Mi a velemenyetek a home schoolingrol, azaz iskola helyett otthon magan tanulasrol?
Eltekintve attól, hogy melyik szülő alkalmas erre...
Szerintem a gyerekeknek kell a társaság. Tanulni bárhol lehet, de szocializálódni ott kell. Egyébként most megválogathatja a barátokat, de előbb utóbb az a gyerek felnő és kikerül a világba. Szerintem akkor elég nehéz helyzetbe fog kerülni, mivel burokban élt.
Pontosan és a munkahelyi légkört,hogy fogja bírni?
Egy csomó szituációtól megfosztja amiből tanul,èrik.
Például konfliktusok elviselese, kezelése, időre megírni a dogât, osztály előtt felelni , kommunikáció tanárral,diákkal stb.
Okkal más de csak mert így gondolja...
A kérdező példája szélsőséges, mert nem tipikus, hogy direkt a világtól való elzárkózás céljából választja valaki az otthonoktatást.
Inkább arról van szó, hogy az iskola pocsék. A tanárok túlterheltek, már csak arra van erejük, hogy úgy-ahogy leadják az anyagot. Nevelni, konfliktust kezelni nincs. Így a gyerekek között egyre több a bántalmazás, amivel senki sem törődik, mert nincs rá ideje. És persze, van ilyen a munkahelyen is, de egy éretlen lelkű gyerek sokkal jobban sérül az ilyen helyzetekben. Szerintem jobb a gyerekeket biztonságos környezetben hagyni beérni, nem farkastörvények között.
Lehet jól és rosszul csinálni az otthonoktatást. A jónak fontos része, hogy másutt járjon közösségbe a gyerek. Edzés, szakkör, játszótér, hittan, ezek mind jók. Nameg magát a tanítást is jól kell csinálni, meg anyagilag bírni az egészet. Nem mindenkinek opció.
2 esetben tartom jó dolognak, ha a gyermek sni-s és muszáj az egyéni tanrend vagy pszichés beteg és nem bírja.
Máskülönben nem.
Egy mezei szülő nem tudja úgy leadni és felkészíteni a gyereket.
Egy átlagos gyereknek muszáj a szocializálódás vele egykorúval, barátokat és tapasztalatokat szerezni. Megtanulni beilleszkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!