A te gyereked néz mesét a napköziben?
Nagyon foglalkoztat, h vajon rossz iskolát választottunk, vagy ez kollektíven rossz, úgy ahogy van.
Bp, 16.kerulet, okostabla mindenütt, ami könnyíti az oktatást, rendben. De hogy a napköziben minden áldott nap van mesenezes?! (MineCraft, Katica lány, magyar népmesék)
Ez csak szerintem nem normális?
Nem tud valaki valamiféle szabályozásrol? Vagy volna vmi tapasztalat?
Csak hogy tudjam máshol mi a helyzet, mielőtt felhívom a titkárságot.
Köszönöm annak, aki válaszol.
"csak akkor releváns a felháborodás ha otthon se néz a gyerek tv-t, mesét, yt-ot"
Nem, mert van, aki mondjuk napi 10 perc ilyesmit még megengedne a gyerekének pl. magyar népmesékkel kapcsolatban, ha viszont az iskolában ehelyett akár napi 40-30 percben Peppa malacot meg Spongya Bobot kap, az messze nem ugyanaz!
"mi baja lesz napi 40 perc magyar népmeséktől??"
Napi 40 perc nem népmeséről beszéltem.
A napi 40 perc népmese még mindig jobb szerintem (és sok más szülő szerint is), mint napi 40 perc Peppa malac és társai.
De még sokkal jobb, ha csak napi 10 perc népmesét kap képernyőn, képekkel együtt, a többit meg csak hallgatja - lehetőleg nem is gépen keresztül, hanem élő beszéd formájában (az sem mindegy, hiszen egész más úgy a beszédészlelés is), a képeket meg ő maga gyárthatja le magának az agyában. Ez sokkal jobban fejleszti a gondolkodását, a tanulási képességeit, a fantáziáját, stb.
mennyivel jobb a népmese mint akármi más? semmivel. bárgyú az is, de legalább modorosch…
ez a tiltsuk az általános iskolás korú gyereket a tévétől és az internettől mindig visszájára fordul és csak saját magatok lábonlövése
"mennyivel jobb a népmese mint akármi más?"
No comment...
Köszi mindenkinek aki leírta a gondolatát.
Arra jutottam, bármi is van odabent, én azt fogom nézni, hogy jól érezze magat odabent. Tanárnőt választottunk, neki jeleztem az aggályomat, nagyon bízom benne, hogy ez tud másfelé alakulni.
Volt már nap amikor csak' interaktív táblának használták a táblát, de sajnos azt hallom, hogy a tanarhoany miatt,sokszor más. És más napközis tanárral vannak...
Es igen, itthon konkrétan nincsen tv. Nem is tervezzük, szerintem megöli a családi kapcsolatokat (ahogy a mobilozás is,igen. Utóbbit azt azért korlátok között kézbe vesszük mi, szülők, a gyerekek természetesen nem)
És azoknak írom, akik azt hiszik minden mese ugyanolyan...khhhm... Gondolom akkor a tiétek bármit nézhetnek. Szerintem ülj le melléjük és nézd meg mennyi szemét van abban a 'dobozban'.
A népmese engem sem zavar. Rövid és lassú léptékű mesék ezek. A többivel van gondom, amiket nem véletlenül nem néztünk eddig sem.
A titkárságra telefonálásom célja pedig az lenne, hogy feltérképezzem az irányelvet, amit az iskola vall.
10ev alatt a Waldorf sem ajánlja .. a képalkotás miatt ez különösen fontos az első időkben... Nem beszélve a fehér allomanyrol, ami nem fejlődik ez által.
Aki beleállt és mer bátor lenni, más lenni, mint a többiek, azok már utana olvastak ennek és értik is a fontosságát.
Én a legjobbat akarom nekik, ahogy minden szülő, tudom :)
....így nem tantorit el a plusz figyelem, ami ezzel jar és szerencsére azt mondom nagyon kreatívak, ha unatkozni kezdenének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!