Bejártok a iskolába fogadóórára?
Ha nincs gond minek. Nem azért kell beszélni valakivel, mert illik. Gyerek sulijában volt olyan tanár, aki elmondta, hogy ne álljanak sorba fogadóórára azért, hogy meghallgassák minden rendben van. Amit kiírnak az amúgy is a kötelező, ha gond van sokkal célszerűbb azonnal időpontot egyeztetni és megbeszélni.
A továbbtanulás mindenkit érint, ezért szülői értekezleten szokták megbeszélni, mint minden ilyen kérdést. A fogadó óra az egyéni problémák tisztázására van.
Nekem mindig azt mondták, hogy nem nagyon tudnak mit mondani, mert nincs gond a gyerekkel. De azért mindig ott voltam, megnéztük a felmérőket, pár szóban beszéltünk az órai munkáról, felmérőkről, viselkedésről, stb.
Mindig kivártam a soromat.
Mindig szóvá tették azt is, hogy bezzeg sokan nem jönnek, akiknek kellene, mert baj van.
Fogadó órától független, ha baj van, akkor meg úgyis szólok a tanárnak, hogy beszélni szeretnék vele, és beszélünk, amikor mindkettőnknek jó. Ezért nem várok a félévi 1 alkalomra.
Nálunk úgy működött, hogy szóltak a tanárok, hogy anyukád jöjjön be fogadóórára, vagy ha elcsípték a szülőt, megkérték, esetleg ha gond volt, a szülő pattogott, mikor beszélhet a tanárral és fogadóórát ajánlották neki.
Jelenleg nem is tudom, mikor van fogadóóra a gyerekemnél, ide is akkor kell menni, ha gond van. Én úgy "vágódok" be tanároknál, hogy viszem, amire szükség van, lelkesen mosolygok szülőin vagy ha találkozunk és köszönök nekik. A legtöbben így csinálják, van pár beszélgetős anyuka, de ahogy észrevettem, az már oviban is inkább teher.. bár ki tudja, volt óvónő, aki kifejezetten szerette, ha kikérik a véleményét a gyerekkel kapcsolatban, de a legtöbben inkább csak leráznák a problémamentes gyerekek szüleit, vagy a kamuproblémásokét, mint a "gyerekem nagyon izgul" vagy "csak négyes lett, pedig otthon tudta".
Még az is feltűnt, hogy aki beszélgetni akar, az beszélgetni is fog "anyuka, kérem várjon még egy percet" szöveggel megállít.
Nálunk tavaly óta nem lehet bemenni a szülőknek még fogadóórákra sem.
Amikot belehetett menni a tanár írt messengeren vagy a krétán, hogy várja ennek vagy annak a gyereknek a szüleit.
Akivel nincs probléma annak nem szól. Tényleg elég idegesítő ha 20 szülő vár rá. Vannak olyan anyukák aki nem tudja abbahagyni a dumálást és várni kell egy csomót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!