Lányomat meglökték és elejtette a telefonját, az szerencsétlenül esett rá egy kőre az udvaron, ripityára tört a kijelzője, kb használhatatlan. Mit tennétek?
1. Nem direkt lökte meg.
2. Nem ő törte el a telefont.
Akkor lehetne számon kérni, ha ő törte volna el. Mondjuk véletlen ráül, vagy elkéri és leejti stb.
Kérdező: nem tudsz semmit tenni, sem jogilag (!), sem erkölcsileg.
Nemcsak a nehezen bizonyíthatóság miatt, hanem azért is, mert - sajnos vagy nem- te/t se tettetek meg minden tőletek elvárhatót az eszköz védelme érdekében (szó nem volt fóliáról, tokról, a suli házirendjében meg tuti hogy 2 éve benne van, hogy a behozott drága tárgyakért felel mindenki maga és talán még az is, hogy a telefonozás nem támogatott tevékenység..)
Erre egy gondolat jut eszembe: SZERENCSÉTLEN VÉLETLEN- van és lesz is ilyen még az életben, ezzel együtt kell tudni élni, legfeljebb a kockázatot csökkentheted azokkal a módszerekkel, amiket itt előttem írtak (pl olcsóbb készülék, készülékbiztosítás, JÓ minőségű tok, fólia, nyakpánt, 8-14-ig tokban elásni kikapcsolva a táska mélyére, leadni reggel a tanerőnek stb.)
…mondom ezt úgy, hogy itthon vagyok gerincsérüléssel és bokaszalag szakadással, mert bevásárlás közben egy furakodó öregassszony belém taszított hátulról a bevásárlókocsival- én szerencsétlenül estem, agyrázkódás, mentő vitt el és most itthon fekszem.
Szerintem most be kéne perelnem vagy csukassam le 8 napon túl gyógyulóért?
Sokba van már így is, de még mire járpok meg gyógytorna meg táppénz miatt kiesett munka meg nem tudok vezetni meg nem tudok ott lenni a gyerekem versenyein stb…. És NEM háborgok- volt egy bunkó (mert az, hátulról senkit nem taszigálunk, sem suliban, sem másutt)- de arról pont nem a nyanya tehet, hogy nekem mim sérült meg ilyen módon.
SZERENCSÉTLEN VÉLETLEN még mindig, amit keresel… megnyugvást is hoz, a drága gyermekkel meg beszélgessetek, hogy nem kell szünetben tolni az online jelenlétet iskolaidőben :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!