Miért baj, hogyha akarom, hogy a fiam megtanuljon kínaiul?
Ha van erre lehetőség, akkor tök jó. Pláne, hogy érdekli is. Szerintem praktikus nehezebb nyelvvel kezdeni.
Ha befolyásolhatnám a szüleimet utólag, akkor biztos lebeszélném arról, hogy az angol legyen az első idegennyelv, amit tanulok.
Az angol nyelv annyira körülveszi ma az embert, hogy akkor is tanulja valamennyire, ha nem célja, mert szinte minden tartalom elérhető angolul. Már csak a feliratos sorozatokból is sokat tanul. A nyelvtan az átlag beszélői szinten könnyen elsajátítható, a szókincs szorgalom kérdése.
Gimiben azoknak az osztálytársaimnak lett meg a két nyelvvizsga, akik nem angollal kezdtek. Többségnek magánóra nélkül. Holott a második idegennyelves angolos csoportnak gyenge tanáraik voltak és senki nem járt magántanarhoz angolból. Ők négy évig tanultak angolt a suliba, én meg harmadiktól egészen 12. végéig, ugyanaz a szint angolból, csak ők beszélnek mellette németül is, én meg 4 év iskolai német után nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!