Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Akik most szülők és még a...

Akik most szülők és még a régi időkben voltak gyerekek, mit gondolnak erről a cikkről? Mit gondolnak a történtekről és az utóhatásáról? Mivel ez tavalyi cikk, lehet tudni arról, hogy mi lett a vége?

Figyelt kérdés

[link]

Tömören összefoglalva egy kislánynak balesete lett, mert nem engedte ki a tanár a toalettre és az anyuka eljárást indított az iskola ellen, a kislánynak pedig pszichológushoz kellett járnia, mert önbecsülési problémái lettek. Az esetet súlyosbítja, hogy a tanár galád módon viselkedett, mind a baleset előtt, mind utána.

Érdekelne azoknak a véleménye, akik a kilencvenes években vagy előtte voltak diákok és most szülők vagy nagyszülők.

2022. ápr. 28. 23:04
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom mennyire számít a válaszom, mert ha én 10 millió éve, vagy 10 millió év múlva születtem volna, születnék, akkor is ugyanezt mondanám.

Én univerzálisan nevelem a gyermekem. Ha menni kell, menni kell. Más nem mondhatja meg neki, hogy ő mit érez. Megmondtam az enyémnek, hogy ha lenne ilyen, mondja meg, hogy menni kell. Nem engedélyt kérünk, hanem közöljük, hogy mit csinálunk. Ez a tisztelet. Megzavarjuk az órát pár másodpercre, hogy a tanár ne csak pislogjon, hogy mi van. De enhedélyt kérni ostobaság. Nem kell senkinek az engedélye semmire. Még az enyém sem, csak a felelősségtelejes, tapasztalatdús tanácsom, nem engedélyem. Én is eljárást indítottam volna, bár kétlem, hogy az én gyermekem nem ment volna ki ilyen esetben. Pontosan jól tudja, hogy én mindig mellette állok, segítem, és eddig azt tapasztalta, hogy ha én magabiztosan mondtam valamit, akkor azt megteheti és neki semmi baja nem származik belőle.

2022. máj. 1. 18:44
 32/37 anonim ***** válasza:
17%

"Nem engedélyt kérünk, hanem közöljük, hogy mit csinálunk. Ez a tisztelet."

Nem, ez a bunkóság.

2022. máj. 1. 20:37
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Bennünket sem engedtek ki. Megmondták, hogy az ilyesmit szünetben intézzük.

De nyilván ha valaki beteg, az más. Az viszont nekem is elég fura, hogy kiteszi 2 órára az iskola elég, mert büdös. Iskolaidő alatt a tanár felel a gyerekért, és ha elüti valami, vagy bármi történik vele? Én is eljárást indítatnék.

2022. máj. 1. 20:44
 34/37 anonim ***** válasza:
30%

31, ezzel nagyjából egyetértek, de van olyan szituáció, amikor ezt nem tehetjük meg.

Például képzeld el, ha rendelsz egy könyvet, a rendszer írja, hogy 2-3 napon belül kiszállítják, de két hét múlva sem érkezik meg, ezért felhívod az ügyfélszolgálatot. Egy férfi fogadja a hívásodat, elmondod, mi a panaszod és a férfi azt válaszolja, hogy "Azonnal megnézem a rendszerünkben, de előtte elmegyek pisilni." és rárakna várakoztatásra. Szerintem Te is illetlenségnek gondolnád.

Nyilván ha a gyerek 2 percet hiányzik, mert kiszalad a wcre ezerszer jobb, minthogy 25 percig nem tud figyelni, mert majd bepisil. A szóbanforgó lánynál is értelmetlen volt a most az órával foglalkozzon, szünetben kakilhat hozzáállása a tanárnak, mert a lány valószínűleg semmit sem fogott fel az órából. Ezért tényleg nem kéne tartogatnia senkinek, ebben igazad van, de azért alap udvariassági norma, ha ezekhez engedélyt kér az ember.

2022. máj. 1. 20:55
 35/37 anonim ***** válasza:
74%

Ez béna példa, mert akkor nem veszi fel a telefont..

Ügyfelekkel dolgozom..Egy zsúfolt napon nem egyszer fordult elő, hogy felálltak előttem ès ültek volna le az újak.

Udvariasan megkérdeztem, hogy meghívhatom-e őket egy kávéra, mert egy hosszú megbeszelésen vagyok túl, elmennék a mosdóba.

Sosem volt ebből gond.

Én magam sem csináltam volna be, pedig igen félszeg gyerek voltam.

“Ha menni kell, akkor menni kell”

Az ember udvariassàgból kikéretszkedik, de valójában csak közli, hogy miért megy ki.

Én is így tanítom a gyerekemet.

3,5 éves.. sosem volt ilyen problémàja az oviban sem.

Már az első nap a leglehetetlenebb időben kellett neki..

( korábban a véleményemet is kifejtettem)

És sem hagynám annyiban.

2022. máj. 2. 13:11
 36/37 anonim ***** válasza:

35!

Először ezt irtad:

"Nem engedélyt kérünk, hanem közöljük, hogy mit csinálunk. Ez a tisztelet."

Majd ezt:

"Udvariasan megkérdeztem, hogy meghívhatom-e őket egy kávéra, mert egy hosszú megbeszelésen vagyok túl, elmennék a mosdóba."

Ez q kettő kicsit üti egymást.

2022. máj. 2. 13:26
 37/37 anonim ***** válasza:
78%

80as években voltam iskolás. Nem fordult elő ilyen eset. Volt, amikor óráról kellett kikéredzkednem és soha nem mondták, hogy nem mehetek.

Kislányom elsőben az órán jelentkezett, iskolakezdés után kb 2 hónappal történt. Sajnos sok gyerek jelentkezett és nem szólították fel. Túl jól nevelt, nem mert felszólítás nélkül szólni. Bepisilt. 2x egymás után, mert a szünetben átöltözött ugyan, de a mosdóba nem tudott már kimenni. A következő órán már jelentkezni se mert. Nagyon mérges voltam és bizony utána én is arra ösztönöztem, hogy álljon fel aztán menjen ki az óráról, nem érdekel ha a drága tanár be ír ezért vagy intőt kap..inkább, minthogy még egyszer ez előforduljon. A kisgyerekek még nem képesek a végtelenségig tartogatni. Sőt sajnos már csak akkor érzik a szükséget,ha nagyon kell. Legalábbis nálunk így volt kb 9-10 éves koráig. De felnőttként is van, hogy egyből menni kell.

A cikkben lévő nem egy tanár, hanem egy b.állat és remélem örökre eltiltják a gyerekekkel való foglalkozástól. Hatalmával visszaélve megalázta a rábízott gyereket és még utána se segített rajta. Borzasztó.

2022. máj. 2. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!