Általános iskolákban milyen öltözködési előírások vannak nálatok?
Ahova a gyerekem jár, ott csak annyi, hogy iskolába illő. Viszont valaki bement spagettipántos ruhában és hazaküldték.
Mit nem lehet/illik felvenni? Ujjatlanba máshol se lehet menni?
Nem vehetnek fel cicanadrágot, se olyan nadrágot ami nem takarja a tèrdüket is. Nem lehetnek toppban, se haspolóban.Nem lehet körömlakkozni, ès sminkelni. A fiúknak nem lehet hosszú hajuk, se fülbevalójuk🤔
A lányomra rászóltak a szaggatott farmer miatt is. Hogy kivan a combja.
Szerintem nálunk extra túlzásokba esnek.
Nálunk köpeny van... elvileg, de azért melegben nem kérik. Egyházi suli. Túl mini szoknyában, haspólóban, extra szakadtan nem lehet menni. Hajat, arcot, körmöt sem lehet festeni, no csillámtetkó vagy piercingnek látszó dolog. De szerintem haza még nem küldtek senkit, max. szóltak a szülőnek. Van is egy barátnőm, akinek a nyegle kamaszlánya sportot űz a polgárpukkasztásból, de nem rúgták még ki, csak néha behívják a szülőket... De már mindenféle trikóban meg rövidgatyában és lenge ruhákban már láttam lányokat a folyosón, így gondolom, ezekért pont nem szólnak.
Spagettipántos ruha is lehet sokféle fazon azért, így nem biztos, hogy az ujjatlanság volt a tanár problémája. És lehet, csak ezé a tanáré volt.
Pont most néztem át a házirendet, az van benne, hogy nem lehet feltűnő smink meg feltűnő körömlakk, szakadt és nem illó ruházatról nem esett szó. Annyi volt, hogy ünnepségen legyenek fehér ingben/blúzban, és sötét aljban.
Gyakorlatban teljesen szabadon öltözködik bárki, haspólók, dekoltált holmik, feltűnő színek, óriás márkás cuccok, leggingsek nadrágként, szakadt cuccok, túl bő cuccok és másodikoson is színes kéz-lábkörmök. Arra bezzeg figyelnek, hogy amint bemész vedd le a sapkát:) Nekem nem tetszik, én inkább az iskolaköpenyes-szigorúan szabottba járatnám a gyereket, de felénk(BP) nem elit részén minden suliban ez van, pcsanadrág is van a 2. osztályosokon, holnap az enyém is olyanba megy, ha nem esik, és spagettipántos bő topban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!