Hogyan oldanád meg ezt a lánydrámát?
Alsósok. Lányom új az osztályban, remekül ment a beilleszkedés(eddig), népszerű, leginkább a fiúk körében, videójátékozik, olvas, focizik, de szereti a rózsaszínt, babázik, és balettozott, meg minden, megjelenésre rózsaszín ruhái vannak, és cuki mütyürjei, ápolt, hajpántos, de rövidebb hajú lány.
Az elején az egyik lány mondta neki, hogy ő fiús lány, nem is igazi lány. Nem nagyon érdekelt, vettem neki még pár bizsut, aztán nem jött több ilyen visszajelzés. Na most ez odáig fajult, hogy a lányok nem engedik, hogy velük öltözzön a lánymosdóban(ahol a lányok öltöznek, külön a fiúktól), mert ő úgyis fiús, menjen a fiúkhoz átöltözni a terembe. Ott öltözött át.
A lányok bementek a focipályára "tornázni", miközben a lányom és az osztálytársaik(fiúk mind), fociztak. Ez nem az első eset, a gyerekem szerint "direkt" csinálják, az udvar elég nagy, focipálya körbe van kerítve. A tanárnő a lányok pártján áll, mert nem kötelező a mosdóban öltözni, ők csak át akarnak oda menni átöltözni, és a focipályáról sem lehet kitiltani senkit, vitatkozásért meg büntetésbe ültette a gyerekem.
Ez tipikus ilyen lányos-fiús alsós cukkolás/játszmázás, itt már régebb óta megy, a gyerekem még nem találkozott ezzel és nem tudja hova tenni a dolgokat. Mit kellene kezdenem a helyzettel, milyen megoldása lehet ennek? Hamarosan közös szülős program lesz, ott valamit talán tudok tenni az ügyért. A szüleik nem ezt képviselik egyáltalán, egyik sem "nőies", se smink, se csinos ruha, semmi.. Szóval nem hiszem, hogy olyan nagy befolyással lennének a gyerekeik gondolataira, hiába is beszélnék velük. Arra gondoltam, hogy kiöltözöm elegánsan(elég nőies vagyok), megkínálom a lányokat házisütivel és utána látványosan előveszek egy könyvet, hogy olvasni nem ciki, meg szurkolok a focizó gyerekemnek, hogy lássák nem ciki.. De a többi szülő előtt nem kellene leégetnem magam túlöltözéssel.. Szóval vállalható ötletem nincs, tesi meg minden nap van.
Tehát van mondjuk 10 lány meg 10 fiú, ebből 10 fiú focizna, de 10 lány ott áll a pálya közepén, és ez csak és kizárólag a te lányodat akadályozza a játékban, és szerinted ezt megoldja az, ha visz nekik egy csomag cukrot.
Fű... Igazat adok annak a válaszolónak, aki azt írta, bikázza fejbe a labdával ezeket a lányokat, majd nem lesz olyan vicces ott állni a foci pálya közepén...
De amúgy se értem, hogy ez miért csak a te lányodat bosszantja, így a fiúk se tudnak játszani, de ők csak állnak angyal arccal? Kicsit sántít a sztori, vagy valamit nagyon félreértelmezel.
A gyerekem elfelejtette szétosztani a cukrot, de beszéltem a tanárnővel. Ebben a suliban az a szabály, hogy bárki bárhol lehet az udvaron, így a lányok szabályosan állnak a focipálya közepén akkor is, ha a többiek focizni szeretnének, nem lehet őket letessékelni, mert ugyanannyi joguk van ott tornázni, mint a többieknek ott focizni..
Szerintem marhaság, de legalább szabályosan jártak el, ez legyen a legnagyobb baj. Megkérdeztük, tavaly is így volt, ha kedvük tartotta besétáltak a meccs közepén.
Az öltözős is "nem kötelező ott öltöznie a lányoknak", így az enyémnek sem. Ezzel se értek egyet, dehát ez van.
Amúgy az egyik lánnyal ma kibékült így: lökdösődtek a sorban, meg egymás lábára léptek, és végül nevetés lett belőle és van már saját kézfogásuk, ami miatt együtt ültek büntetésben, mert nem figyeltek. Nem tudom meddig fog tartani a dolog, de kicsit megenyhültem, ha itt ez a szabály, alkalmazkodni kell. Máshol meg szent a focizók játéka, meg a kosarazóké, itt nem.. hát ez van. Ma az udvaron tesiztek, nem kellett átöltözni sem.
A pénteki program meg eső miatt elmarad.. azért csak alakul, csak nagyon rástresszeltem a dologra, még nem találkoztam ilyennel. Tényleg túlkapásai vannak a lányoknak és bántóak tudnak lenni, de lehetne rosszabb is. Megnézzük holnap mi lesz, esőben biztos nem mennek udvarra.
Megjött a következő lánydráma.
Most, hogy kibékült az egyikkel, együtt azt mondták neki, hogy addig lesznek a barátai, amíg nem szól a fiúkhoz. Nem ül melléjük, nem beszél hozzájuk, nem játszik velük. Odament hozzá az egyik fiú, hogy lesz-e a párja, az egyik lány is, az enyém meg végül a lányt választotta. Mikor jöttünk haza, az egyik fiúért is jöttek, és akkor mondta az enyém, hogy most beszélgethetnek, mert nem látják őket. Nyilván a kissrácot nem érdekelte a dolog, sértett volt.
Tisztára, mintha valami ostoba lányvígjátékban lennénk, tanácsolni sem tudok mit szegénynek, de nagyon sajnálom.
2 kérdés:
1. Miért akar a lányod ilyen jó viszonyban lenni azokkal a pics***kkal?
2. A tanár miért viselkedik úgy, mint egy gyerekekhez vagy szervezéshez teljesen inkompetens utcaseprő? Az teljesen magától értetődőnek kellene legyen, hogy nem hagyja, hogy tornaórán egymást zavarják, vagy hogy nem parancsolgathatnak egymásnak, mint egy kiskirály.
Mert az én gyerekem is lány, a fiúkkal már jól kijött, a másik részen meg ellenségeskedés volt. Gondoltam kibékülhetne velük is, új gyerek, illetve a lányok magatartása jobb, jó, ha ilyen hatások is érik, meg hát lány. Nem tudom miért kellene megmagyaráznom, miért szeretném, hogy jó(de legalább közepes) viszonyt ápoljon az osztálytársaival. Ez a normális.
Az más, hogy mit kell feladni érte, ez nekem is sok, meg ugye a korábbiak is, azért írtam ki a kérdést. Utálkozni, cukkolni, kiközösíteni, ilyenekben nem szeretném, ha részt venne a gyerekem, és igen, ha cukkolják, nem fogja kedvesen letessékelni a lányokat, hanem kiabál velük, ha elsőre nem mennek le, vagy sír, ha fiúsnak bélyegzik.
Ez szerintem nem a tanár dolga, hogy mikor barátkoznak vele és mikor nem.. nem kötelező barátkozni, de itt elég csúnyán viselkednek a saját kis beszűkült gyerekgondolataik(fiú-lány ellentét) miatt. Amúgy a tanár nyíltan kedveli a lányokat, mert rendesek, figyelnek, szabálykövetőek, táblát törölnek, és csendben vannak, jó a magaviseletük. Ki ne akarná, ha velük is jóban lenne a gyereke..? Nem tudom hovatenni a dolgokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!