Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A szülő határozza meg azt,...

A szülő határozza meg azt, hogy a gyereke iskolaérett?

Figyelt kérdés
Az egyik tanár ismerősöm mondta, hogy nagyon sok a Sin-es kisgyerek, de náluk sokkal súlyosabb, mentális zavarokkal rendelkező kisgyerek van az általános első osztályban. Kérdeztem, hogyan nyilvánította őket iskolaérettnek az óvoda? Azt mondta, hogy az óvodák megmondják a szülőknek ha nem iskolaérett a gyerek, (vagy speciális iskola szükséges neki) de nagyon sok szülő aláír egy papírt, hogy tudomásul vette, de a gyerekét normális iskolába fogja adni. Emiatt pedig egyre több a problémás gyerek az első osztályban. Problémás alatt a mentálisan instabil, agresszív gyerekeket értette. Igaz az, hogy az óvodák döntését (nem iskolaérett gyerek) a szülő felülbírálja?
2023. szept. 27. 09:02
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
74%
Kerdezo, inkabb magadat kellene beiratni valahova villamgyorsan.
2023. szept. 27. 10:56
 22/36 A kérdező kommentje:
20-as nem az vagyok, viszont köszönöm hogy felhívtad a fogyelmemet arra a kerdésre. Ezek szerint nem csak én gondolkodom ebben a kerdésben úgy ahogy. Köszönöm a kerdés linkjét!
2023. szept. 27. 10:56
 23/36 anonim ***** válasza:
23%

Kit érdekel, melyik kérdező?? Jó lenne arra reagálni, amit ír, és nem azonosítgatni.

Az agresszív kisgyerek hivatalosan sosem lenne iskolaérett, ha nem tud megülni és rendesen viselkedni, akármi baja is van. De nem maradhat örökké oviban, illetve a speciális iskolák nem ilyen gyerekekre vannak szabva, és rossz is nekik, ha összezárják őket. Nem csak magatartásilag, de értelmi téren is. Attól, hogy verekszik meg dühkitörése van apróságtól, lehet értelmes, és lehet, hogy másik közegben egy idő után ez helyrejön, főleg ha fejlesztik is. Nem tudhatni mi áll mögötte, a legtöbben csak találgatnak, általában nem otthonról jön, amelyik gyereket verik, az vagy csendes szófogadó, vagy ő is verekszik, de mivel csak ez a két fajta gyerek van, nem releváns mi van otthon:)

Én úgy szólok hozzá, hogy az én gyerekem is ilyen volt, és most nem ilyen. kb egy év kellett hozzá, hogy megváltozzon. A legnagyobb hatást egy gyógyszer hozta, amivel hozzászokott a stressz elviseléséhez, mert normális dolgokon akadt ki, csak túlreagálta(ugratták, beszóltak, csalódott, kudarc érte). Mások nem értették miért viselkedik a semmiből így, pedig el tudta mondani, csak nem értették meg, hogy ez túlzott reakció arra, ami történt. Nyilván azért nem, mert túlzott reakció volt, normális ember nem éli meg ilyen súlyosnak ezeket a helyzeteket. Szépen hozzászokott a szorongásoldó/nyugtatóval a hétköznapi dolgokhoz pár hónap alatt, most pedig normálisan képes reagálni 100/99szer, ha gúnyolják, beszólnak, vagy véletlen elrontott valamit, vagy rosszul sikerült valamije. Mellette remekül tanul, erre sosem volt panasz, már a difer teszten is brillírozott. Ugyanezt nem tudta volna megtenni egymiben, sőt, a viselkedése maradt volna csak a tanulmányai miatt nem tudná behozni társait, sosem tanulhatna normálisan, korának és értelmének megfelelően, lehúzhatná a könnyített tanmenettel az életét a klotyón.

[link]

Így végezné, mint ez a kissrác.

Tök mindegy, mitől van, segíteni kell a gyereknek, mert ő sem jókedvéből verekszik és tör zúz, okoz fájdalmat. Értelmes gyerek, ha normál suliban tanul(enyhe ért.fogy gyereket ritkán integrálnak), neki is ciki, felfogja mit tesz, csak nem tudja meggátolni, abban a pillanatban nem gondolkozik, vagy hibásan gondolkozik és úgy gondolja a másik megérdemli. Nem tudom pontosan mi megy az osztályban, de segíteni kell, és a "speciális suli"nem segítség. Az tanulási zavarosoknak való, akik lassabban fogják fel a matekot, mert nem jó a logikai képességük, esetleg akik nem tudnak figyelni. Mindenki másnak integrált oktatás kell, a diszgráfiásoknak gépírás és helyesírás ellenőrző, sok sok korrepetálással, a diszkalkuliásoknak számológép sok sok korrepetálással, a diszlexiásoknak meg hangosan olvasó gépecske, mint a vakoknak van és sok sok sok korrepetálás.

A magatartásproblémásnak, akinek dührohama van, annak gyógyszer kell, nyugtató/szorongásoldó hatással. Amelyik csak rendetlenkedik és szemétkedik, provokál, annak meg kognitív viselkedésterápia és érzékenyítés, eq fejlesztés. Amelyik nem tud figyelni, annak is gyógyszer(ha hat), vagy kisegítő suli, mert nem lesz képes tanulni se szóban, se írásban, tanulni pedig fontos.

2023. szept. 27. 11:16
 24/36 anonim ***** válasza:
13%
Nàlunk is van ilyen elmebeteg, agresszív gyerek.. Az anyja szerint semmi baj nincs vele és csak hazugság, hogy első héten már megverte a fél osztályt. Bolond az anya is…
2023. szept. 27. 11:33
 25/36 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó, azután, hogy az enyém "normális" lett, volt olyan kissrác, akiről ez terjedt. A gyerekemmel sosem volt konfliktusa a fiúnak, csak a fél osztállyal(akikkel korábban az enyémnek is). A gyerekem elmondta, hogy szivatják, ugratják, beszólnak, kizárják a társai, ezekre reagál így a fiú. A szülőin elhangzott, hogy a szülők ezzel tisztában vannak, de ahelyett, hogy az adhds provokátorokat fegyelmeznék, azt akarják a kissráctól, hogy csendben tűrje és ne reagáljon ezekre, mint ahogy már az én gyerekem is teszi. Szerintem azok a szülők bolondok(elfogultak). Én megértettem a srácot, aki megverte a fél osztályt, mert piszkálták, az enyémet sosem bántotta, mert az nem piszkálta. Ugyanez volt az enyémmel, a srác is túlreagálta a dolgokat, de attól még a fél osztály reakciója nem volt helyes, igazi kis provokátorok és túl mennek a határon, annyi csak, hogy ők lelki terrort alkalmaznak, amíg a kissrác testit. A kissrác egyből ütött, az enyém meg sírt is közben, kb ebben különböztek.
2023. szept. 27. 11:50
 26/36 anonim ***** válasza:
0%

23#

Mondjuk engem, mert miután enyém volt a 4-6# válasz, semmi kedvem megint egy olyan kérdezővel meddő vitát folytatni mint amit belinkeltem a 20# válaszban is.

Mert az a poszt alatt csak hergelni akart mindenkit a kérdező, semmi mást.

2023. szept. 27. 11:55
 27/36 anonim ***** válasza:
17%
Nálunk senki nem provokàlta vagy bántotta a kisgyereket. Azzal kezdte, hogy ok nélkül hasbarugott egy kislányt az évnyitón.. de gondolom ez a másik gyerek hibája lehetett szerinted!
2023. szept. 27. 11:55
 28/36 anonim ***** válasza:
86%

24-25-re:

Itt jönne be a pedagógus szerepe, aki megérteti a piszkálódókkal, hogy nem ez a helyes viselkedés. Az egy másik kérdés, hogy akik piszkálódnak, azok is hozzák ezt valahonnan (na honnan? nyilván otthonról). Márpedig, ha a szülő elcseszi a gyereke nevelését, akkor a pedagógus csak szélmalomharcot tud vívni.

Ezzel a kör be is zárult. :-(

2023. szept. 27. 11:56
 29/36 anonim ***** válasza:
17%
Ez a gyerek nàlunk gyógyszeres kezelésre szorulna, mivel azt élvezi ha fájdalmat okozhat másoknak.. Hiába beszél neki a tanár, el sem jut a tudatáig. Majd ha tragédia történik, akkor fognak lépni…
2023. szept. 27. 12:41
 30/36 anonim ***** válasza:
79%

#23 "Nem tudhatni mi áll mögötte, a legtöbben csak találgatnak, általában nem otthonról jön, amelyik gyereket verik, az vagy csendes szófogadó, vagy ő is verekszik, de mivel csak ez a két fajta gyerek van, nem releváns mi van otthon:)"

Ezzel azért nem értek egyet, mert az én gyermekem is csendes és szófogadó, mégsem verjük itthon! Tehát ha lehet, kérlek ne általánosíts, kategorozáld be őket, azért mert valaki csendes, akkor már bizonyára otthon jól meg verik. Abszolút nem. Köszönöm :) ^^

2023. szept. 27. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!