Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Bejártok a iskolába fogadóórára?

Bejártok a iskolába fogadóórára?

Figyelt kérdés
Én személy szerint azt gondolom, hogy félévente egyszer illene beszélgetnünk a tanárokkal. Elvileg együttnevelés van. Viszont évről évre azt látom, hogy kiírnak egy órát, és kb. az egész felsőnek. Ez mire elég? Ha sok szülőnek gondja van egy tanárral, akkor ott sorban állás van, és nem is elég az 1 óra. Nekünk most nincs semmi gondunk az iskolában, bemenjek? Nem gondolják azt a tanárok, hogy nem érdekel a gyerekem, ha nem megyek be? Elvileg továbbtanulás is lesz, de most még nem arról beszélnénk.
2021. okt. 12. 21:28
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Ha speciális iskolába rakod akkor büdös életben nem fog tudni integrálódni a társadalomba.
2021. okt. 22. 01:24
 42/47 A kérdező kommentje:

Kedves 40-es, valahol igazad is van, de mint már többen rámutattunk, a speciális iskolákban a fogyatékos gyerekek vannak, akikkel eljátszanak napi 6-8 órában, hogy a szülők el tudjanak járni dolgozni, aztán ha betöltik a 16-ot, akkor meg vagy a szülő otthon marad vele, vagy megy intézetbe, amennyiben a szülőknek erre van pénze. Mert ezekben az iskolákban nem tanítanak nekik semmi olyan szakmát, amivel el tudnának menni dolgozni!

Egy figyelemzavaros, diszlexiás, diszgráfiás gyereknek vajon miért kéne egy ilyen helyre mennie? NINCS SPECIÁLIS ISKOLA TANULÁSZAVAROS VAGY MAGATARTÁSZAVAROS GYEREKEKNEK! Ezt kéne már felfogni. És hiába is habzik a szád, hogy a gyereked kevesebb matekot fog tudni megtanulni, mert Pistike miatt lassabban haladnak, nem te fogod eldönteni.

2021. okt. 22. 18:45
 43/47 A kérdező kommentje:
Igazából a kérdés megoldódott, mivel minden tanár egy órát adott meg, amire be kell jelentkezni, és mire oda jutottam volna, már az összes hely betelt. Tényleg cél, hogy ne tudjunk velük beszélgetni, erre nincs nekik idejük.
2021. nov. 1. 21:14
 44/47 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben én bepróbálkoznék valami hivatalos felületen (mondjuk a krétában üzenetben) időpontot kérni. Ha pedig nem képesek rádszánni 5-10 percet az idejükből akár tanítás/napközi után is, akkor elgondolkodnék azon, hogy jó helyen van-e a gyerek. Szerintem nem.
2021. nov. 2. 07:42
 45/47 A kérdező kommentje:

Sajnos nem. Ezt én is tudom, de 8. osztály, már nem látom értelmét váltani. Az osztályt szereti, de az iskola vezetés egy határ...

8.-ban kb. az összes tanára új. És nem mentek el az iskolából, hanem csak úgy le lettek váltva, nem is értem. Most ismerkedik a gyerek is a tanárokkal, nem tudja, melyik mit vár el, egy csomót rontott is. Nem lett volna baj, ha mostanára már ismerné a tanárait, és tudná, hogy melyiknek mi a heppje, mire készüljön a dolgozatoknál. Nem értem, ez mire volt jó. Ah, mindegy is, a négyesek miatt nem megyek be, mert lehet, hogy inkább rontanék a helyzeten.

2021. nov. 2. 09:17
 46/47 anonim ***** válasza:
Ja, hogy már 8.-os? Akkor fél lábbal is, ha eddig bírtátok.
2021. nov. 2. 09:58
 47/47 A kérdező kommentje:
Igen, én is így vagyok vele, ha nem lenne végzős, valószínű váltanék iskolát.
2021. nov. 2. 15:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!