Hogyan oldanád meg ezt a lánydrámát?
Alsósok. Lányom új az osztályban, remekül ment a beilleszkedés(eddig), népszerű, leginkább a fiúk körében, videójátékozik, olvas, focizik, de szereti a rózsaszínt, babázik, és balettozott, meg minden, megjelenésre rózsaszín ruhái vannak, és cuki mütyürjei, ápolt, hajpántos, de rövidebb hajú lány.
Az elején az egyik lány mondta neki, hogy ő fiús lány, nem is igazi lány. Nem nagyon érdekelt, vettem neki még pár bizsut, aztán nem jött több ilyen visszajelzés. Na most ez odáig fajult, hogy a lányok nem engedik, hogy velük öltözzön a lánymosdóban(ahol a lányok öltöznek, külön a fiúktól), mert ő úgyis fiús, menjen a fiúkhoz átöltözni a terembe. Ott öltözött át.
A lányok bementek a focipályára "tornázni", miközben a lányom és az osztálytársaik(fiúk mind), fociztak. Ez nem az első eset, a gyerekem szerint "direkt" csinálják, az udvar elég nagy, focipálya körbe van kerítve. A tanárnő a lányok pártján áll, mert nem kötelező a mosdóban öltözni, ők csak át akarnak oda menni átöltözni, és a focipályáról sem lehet kitiltani senkit, vitatkozásért meg büntetésbe ültette a gyerekem.
Ez tipikus ilyen lányos-fiús alsós cukkolás/játszmázás, itt már régebb óta megy, a gyerekem még nem találkozott ezzel és nem tudja hova tenni a dolgokat. Mit kellene kezdenem a helyzettel, milyen megoldása lehet ennek? Hamarosan közös szülős program lesz, ott valamit talán tudok tenni az ügyért. A szüleik nem ezt képviselik egyáltalán, egyik sem "nőies", se smink, se csinos ruha, semmi.. Szóval nem hiszem, hogy olyan nagy befolyással lennének a gyerekeik gondolataira, hiába is beszélnék velük. Arra gondoltam, hogy kiöltözöm elegánsan(elég nőies vagyok), megkínálom a lányokat házisütivel és utána látványosan előveszek egy könyvet, hogy olvasni nem ciki, meg szurkolok a focizó gyerekemnek, hogy lássák nem ciki.. De a többi szülő előtt nem kellene leégetnem magam túlöltözéssel.. Szóval vállalható ötletem nincs, tesi meg minden nap van.
"akkor játszon és focizzon inkább a fiúkkal, jobban jár."
Velük játszik, a lányok foci közben bemennek a pályára, rá a focipályára, ahol fociznak a többiek és emelgetik a lábuk, meg úgy járnak, ahogy gerendán kell, szóval "tornáznak". Egyébként nem játszanak együtt, alig beszélnek(az enyém elég mérges rájuk), de tornán minden nap találkozni fog ezzel az öltözős helyzettel például.
Értem a tanárnő véleményét is, de szerintem ez már ilyen cukkolás a lányok részéről, tutira direkt tornáznak a körülkerített focipályán, és nem hiszem, hogy különösebben zavarná őket az enyém a mosdóban átöltözésnél, amúgy persze nem nagy ügy, de nem is akarom megvárni, amíg továbbmegy a dolog.
Szerinted ez normális? 7#
Akkor remélem a te gyerekeddel is ezt fogják csinálni,meg nézném hogy állna a szád. 😂
Nulla empátia az emberekben..
Nem tesin van ez, hanem szünetben! Szünetben mennek oda pipiskedni a focipálya közepére.
Az öltözés és a szünetes viselkedés két külön dolog!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!