Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Jól tettem, hogy kiálltam a...

Jól tettem, hogy kiálltam a gyerekem véleménye mellett?

Figyelt kérdés
A fiam nem nagy szájú, nem rossz gyerek és ritkán beszél vissza, de akkor is csak okkal teszi, negyedikes. Ma behívatott az osztályfönöke napközi után. Mint kiderült, a fiam a hetes és egy olyan kislány hiányzását kellett jelentenie a tanárainak, akit nem kedvel. A fiam pedig megtagadta, hogy azt mondja, hogy "hiányzik XY", mert neki nem hiányzik, ilyet pedig nem adhatnak a szájába hogy utána a többi gyerek ezzel cukolhassa. Megakartam előzni egy osztályon belüli szivatás sorozatot ami a fiamra irányulhatott volna szóval egyetértettem a fiammal, miért kellene olyat mondania ami nem igaz? Az osztályfönöke azt mondta, hogy a mai nap folyamán sok tanára panaszkodott a kérésük megtagadására és emiatt kénytelen lerontania a magatartás jegyét négyesre. Jogos?!

2020. febr. 7. 19:17
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
97%
Ugye csak trollkodsz? Meg kellett volna nevelned a fiad, nem tamogatni a hulyesegben.
2020. febr. 7. 19:56
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek itt egy pár emberrel, nem tetted jól, mert ez egy butaság, hogy amikor azt mondja a hetes, hogy "hiányzik xy", akkor az azt jelenti, hogy neki személy szerint hiányzik. Ez a fiad egy nyelvi hiányossága, amit jobban tettél volna, hogyha pótolod neki és elmagyarázod, hogy rosszul gondolja, ahelyett, hogy megerősíted a rossz értelmezést. Vagy te is azt hitted, hogy igaza van??? Az még nagyobb baj. Nem volt jó ötlet ebben mellé állni, állj mellé akkor, amikor valóban igaza van, ne ebben a butaságban.
2020. febr. 7. 19:58
 13/29 anonim ***** válasza:
97%
Egyébként még ha nem is szereti, vagy utálja az osztálytársát, az alap tiszteletet illik megadni, a magán jellegű megjegyzéseket meg magában tartani. Jobb lett volna ezt most tisztába tenni a fejében, de erre csak megerősítetted benne, hogy igenis, jól csinálta, szóljon le másokat, legyen tiszteletlen, az osztálytársaival és a tanárokkal szemben is, mert megteheti, te meg mellé állsz, pedig pont most kéne tanítanod a normális viselkedésre. Ez egy remek lehetőség lett volna, de ezek szerint neked sem megy az értelmezés, szegény gyereknek miért is menne.
2020. febr. 7. 20:11
 14/29 anonim ***** válasza:
98%
Szóval, a fiadnak volt egy bunkó megnyilvánulása, sőt, sorozatos, mert több tanár panaszkodott erről, majd még ő hisztizett be, hogy mi az, hogy rá is vonatkoznak a szabályok. Erre te, mint felelősségteljes szülő, mit teszel? Hisztizel te is! Fel sem éred ésszel, hogy miért nem oké egyikőtök viselkedése sem. Jujj! Ugye tudod, hogy a többség írja a szabályokat és nem az egyén? Tudod, hogy mi hiányzik? A józan ész.
2020. febr. 7. 20:13
 15/29 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, gondolom azt remélted, majd melléd fogunk allni.

Én is voltam hetes a suliban, és volt olyan ember, akit utáltam, mint a c.art. Mégsem jegyeztem meg, hogy nekem nem hiányzik és nem ellenkeztem, mert ismerem az illemet. Amúgy sem érdekelte a tanart, h a Ferikét utálom, akkor miért kell közzétenni?

2020. febr. 7. 20:20
 16/29 anonim ***** válasza:
98%

Az ilyen jellegű bullying ellen kőkeményen fellépek az oviban, keményen elbeszélgetek a gyerekemmel és bemószerolok minden gyereket az ovónőnél, aki ilyet csinál, mert ugyanezt várom el a többi szülőtől is. Nincs joga a fiadnak másokat megalázni, távollétükben sem. És már nagyon nem oviskorú.

Egyetlen dolgot bizonyítottál a kiállásoddal, hogy a te nevelésednek köszönhetően lett ilyen. És most hadd ne használjak jelzőket, oda tudod képzelni.

2020. febr. 7. 20:38
 17/29 anonim ***** válasza:
98%
Amikor a hülyeség találkozik a nagy önérzetességgel.. se te sem a fiad nem tud szöveget értelmezni, hogy a hiányzás az óráról való hiányzást jelenti, nem pedig a kicsi szívének való hiányzást?
2020. febr. 7. 20:55
 18/29 anonim ***** válasza:
97%

Mindem fent megszólalóval egyetértek, hozzátéve, hogy nagyon somat ártottál a fiadnak azzal, hogy ebben a helyzetben megvédted.

Egyrészt emberileg vállalhatatlanul viselkedett (egy ott nem lévő esetleg épp lázas vagy hányó beteg társát bántalmazta verbálisan).

Másrészt ha egy szót csak 1 módon tud értelmezni, az nem túl jó.

Harmadrészt akár a tanár iránti tisztelet akár az erőviszonyokat mérlegelő józan édz vagy a közösségi normákhoz való alkalmazkodás azt diktálta volna, hogy mondja el szabályosan a jelentést (legfeljebb otthon kérdezzen meg, mért így kell).

Továbbá ez egy teátrális, exhibicionista megnyilvánulás volt, így az "osztály bohóca" című kellemes szerep elnyeréséheg is hozzájuttattad.

Ezenkívül vissza fogjàk mondani a társak annak a gyereknek és tovább mélyül az indulat (és ledz kb 28 ember aki tanúja volt, hogy védtelen helyzetben a fiad támadta meg).

Szóval gratulálok és egyben kétségbeejt, hogy ilyen szülői hozzáállás létezhet.

2020. febr. 7. 21:00
 19/29 anonim ***** válasza:
96%

Nem tetted jól, nem jogos.

Nekem is volt olyan osztálytársam, akit utáltam (mert sokszor bántott), de nem emlékszem, hogy bármikor is fölmerült volna bennem ilyen, ha nekem kellett jelentem és pont ő hiányzott.

Nem is értem, mit kell ezen rágódni: hiányzik az osztályból, erről tájékoztatja a tanárt, mert a hetesnek ez a dolga. Az, hogy személy szerint valaki pont örül annak, ha nincs ott, az magánügy, ami a tanárt nem érdekli. Lehet, hogy a tanár is örül neki, de ő sem mondja ezt az osztálynak.

Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogyha mindez visszajutna a kislányhoz vagy a szüleihez, neki hogyan esne mindez. Hogy a hetes külön megjegyezte, hogy neki nem hiányzik. Próbáld egy kicsit a kislány ill. anyukája helyébe képzelni magadat! Neked hogyan esne, ha a te gyerekedről emlékeznének meg így, mikor hiányzik?

2020. febr. 7. 22:06
 20/29 anonim ***** válasza:
93%
Hülye szülő hülye kölyke.
2020. febr. 7. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!