Miért baj, hogyha akarom, hogy a fiam megtanuljon kínaiul?
20
Ebben az iskolában az angolt is tanîtják
A nyelvtől függetlenül is egy kifejezetten erős és jó iskola, de nem hajtják ki őket.
Ki szerint baj meg felesleges? Lényeges a velemenyuk?
Miert számít neked az, ha pl szerintem teljesen értelmetlen egy nulla kínai háttérrel rendelkező gyereknek kínai nyelvet tanulnia? Nem az én gyerekem. Te így látod jónak, hát csináld így. A gyerek sokat nyerhet vele. Minden idegen nyelvvel csak gazdagabb lesz.
Kisfiam is oda jár. Csak jó dolgot tudok mondani de egy biztos eléggé a zsebedbe kell nyúlni hozzá!
Kb évente 2-6 alkalom között van a külföldi táborok,kirándulások. Mindig van program.
21-es,a 20-as vagyok.Azt olvastam itt valamelyik válaszban,hogy van angol nyelv is.De ez nem változtat azon,hogy ha nem veszi körül később a kínai nyelv (amit nyilván előre nem tudhatunk egy 5 éves gyereknél,hogy mi szeretne majd lenni és hol akar továbbtanulni),szerintem jóval nehezebb fenntartani a tudásszintet később,amit most megszerez.De ez minden nyelvre igaz,nem csak a kínaira.Viszont ha mondjuk egy német-angol kombinációt tanul,vagy más európai nyelvet,az lehet,hogy később is jobban körbeveszi.De mint írtam,ezt úgy mondom,hogy nagyon szeretem az ázsiai kultúrákat.Csak ha meg normál gimibe szeretne majd menni (úgy értem,hogy ahol nincs kínai nyelvoktatás,most nem tudom,milyen lehetőségek vannak erre),nagy előny,ha nem nulláról kezd egy harmadik nyelvet az angol mellett,hanem tanul mondjuk már elsőtől vagy negyediktől 2 nyelvet,amit tovább tud vinni (mivel még pici a gyerekem,nem jártam utána az általános sulis nyelvoktatásnak,nem tudom,most épp hányadikban kezdenek nyelveket tanulni,mi negyedikben kezdtük még anno).
Amúgy nem ismerem magát az iskolát,csak erre akartam rávilágítani,hogy érdemes kicsit átgondolni,hogy később is tudná-e használni a kínai nyelvet a gyermek vagy talán többet érne egy-két európai nyelv elsajátítása inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!