Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Vennél újat, vagy használja a...

Vennél újat, vagy használja a tesótól örököltet?

Figyelt kérdés
Lányom felsős, fiam most kezdi az iskolát. Maradt pár újszerű állapotú tanszere a lányomnak, például műanyag óra, hőmérő, papírcenti stb. Igazából filléres tételek újonnan is.
2022. jún. 25. 09:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs bűntudatom az örökléstől, nominálisan a harmadik gyereknek sokkal több játéka, bármilye van, mint az elsőnek. Jó, nem mindet ő kapta ujjonann, de ha bemegy a gyerekszobába, akkor neki már 100x annyi lehetősége van, plusz hozzájut olyan játékokhoz is, amit a nagyobb(ak) csak későbbi életkorban kaptak meg (pl futóbicón nyomta már 20 hósan, az elsőnek ekkor még eszünkbe se jutott volna venni), szerintem ezáltal a lehetősége is több. Cserébe kicsit kopottabbak, de szerintem ez egy gyereket nem érdekel.

Én ha együtt megyünk ruhát venni, akkor figyelek, hogy a kisebbek is kapjanak, főleg ilyen párnáz ft-os pepcós, ami eleve nem több gyerek kompatibilis. Cipőt nem örökölnek. De a használati tárgyakat, mint amit említettél, símán, és egyből milyen nagyfiúnak érzik magukat, hogy a nagytesó szintjére értek :)

2022. jún. 25. 10:46
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek, hogy nem személyes tárgyak esetében teljesen felesleges újat venni, ha a régi még használható, ráadásul ezek kifejezetten jó állapotúak, ahogy mondod.
2022. jún. 25. 10:46
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2022. jún. 25. 11:16
 14/19 anonim ***** válasza:
20%
Akkor vennék csak újat, ha a gyereknek erre van igénye. Mondjuk úgy kérdezném meg, hogy újat szeretne, vagy dobjuk a nyaralós perselybe azt a pénzt. Mikor nyáron fagyizunk, akkor mondanám, hogy ez most a Pisti jóvoltából van :-)
2022. jún. 25. 11:26
 15/19 anonim ***** válasza:
25%

Nekem bűntudatom lenne, és nem is lenne kivitelezhető. Még a gyerek korongjaira is egyesével ráíratták a nevét, nemhogy ezekre.

Ellenben eladnám a gyerek használt újszerű tancuccait, és a pénzt hozzácsapnám a zsebpénzéhez, akármilyen kevés is az értéke.

Filléres holmi, had legyen neki új, most kezdi a sulit, nagy élmény megvenni őket. Nekem is volt kisórám, ami maradt, de inkább megvettem gyereknek újonnan.

2022. jún. 25. 14:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

arra azért mondjuk figyelnék, hogy a kicsi ne csak a agy kinőtt cuccait kapja meg... van olyan rokon családunk, ahol a másodszülőtt kislány elsírta magát az örömtől, amikkor vettünk neki, és csak neki egy vadonatúj ruhát (pont azt a modellt, ami a nővérének is van, és folyton arról beszélt, hogy majd milyen jó lesz ha a nagy után ő is hordhatja... megvettük neki.)

de ilyen haszontalan baromságokból, amik nem is érdekesek és nem is fogják őket legtöbbször használni, nem vennék újat, egy hét alatt azt is elfelejti, hogy vannak ilyen bizbaszok a padjában.

2022. jún. 25. 17:52
 17/19 A kérdező kommentje:
Szülinap, névnap, karácsony minden alkalomra új dolgokat kap. Ruhát nem örököl, a nagyobbik lány, ő fiú.
2022. jún. 25. 18:16
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ilyesmikböl ha van nem kell újatt venni minek .
2022. jún. 25. 21:22
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Ennél a műanyag órás dolognál meg kell nézni, hogy megvan-e minden ami abban a csomagban benne szokott lenni. Ha valami nincs, azt nem ártana pótolni.
2022. jún. 26. 00:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!