Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 2,94-es érettségi átlag...

2,94-es érettségi átlag rossznak számít?

Figyelt kérdés
Töriből. Szerintem nem valami fényes. És ha ilyen az osztályátlag, az mit mond el az iskoláról? Gyengék a diákok? Vagy rosszul tanít a tanár? Vagy túl szigorú?
2022. máj. 1. 21:04
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Nem látok a jövőbe, a tavalyi átlagot nézem, nem értem az ilyen válaszokat, inkább maradtál volna csendben.

Ha minden más tantárgyból jó az átlag, akkor igen, felmerül, hogy a tanár a rossz.

2022. máj. 2. 08:05
 22/28 anonim ***** válasza:
40%

Rossz. Azért,mert a diákok nem tanulták meg a tételeket.

Sajnos a tanár nem tudja helyettük megtanulni.

2022. máj. 2. 08:41
 23/28 A kérdező kommentje:
Közben érdeklődtem, 3 osztály van, azt mondják, hogy az egyikbe lasszóval fogdossák a diákokat, és az az osztály húzza le az átlagot.
2022. máj. 2. 09:08
 24/28 anonim ***** válasza:
22%
Akik tavaly leérettségiztek, azok az idén nemigen fognak.
2022. máj. 2. 12:49
 25/28 anonim válasza:
53%

Vegyünk egy 25 fős osztályt.

- 3 gyereknek sikerült az ötös, ez az osztály 12%-a

- 2 gyerek négyest kapott, mert éppen hogy lecsúszott az ötösről, 2 gyerek kemény négyesre érettségizett, 2 gyerek pont hogy átcsúszott a hármasból a négyesbe. Tehát 6 gyerek kapott négyest, ez az osztály 24%-a

Ez az osztály 36%-a akik idáig szép eredményt elértek

3*5 = 15

6*4 = 24

15+29 = 39

- 2 gyerek éppen lecsúszott a négyesről, 2 megy keményen hármast ért el, ez 4 gyerek, az osztály 16 %-a

52% az, akik idáig hármas fölé viszik az átlagot.

4*3 = 12

39 + 12 = 51

- Marad 12 gyerek, ezek közül kilencen kettest értek el, ami az osztály 36%a

9*2 = 18

51 + 18 = 69

- Három gyerek pedig megbukott, ez az osztály 12 %-a

3*1 = 3

69+3 = 72

72:25 = 2,88 (majdnem 2,94)

====================

Adott egy 2,88-as százalékos 25 fős osztály

Ennek a

- 12 %-a megbukott

- 36%-a elégségesre tudta az anyagot

- 16%-a közepes eredményt ért el

- 24%-a jól teljesített

- 12%-a kitűnően

Vegyük az utolsó hármat, a hármast, négyest és ötöst akik a közepes szintet minimum elérték

14% + 24% + 12% = 52%

Ez az osztálynak az 52 %-a

Vegyük azokat akik a közepes szint alá vitték

12 % + 36 % = 48 %

Ez az osztálynak a 48 % -a

======================

Tehát az osztály több mint a fele hozta minimum a közepes átlagot.

Ez 13 gyerek egy 25 fős osztályból

9 gyereknek egy 25 fős osztályból csak elégségesre sikerült

3 gyereknek egy 25 fős osztályból nem sikerült a minimum elvárást sem teljesíteni

========================================

Összegezve mindenképpen azok vannak többségben, akik a közepes átlagot hozták vagy fölé teljesítettek.

A kérdés, hogy ezt így nézzük vagy úgy, hogy van 12 gyerek akik még a közepes szintet sem tudták elérni.

2022. máj. 2. 21:23
 26/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, utolsó. Igen, a szórás nem mindegy. De beszéltem közben olyannal aki itt érettségizett, majd itt is tanított, és azt mondta, hogy állítólag mindig ilyen rosszak a statisztikák, pedig nem rossz az iskola, csak egy osztály nagyon lehúzza az átlagot.
2022. máj. 3. 16:38
 27/28 anonim ***** válasza:

A 2,94-es érettségi átlag egy elit gimiben gyengének számít égy technikumben meg nagyon jónak számít. A kérdező azt próbálja a szánkba adni, hogy a tanár szigorú vagy rosszul tanít. De nem feltétlenül van úgy.

A töriben az összefüggéseket is kell látni.

A magyar átlag lehet azért is jó mert a forgalmazást szubjektíven is lehet értékelni.

Nem feltétlenül az a jó tanár ahol jó az átlag és nem feltétlenül az a rossz tanár ahol rossz az átlag.

2022. máj. 4. 05:52
 28/28 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert a lányomat ide vették fel, és most találtam meg a tavalyi statisztikákat. Remélem nem bánjuk meg, mert elég jó tanuló, és szeretném, ha továbbtanulna.
2022. máj. 4. 09:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!