Első osztály - online oktatás?
Szerintetek elképzelhető, hogy online oktatásra fognak áttérni, akár már az elsősök is?
Kisfiam idén kezdi az iskolát, megmondom őszintén, nem tudom, hogy az alsó tagozatra is vonatkozott (néhány iskolában), hogy online volt, vagy csak a felsősöknek?
Ahol esetleg tavaly volt, hogyan zajlott?
Az az igazság, hogy nekünk még számítógépünk sincs, tudnánk venni, nem arról van szó, egyszerűen csak nincs rá szükségünk…
11-es, akkor nektek marha nagy szerencsétek volt. Nekünk a tanító néni minden nap elküldött e-mailen három oldal matekot, ugyanennyi irodalmat és nyelvtant, aztán hadd szóljon. Én napi 12 órákat dolgoztam (a főnököm egy pszichopata barom volt, már nem dolgozom ott szerencsére), utána kellett leülnöm este a gyerekkel tanító nénist játszani. Szörnyű volt.
Most már mindegy, ötödikbe megy, ha megint online lesz, kap egy laptopot, aztán intézze egyedül, elég nagy már. De az a 2020-as rémálmaimban ne jöjjön elő újra.
A lányom pont elsős volt az első ilyen online oktatásnál, a 3. napon kaptam először idegösszeomlást...
Nálunk minden elsős kap egy tabletet ajándékba a fenntartótól, így ha más nem is volt ezen keresztül tudták csinálni amit kellett.
Nálunk ez úgy nézett ki, hogy mindenki belépett reggel valamelyik webcamos programba (nem emlékszem a nevére), az of elmondta az aznapi feladatokat és azt a nap folyamán le kellett fotózni és elküldeni neki. Volt amikor együtt csinálták a feladatokat, de ez ritka volt.
A kisebb elsőbe megy most, a nagy 3.ba, nagyon rettegek nehogy megint ez legyen!
Sajnos várható lesz. Mi az első homeoffice idején kapkodva vettünk tableteket. Arra tökéletes, hogy azon nézze az órát. Kellett nyomtatni is, szkennelni. Így egy laptop lett végül nyomtatóval.
A helyedben ezt vennék, mert ne későn kelljen kapkodni
Remélem nem. A vírus miatt szerintem nem fognak lezárni, nincs olyan helyzetben a gazdaság, hogy ezt ismét kibírja. Amúgy is kb. annyi a központi hozzáállás, hogy oltasd be magad és ezzel mi letudtuk a felelősséget.
A gáz ára miatt meg nem az általános sulikat fogják bezárni. Pont azért, mert a kicsiket még nem lehet egyedül otthon hagyni, tehát borulna a szülők munkahelye és ez által a gazdaság is. A másik pedig, hogy bármennyire is ez a propaganda az online oktatás nem egy sikertörténet. A hátrányos helyzetű gyerekek, ahol se szülői támogatás, se eszköz nem volt kb. kiesett az egész idő, semmit nem tanultak. A normálisabb körülmények közt élő gyerekeknél is elég nagy a szórás. Ahol volt számonkérés, gyakorlás és kikérdezés ott többet megtanult a gyerek. Ahol erre nem volt lehetőség, mert a szülő is dolgozott ott nagy lemaradások voltak.
Szia! Másodikos volt a lányom, mikor bejött a covid. Az a pár hónap eléggé nehézkes volt. Nagyon hirtelen jött. Harmadikban már volt 1 hónap kb online, de akkor már előre szóltak, hogy bármikor lehet. Illetve 3. vagy 4 elején felmérték, kinek milyen eszközei vannak otthon. Itt jött be még jobban a Kréta, classroom stb. Illetve itt eleinte elég sok online órájuk volt, majd egyre kevesebb lett. Negyedikben már nem volt ( azt hiszem) sulibezárás nálunk, "csak karantén", viszont mivel volt oltott az osztályban, így nem volt online oktatás. Mindenképp vegyetek neki laptopot, kamerát, ha kell. Illetve ugye nyomtató sem ártana. Ami még fontos, hogy a laptopon legyen office programcsomag. Nálunk sajnos nem volt, így eléggé megszenvedtünk az elején. Pedig jöttek a ppt-k, feladatlapok, stb. Az online órák jók voltak, csak kevés.
Utolsó! Nálunk a suliban azt mondták, akinek nincs gépe, az menjen be minden héten a suliba, és papír alapon kapja a feladatokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!