, mit kéne velük csinálni.
Ha lenne elég pénzünk, én szívesen választanám az itthonoktatást, de nem olyan formában, ahogy most csinálják. Év végén van egy darab vizsga, azért ez egy általános iskolás gyereknek elég nehéz feladat. Havonta be kéne járni a gyerekeknek megírni a témazárókat.
"Ez is csak a Kormány hergelése"
Nem, nem a magyar kormányról van szó, hiszen az otthonoktatásról beszélünk, és ez nem nagyon érinti a magyar kormányt, hiszen itthon nincs olyan hagyománya a dolognak, mint pl. az USA-ban - ami pedig ott tart, hogy ilyen nyilatkozatokat kell aláírniuk a szülőknek, és hivatalos úton eljuttatniuk az iskolába, mielőtt oda engedik a gyereküket, ha nem akarják, hogy mindenféle agymosásnak legyenek kitéve:
Erre céloztam.
"lassan tényleg csak a legalja marad meg a pályán"
Meg a legelhivatottabbak! És nagyon nem kéne a két csoportot összemosni!
"kényszerpályán mozognak"
Nem. Bármikor elmehetnek teszkó-pénztárosnak például, az egész országban bárhol. Vagy akármilyen adminisztratív munkakörben megállja a helyét egy tanár, és biztos, hogy többet kereshet vele. Nem kell azt hinni, hogy kényszerpálya.
"Ha lenne elég pénzünk, én szívesen választanám az itthonoktatást, de nem olyan formában, ahogy most csinálják. Év végén van egy darab vizsga, azért ez egy általános iskolás gyereknek elég nehéz feladat. Havonta be kéne járni a gyerekeknek megírni a témazárókat."
Ezt meg lehet beszélni az iskolával. De egyébként az, hogy a gyerek hogyan él meg egy vizsgát, minél kisebb, annál inkább azon múlik, hogy a szülő mennyire kerít nagy feneket neki. Mert mi van, ha mondjuk megbukik elsőben? Pont semmi. Marad otthon, okosodik tovább otthon, a saját kis tempójában és kész, majd később nekifut a vizsgának újra. Ha így áll hozzá a szülő, akkor nem fogja a bukás traumatizálni a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!