Vennél újat, vagy használja a tesótól örököltet?
Nekem nincs bűntudatom az örökléstől, nominálisan a harmadik gyereknek sokkal több játéka, bármilye van, mint az elsőnek. Jó, nem mindet ő kapta ujjonann, de ha bemegy a gyerekszobába, akkor neki már 100x annyi lehetősége van, plusz hozzájut olyan játékokhoz is, amit a nagyobb(ak) csak későbbi életkorban kaptak meg (pl futóbicón nyomta már 20 hósan, az elsőnek ekkor még eszünkbe se jutott volna venni), szerintem ezáltal a lehetősége is több. Cserébe kicsit kopottabbak, de szerintem ez egy gyereket nem érdekel.
Én ha együtt megyünk ruhát venni, akkor figyelek, hogy a kisebbek is kapjanak, főleg ilyen párnáz ft-os pepcós, ami eleve nem több gyerek kompatibilis. Cipőt nem örökölnek. De a használati tárgyakat, mint amit említettél, símán, és egyből milyen nagyfiúnak érzik magukat, hogy a nagytesó szintjére értek :)
Nekem bűntudatom lenne, és nem is lenne kivitelezhető. Még a gyerek korongjaira is egyesével ráíratták a nevét, nemhogy ezekre.
Ellenben eladnám a gyerek használt újszerű tancuccait, és a pénzt hozzácsapnám a zsebpénzéhez, akármilyen kevés is az értéke.
Filléres holmi, had legyen neki új, most kezdi a sulit, nagy élmény megvenni őket. Nekem is volt kisórám, ami maradt, de inkább megvettem gyereknek újonnan.
arra azért mondjuk figyelnék, hogy a kicsi ne csak a agy kinőtt cuccait kapja meg... van olyan rokon családunk, ahol a másodszülőtt kislány elsírta magát az örömtől, amikkor vettünk neki, és csak neki egy vadonatúj ruhát (pont azt a modellt, ami a nővérének is van, és folyton arról beszélt, hogy majd milyen jó lesz ha a nagy után ő is hordhatja... megvettük neki.)
de ilyen haszontalan baromságokból, amik nem is érdekesek és nem is fogják őket legtöbbször használni, nem vennék újat, egy hét alatt azt is elfelejti, hogy vannak ilyen bizbaszok a padjában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!