Mennyire figyelnek a gyerekedre családi napköziben? Hányan vannak egy csoportban? Külön vannak a picik és a nagyobbak?
Most keresgélek cs. napközit kislányomnak. Voltunk 4-et megnézni, abból csak az egyik tetszett. A másik három helyen teljesen le voltam döbbenve, hogy ennyire figyelmetlenek a gondozók. Pedig igen drágán meg kell fizetni.
Ha van kedved, írd meg kérlek a megyét (esetleg várost), ahvá jár a gyereked.
Leginkább az érdekel, hogy az én elvárásaim magasak-e, vagy valahol jó a meglátásom.
3 helyen voltak rossz tapasztalataim, pl.:
amikor mentünk, már a kert kapujából hallottam a gyerekek üvöltését, őrjöngését. A gondozónők szintén kiabáltak, káromkodást is hallottam. Amikor beértünk, természetesen kezesbárányok lettek. 3 főre jutott 21 gyerek. 10 hónapostól 4 évesig. A nagyobbak szó szerint taposták a kicsiket :(
Ebédnél több 1-1,5 év körüli pici egyedül próbálkozott az étkezéssel, persze emelgették a tányér oldalát, hogy egy falathoz jussanak, erre többször hallom, hogy a nő minősíthetetlen stílusban mondja nekik: ha nem eszel végre normálisan, a fejedre öntöm. (ezt a folyosóról hallottam, amíg egy másik gondozóval beszéltem.
Aztán volt, hogy kb. 15 fok volt a szobában, végig járólap. Rohadt hideg volt, gyerekek meg body+harisnyában.
Én ennél többet várnék...vagy csak hüle a felfogásom?
Egyébként a 4. bölcsiben egész más a légkör, 5-8 gyerekre két felnőtt jut. A hangulat is családias, a gyerekek is olyan csendesek voltak, bújtak a nénikhez, táncoltak, adták egymásnak a játékokat.
Nálunk úgy van,hogy van bölcsi 3 éves korig és ovi csoport. Mi még bölcsi csoportba járunk 4 gondozóra 14 gyerek jut. Amit az előttem lévő írt az mind van nálunk is és azt szokták csinálni,hogy minden hétre kitalálnak valamit,hogy mivel díszítsék fel a helyiséget és akörül forog minden. Most pl a héten indiánhét van.
Nagyon figyelnek a gyerekekre! Csepel- Mézeskalács házikó
Te melyiket nézted meg?
Pest megyében, de nem Budapesten néztem.
Azóta találtam még egyet, ahol a két gondozón egyértelműen látszik, hogy főiskolát végzett, nem csak egy gyorstalpaló OKJ csinált a papír miatt. Mindkettő anyuka is 3 és 4 gyerkőccel. Nagyon intelligensek.
Kis kitérő lesz, ha oda fog járni. De azt hiszem, ennyit megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!