Miért baj, hogyha akarom, hogy a fiam megtanuljon kínaiul?
Nem tudom miért lenne baj..
A 15. Kerületi kínai suli egyébként is nagyon jó
(6 évet laktam mellette)
Szerintem érdemes kicsit hosszabb távon is gondolkodnotok,ha ilyen Magyarországon ritkábban tanult nyelvre szeretnétek taníttatni,mivel így lehet,hogy később kevesebb gimnáziumból/szakiskolából tud választani a kisfiatok.Meg egy ázsiai nyelv szerintem főleg olyan,hogy ha nem veszi körül később az embert,nagyon nehéz fenntartani a tudást (különösen az írásbeli tudást).Én saját tapasztalatból beszélek valamennyire,mivel gimiben kezdtem hobbiból japánt tanulni,az írás nehéz.Az egyetemen is tudtam felvenni nyelvi kurzust,de mióta dolgozok,sajnos megkopott a tudásom,mivel nem ilyen nyelvi környezetben mozgok napi szinten.Volt szerencsém 2 hetet Japánban nyaralni pár éve,ott sok minden visszajött.De ehhez kellett az a folyamatos ott tartózkodás.
Az én kisfiam most 2 éves,mi németül fogjuk majd taníttatni első nyelvként,mivel az osztrák határ mellett élünk,szerintünk így jár majd a legjobban.A férjem nagyon magas szinten tud németül,én is beszélem most már valamennyire (nekem az olasz volt a második nyelv gimiben,de akkor még nem ezen az országrészen laktam,itt tuti németet tanultam volna),így tudunk vele gyakorolni itthon is.Az angolt úgy szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!