Jól tettem, hogy kiálltam a gyerekem véleménye mellett?
Ha ez az elöírás akkor igaz.
De azért ez a jelentés totál durván még a kommunista idökböl jön.
Viszont simán mondhatta volna a tanárnak a fiad, ha elég esze van, hogy a mai napon Julcsika nem jött iskolába, és hiányzik az osztályból...
De ez azért csúnya dolog is amit a fiad csinált, kiközösített valakit csak azért mert ö nem kedveli.
SZerinted az ok volna ha Julcsika a hetes és a te fiad nem megy iskolába és a Hetes Julcsika azt mondja, hogy Utálom a Gézukát ezért nem jelentem... Majd még gondolom veszekszik is egy kört a tanárral. Ezért ez a másik részére elég megalázó, és kiközösítö dolog...
Te meg mint szülö nem az a feladatod, hogy ki állj a fiad mellett az iskolával szembe, hanem legyen annyi eszed, hogy találj egy köztes megoldást.
Mindenkit csesztetnek az iskolába, és ezzel nem fogják kevésbé cikizni öt, söt simán levágják, hogy a fiad szerelmes a kislányba de mint az ovisok így titkolja...
Nem tetted jó.Ha nem a te fiad hanem Pistike lett volna a hetes ő is úgy jelentett volna, hogy hiányzik xy.
Tanítsd meg a fiadnak, hogy vannak kétértelmű szavak a jelentésben nem az érzésről, hanem az osztálylétszámról van szó.
Szerintem nem kellett volna ez esetben kiallnod mellette. El kellett volna magyaraznod a fiadnak, hogy a hianyzik szo tobb ertelemmel bir, ez esetben nem azt ertjuk alatta, hoyg neki szemely szerint hianyzik, hanem az orarol hianyzik. Mikor valakinek a foga hianyzik pl., azt sem ugy ertjuk, hogy szomoru es sir utana...Es nem azt mondom, hogy kiabalnod kellett volna a gyerekkel, de ki kellett volna fejezned a nemtetszesedet, hogy akadekoskodott a tanaraival. Egy gyereknek szot kell fogadni a felnotteknek. Nem azt mondom, hogy legyen kiszolgaltatott, es hagyja elnyomni meg megalazni magat (mert sok felnott visszael a hatalmaval, csak mert felnott), de ez messze nem az a katergoria es helyzet.
Aazt is probalnam elmagyarazni a fiamnak, hogy attol, hogy o nem kedveli azt a lanyt, attol meg ezt nem kell verbalisan hangoztatni, eleg ha nem jatszik vele, de attol meg ugyanugy illene tisztelettudoan viselkedni vele.
Egyebkent a tanar reszerol meg tulzasnak tartom ilyesmiert - foleg hogy a mai nap folyaman volt csak a viselkedesevel problema - lerontani a jegyet....Ilyen alapon akkor aki allandoan zavarja az orat, karomkodik, lop, verekszik, stb. milyen jegyet erdemel? -10-est??
Nem tetted jól.
Senkit nem érdekel, hogy a fiadnak nem hiányzik xy... A jelentés a suliban arról szól, hogy el kell mondania, ki nincs ott. Az egyéni vélemények közlése pedig maradjon meg a barátai közt... Így kell jelenteni és pont. Egyet kellett volna értened a tanárral, és a fiadnak egy fejmosást adni. Ennyi.
"szóval egyetértettem a fiammal, miért kellene olyat mondania ami nem igaz?"
És hol nem igaz, ha xy hiányzik az OSZTÁLYBÓL? Nem a fiad érzéseiről van szó, annak semmi köze ehhez. Te is átélted ezt, nem? Neked is kellett hetesként jelenteni. Szembeszállsz egy alap dologgal, csak azért mert a fiad nem érti, te meg még helyesled is, hogy ekkora marhaságot csinált. Té Nem is értelek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!