Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Akik most szülők és még a...

Akik most szülők és még a régi időkben voltak gyerekek, mit gondolnak erről a cikkről? Mit gondolnak a történtekről és az utóhatásáról? Mivel ez tavalyi cikk, lehet tudni arról, hogy mi lett a vége?

Figyelt kérdés

[link]

Tömören összefoglalva egy kislánynak balesete lett, mert nem engedte ki a tanár a toalettre és az anyuka eljárást indított az iskola ellen, a kislánynak pedig pszichológushoz kellett járnia, mert önbecsülési problémái lettek. Az esetet súlyosbítja, hogy a tanár galád módon viselkedett, mind a baleset előtt, mind utána.

Érdekelne azoknak a véleménye, akik a kilencvenes években vagy előtte voltak diákok és most szülők vagy nagyszülők.

2022. ápr. 28. 23:04
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
98%

Ez a tanàr szàndèkosan kínozta a gyereket, ès èletreszòlò traumàt okozhatott. Remélem börtönbe kerül.

90-es èvekben voltam kisdiàk, nàlunk is voltak oda nem illő tanàrok. Sajnos akkoriban mèg nem vontàk őket felelőssegre. Mi, gyerekek sem èreztük sokszor, hogy ami törtènik, az nem normàlis, ezèrt nem is szòltunk otthon.

2022. ápr. 29. 01:06
 12/37 anonim ***** válasza:
83%
A kilencvenes években is simán kiengedtek wc-re minket. Nyilván ha ötpercenként mentünk volna vagy egyértelműen a felelés elől menekülve, akkor nem. Egyébként tőlünk nyugatra még nem is kell kérnie a diáknak, sőt az a módi, hogy csendben az órát nem zavarva kimegy és visszajön.
2022. ápr. 29. 01:47
 13/37 anonim ***** válasza:
28%

"Anno óvodában volt egy óvónőnk (80-as évek vége), aki alvásidőben sosem engedett ki minket vécére. Egyszer majdnem bepisiltem, kész csoda, hogy nem. Vörös, izzadó fejjel, kétségbeesetten fetrengtem az ágyon, a vén k...rva észrevette, hogy valami nem stimmel és rákérdezett, így még épp kijutottam."

Ez a két mondat erősen üti egymást.

2022. ápr. 29. 06:12
 14/37 anonim ***** válasza:
97%
A 90-es években voltam gyerek. Nem volt az iskolábam már testi fenyítés, wc-re pedig mindig kiengedtek minket. Az Éva magazin pedig borzalmas lett az utóbbi időben, rossz stílusban megírt kamu sztorikkal van tele, pedig amikor indult, még kifejezetten színvonalas volt.
2022. ápr. 29. 06:22
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

'70-80-as években voltam diák. Semmiféle testi fenyítés nem volt szokás, és elfogadott sem lett volna. Gimiben volt egy darab idióta tanárunk, akinek a mániája volt a dobálózás, ha valaki dumált órán. Jó esetben a krétával dobta meg a delikvenst, rosszabb esetben a kulcscsomójával. Utóbbi azért elég durva, volt is belőle balhé.

Mosdóba mindig kiengedtek, ha nagyon kellett, nyilván ha valaki rendszert csinált belőle, azt nem annyira tolerálták.

Gyerekeim iskolájában sem volt ilyen jellemző, egyiküket elkapta a szapora egyszer (még alsós volt), a kiengedés szóba sem került. Gyereket a tanítónéni levitte a tanáriba, mivel közel lakott, hazaszaladt egy szabadidőgatyáért, és átöltöztette a gyereket. Aztán persze szólt nekünk, hogy mi történt és érte mentünk.

A fenti történetben leírt tanári magatartás egyáltalán nem elfogadott, és SOHA nem is volt az.

2022. ápr. 29. 08:01
 16/37 anonim ***** válasza:
97%

Én a 90-es, 2000-es években voltam diák, 11 évesek voltunk, mikor legjobb barátnőmmel az történt, hogy hirtelen elöntötte a menstruációs vér...szólt a tanárnak, de a vén qrva le sem tojta, intézze el szünetben. Szegény összevérzett mindent, mikor felálltam, a pulcsimmal eltakartam és szó nélkül kikísértem a teremből.. kaptam 3 db 1-est, barátnőmet meg kioktatta, hogy hogy lehet 11 évesen ilyan buta. Emlékszem az összes lány egyszerre ment az igazgató elé.

Volt még olyan tanár aki testi fenyítést alkalmazott, pl fenékre csapás, kulcsdobálás, megszégyenítés az osztály előtt stb...ez egy nagyobb község sulija volt.

2022. ápr. 29. 09:18
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

A 90-es években is kiengedtek mosdóba!

A tanár részéről ez elfogadhatatlan.

Nyilván, ha rendszeres, akkor jelezheti a szülőnek, hogy nézesse meg a gyereket… de ennyi.

Emberi jog tisztességesen ürîteni..

2022. ápr. 29. 13:52
 18/37 anonim ***** válasza:
29%

Kicsit meglepődök ezen, hogy mindenkit kiengedtek. Minket nem engedtek ki, még én is emlékszem egy alkalomra, hogy óra felétől a végéig csak arra figyeltem, hogy be ne pisiljek, mert a tanítónéni nem engedett ki nekem meg nagyon kellett.

Ha szóltak a szüleink előre a tanítónéninek, akkor persze kiengedett (fsással mondjuk nem küldtek be a suliba, de felfázással simán bementünk), amúgy nagyon ritkán engedtek ki minket.

De nem csak órán, hanem óra előtt pár perccel már nem is engedtek ki minket a teremből.

Még emékszem is, ahol egy lány becsöngetés előtt kicsivel toporgott a tanáriasztal előtt és könyörgött a tanítónéninek, hogy had mehessen ki, a tanítónéni meg nagy nehezen kiengedte, de mondta, hogy reméli becsöngőre visszaér, mert óra kezdésre illik mindenkinek ott lennie.

Ha úgy mentünk oda, hogy rosszul vagyunk, akkor persze kiengedtek, de csak sima pisiléssel nem mehettünk ki, ezért furcsa, hogy ennyi gyereket kiengedtek.

És tovább megyek, gimiben is voltak, akik nem engedtek ki, maximum, ha könyörögtél nekik.

Én egy ilyen tanárnak az óráján szimuláltam egyszer rosszullétet, mert nagyon kellett pisilnem, de tudtam, úgysem enged ki senkit, sőt még agyilag beteg is volt, mert egyszer amikor egy gyerek jelezte, hogy nagyon de nagyon ki kéne mennie, akkor a tanár nem engedte ki és utána megfogta az üvegét amiben egy kis víz volt és elkezdte rázogatni a gyerek előtt, hogy megviccelje őt. Ezekután én persze, hogy inkább azt hazudtam, hogy rosszul vagyok, minthogy az óra végéig szenvedjek.

Mondjuk gimiben azért voltak tanárok akik kiengedtek, míg általánosban 0 engedékeny tanár volt, a 2 órás napközit és a 45 perceket a helyünkön végig keleltt ülni, gimiben is sok taár mondta, hogy szünetben majd elmehetünk, de azért akadtak tanárok akik hiszti és gond nélkül kiengedtek minket.

2022. ápr. 29. 16:21
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Ez soha nem volt normális pedagógusnál bevett módszer. Drága apukám 1952ben kezdett tanítani és 2019ben hagyta abba. Sosem aljalmazott semmi ilyesmit. Még az első saját osztálya is heti szinten tartotta vele a kapcsolatot tavaly áprilisi haláláig.
2022. ápr. 30. 02:08
 20/37 anonim ***** válasza:
55%
Valahol ez is egy nevelési módszer, hogy tanuld meg kontrollálni magad. Nálunk is megvolt, hogy igenis intézd el szünetben, mert akkor kell, óra alatt az órán kell részt venni. De azért ilyen nem volt, mint a cikkben, ha valakinek mennie kellett, maximum húzta a száját a tanár, hogy nem bírsz ki még húsz percet? Jó, akkor menj...
2022. ápr. 30. 06:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!