Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Bejártok a iskolába fogadóórára?

Bejártok a iskolába fogadóórára?

Figyelt kérdés
Én személy szerint azt gondolom, hogy félévente egyszer illene beszélgetnünk a tanárokkal. Elvileg együttnevelés van. Viszont évről évre azt látom, hogy kiírnak egy órát, és kb. az egész felsőnek. Ez mire elég? Ha sok szülőnek gondja van egy tanárral, akkor ott sorban állás van, és nem is elég az 1 óra. Nekünk most nincs semmi gondunk az iskolában, bemenjek? Nem gondolják azt a tanárok, hogy nem érdekel a gyerekem, ha nem megyek be? Elvileg továbbtanulás is lesz, de most még nem arról beszélnénk.
2021. okt. 12. 21:28
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
83%

Sajnálom, de nem érted.

Egyszerűen nincs egy szinten egy valóban figyelemzavaros gyerek problémája a tiéd problémájával. Egy valóban figyelemzavaros gyermeknek az iskolai elégséges a tét, nem pedig a 4-es vagy 5-ös lesz a dolgozat. Hihetetlen, hogy nem érted a kettő közti különbséget.

Egyáltalán SNI-s a tiéd? Mi a kódotok?

Tudod a tiéd csak egy feladatot hagy ki, de az én gyerekem kezdetben végigülte a dolgozatírást anélkül, hogy egy sort is írt volna. Pedig tudta volna a válaszokat, és nem biztos, hogy csak kettesre.

Nem, nem értelmileg sérült. Tudod, ha tényleg értenék az egyes válaszolók, és SNI közelében lettetek volna VALAHA, akkor nem hívnátok szellemi fogyatékosnak. Ez rendkívül lenéző és sértő.

Örüljetek, hogy nektek nem a kettesért kell küzdeni.

2021. okt. 18. 11:13
 32/47 anonim ***** válasza:
84%
Ácsi!Itt nem arról volt,szó,hogy még órán szólnak,hanem,hogy javítás után,már kiosztáskor pótoltatnak a gyerekkel feladatot.De tényleg hagyjuk! Akkor hordja mindenki a speciális igényű gyerekét a nem speciális iskolába és háborogjon,hogy nem kap speciális oktatást.Nálunk az osztályban amúgy magatartás zavaros van,akitől nem lehet órát tartani,de ki sem lehet küldeni,még semmit nem lehet csinálni,mert ő nem tehet róla,ezért aztán a többiek úgy felelnek,meg írnak dolgozatot,hogy az órán nincs leadva az anyag,tanulják meg otthon ahogy tudják a könyvből.Ő sem tehet róla,neki is speciális igénye lenne,de az anyja inkább normális suli a hordja,mert amúgy meg értelmes.Lenne,ha lenne olyan szakember,aki tudná kezelni.
2021. okt. 18. 11:16
 33/47 anonim ***** válasza:

"Ácsi!Itt nem arról volt,szó,hogy még órán szólnak,hanem,hogy javítás után,már kiosztáskor pótoltatnak a gyerekkel feladatot."

Mint írtam, "volt példa arra is". Ebből én nem azt szűrném, le, hogy ez így működik, csak hogy előfordult már. Másodikban. Jajj, máglyára velünk!

(Ó, magatartászavaros is a gyerekem :D Csak hogy lásd, azt is lehet kezelni integráló suliban :P)

2021. okt. 18. 11:26
 34/47 anonim ***** válasza:
62%
Jól van,akkor kezeljétek.Én meg elszégyenlem magam,amiért az enyém se nem magatartás zavaros,se nem SNI-s viszont nem tud tanulni a magatartászavarostól,és a gyereket is nyakon vágom,ha panaszkodik erre,mert hát a másik is ugyanolyan,csak másmilyen.
2021. okt. 18. 11:45
 35/47 A kérdező kommentje:

Ne keverd már a szezont a fazonnal. Az sni nem egyenlő a magatartászavarral. Az enyém pl. órán elül, tisztelettudó, senkit nem zavar. És 127-es IQ-val éjjel-nappal tanul a négyesért. Mert ő nem adta fel, mint a legtöbb gyerek, mondván, nekem ez úgysem sikerül. Én is nagyon sokat tanulok vele itthon.

És igen, F90, figyelemzavar kódja van. Nagyon súlyos, pl. nyelvtanból fel is akarták menteni, nem engedtem, mert tanulja meg, a munkahelyen senki nem nézi majd el neki a helyesírási hibákat, mondván, hogy sni-s.

És továbbra is azt gondolom, hogy joga van integrált iskolába járni, ugyanúgy, mint annak a gyereknek, akinek a szülei alkoholisták, és folyton balhé van otthon, emiatt a gyerek kezelhetetlen az iskolában. De neki nincs kódja, szóval nem probléma, járhat oda? A diszlexiás meg nem járhat?

Csak az sni-s gyerekekre néztek így, aztán a leghalványabb fogalmatok sincs az egészről. Van az osztáyban pl. hallássérült kisgyerek, aki hallókészülékkel sni-s. Senkit a világon nem zavar, hogy ott van.

Speciális iskola kellene? Lehet, hogy igen. De nincs, és ez nem a gyerek, és nem is a szülők hibája, szóval el kéne már fogadni, hogy a közösség nem homogén, és vannak ilyen, meg vannak olyan gyerekek. Nem arra kell tanítani a gyerekeket, hogy utáljuk már ki az osztályból azt a gyereket, mert neki hallókészüléke van, és mégis mit képzel, hogy ide mert jönni?!

2021. okt. 18. 12:30
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

Az én SNI-s fiamnak is F90 a kód. Nulla magatartászavarral.

#14, #17, #20, #31 voltam.

2021. okt. 18. 12:58
 37/47 anonim ***** válasza:
Az enyém f92-es, de nem SNI-s, mert a nevelési tanácsadót kihagytuk. A sulinak elég volt a diagnózis, nem ragaszkodtak szakvéleményhez (főként mert nem ők küldtek, hanem maguntól mentünk)
2021. okt. 18. 13:02
 38/47 A kérdező kommentje:
37-es, ti jártatok jól, én azóta is mindenkinek mondom, nem kell a Bizottsághoz menni, úgysem segítenek.
2021. okt. 18. 17:01
 39/47 anonim ***** válasza:
95%

Kedvesnek nem nevezhező hozzászóló.

Az integrált iskolarendszernek pont ez a lényege, hogy azok a gyerekek akik beilleszthetőek a társadalomba, be tudjanak illeszkedni. Ezzel a többi gyerek is tanul pl. elfogadást és megértést, látszik te ezeket nem tanultad.

Fiam súlyos idegrendszeri és szociális éretlenséggel küzd. Nem tudja kontrollálni se a pozitív se a negatív érzelmeitm nehezen tud várni. Emelett kiemelkedő iqja van, könnyen tanul, szinte bármit. Azért kéne egy életre elásnunk, mert ilyen gondja van? Nem hiszem. Szerencsére neki csodás osztályfőnöke és nagy részt jó tanárai vannak. Szerencsére nálunk nincsenek ilyen diszkriminatív szülőkm mint Te.

2021. okt. 18. 21:30
 40/47 anonim ***** válasza:
#39 Csakhogy a felnőtt társadalomban nem fognak így kivételezni vele, mint az iskolában. Ahelyett, hogy speciális fejlesztést kapna meg, amivel enyhíteni lehetne a problémáját, egyszerűen csak kivételeznek vele, a problémájának tényleges kezelése meg le van tojva...
2021. okt. 22. 00:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!