A lányom most megy ötödikbe, és nem érti, amit olvas! Mit tudok tenni?
Eddig semmi nem tűnt fel senkinek. Alsóban jó tanuló volt, szépen, folyékonyan olvas hangosan. A tanító néni úgy adta le az anyagot, hogy aki odafigyelt, annak otthon a könyvet ki se kellett nyitnia, anélkül is ötöst írt. Kötelező olvasmányuk nem volt.
Most feladták nekik A Pál utcai fiúkat nyárra, és ha nekiül olvasni, egy percen belül sírva fakad, hogy ő ezt nem érti. 15 percébe telik, hogy végigrágja magát egy oldalon, és utána nem tudja megmondani, miről szólt.
Sajnos olvasni egyébként se szeret, talán 2 vagy 3 egyszerűbb könyvet olvasott ki egész életében. Én nem erőltettem, mert azt gondoltam (talán hibásan), hogy az olvasás örömforrás, amire meg kell érni. Csecsemő kora óta kihagyhatatlan az esti mese, mivel van egy bátyja, ő már ebbe született. A mai napig olvasok neki minden este, igényli is.
Létezik, hogy van valami problémája, ami eddig nem tűnt fel? Hogyan tudnék segíteni neki? Így nagyon nehéz lesz felsőben pl.törit tanulni.:(
Hogy mit tudsz tenni?
Mielőtt teljesen megutálja az olvasást, lemásoltatod vele ezt a tartalmat, s adsz neki valami normális környvet (ami érdekli is).
Én ha úgy van egy 400 oldalas könyvet 2 éjszaka alatt kicsinálok, de a háziolvasmányok nekem mindig egyenlőek voltak a kínszenvedéssel.
"olyan volt hogy mindenkinek el kellett olvasni egy könyvet amit a tanár választott"
Magyar nyelven ezt hívják kötelező olvasmánynak.
"gyerekeknek íródott könyvet"
Itt eddig a Vukról és a Pál utcai fiúkról volt szó, mindkettő gyerekeknek íródott.
A kőszívű ember fiai talán 8. osztályban kötelező, 14 évesen. Akkor már nem gyerekeknek íródott meséket, hanem Twiloghtot olvasott az én korosztályom, ami valóban tinédzsereknek szól, csak irodalmi szempontból egy hulladék.
a vuk amúgy krvára nem gyerekmese, csak debilizálódó társadalmunkban ránézünk, kisállat, akkor biztos gyereknek való... olyan mint az animációs film, az se biztos hogy gyereknek készült, de rajzolt, tehát jóvanazúgy...
a pál utcai mondjuk tényleg gyerekeknek íródott kb, egy örökkévalósággal ezelőtt, egy normális 10-12 éves ma már beleőszül, mire végigrágja magát rajta, egyrészt mert vannak elég debil történetszálai, másrészt meg teljesen értelmezhetetlen, ha nem tol mögé a szülő otthon önszorgalomból harminckét töriórát. (lássuk be, egy tüzéptelepen játszani és belehalni egy megfázásba nem túl gyakori jelenség manapság hála az égnek az európai legalább munkásosztálybeli gyerekek körében.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!