Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Más szülőt is zavar, hogy...

Más szülőt is zavar, hogy ilyen emberek tanítják a gyerekeinket?

Figyelt kérdés
Nettó 140 ezret kap egy mesterdiplomás kezdő tanár. Az ilyen miből legyen motivált, mikor megélni sem lehet belőle? Egyáltalán ki olyan marha, hogy ennyiért a pályán marad? Ehhez nagyon életképtelennek kell lenni. Életképtelen emberekre bízni a gyerekeinket pedig nem a legjobb ötlet szerintem.

2020. dec. 31. 11:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
17%
Egyreszt szerencsenk volt, masreszt tudatosan is valasztottunk tanart a gyerekeknek. Termeszetesen alkalmatlan tanarnal nem hagynam oket. Az also meg csakcsak, de felsobol nem veletlenul menekul mindenki. Maganban is van ismerosom, ott sem jobb a helyzet sajnos.
2021. jan. 2. 14:53
 42/62 anonim válasza:
51%

Na azért ezt megcáfolnám kedves kérdező. Igenis vannak a pályájukat szerető tisztességes pedagógusok. Na meg a fizetés tudod aki szeret olvasni,művelődni, érdeklődni sok minden iránt mint én az elolvassa a bértáblát is legalább unalmába. Amihez jutottam az hogy kezdőként egy mesterszakos kémia földrajz szakos tanár (jó kapcsolatú rokonom példája) aki most kezdte az első gyakornoki évét kiszámoltam a bérét. Csak annyit kérdeztem vállal-e korrepet vagy fusizik-e otthon nyelvekkel mivel van egy felsőfokú angol, német, és egy középfokú francia nyelvvizsgája. Ja és még annyit hogy ezeket KI IS HASZNÁLJA tehát most a 2020 as nyári 10%-os emeléssel eggyütt (mert gondolom megkapja igaz most szeptemberbe kezdett a pályán) az bruttó 231660 ft de ha februártól a garantált bérminimum 217000 forint lesz mint a tervek szerint akkor pedig 238060 ft + van gyógypedagógiai szakja pontosan pszihopedagógiai az meg +- ban a 238060 nak a kb 10%-a tehát igy már összesen 261866 ft bruttóba. Ennek a nettója pontosan 174140 forint. Tehát plusz juttatások: azt mondta hogy magából a szakjaiból heti 2 korrep órát ad hétfőn és pénteken a házukban órák után. Jelenleg 4 állandó diákja van. 4000 ft ot kér el a heti egy fizika, és egy kémia órákon egy diáktól. Szóval ha van 4 diákja aki mind a 2 tanórára mindig bemegy az akkor összesen egy hónapban 128000 forint!! . Nyelvi korepet is tart szintén a lakásán azt pedig 4 alkalommal(1 francia 1 német 2 angol) angolból és németből mivel felsőfokú 4000-ft franciából pedig 2000-ft mivel középfokú. Németen 3 angolon 5 francián 2 állandó diákja van aki mindig bemegy legalább heti egy nyelvi órára. Egyébként a 2 francia érettségi előtt áll. Ezt ha összeadjuk akkor egy hónapban ez is 164000 forint!!! Ha az angolosok csak heti egy órára mennek. Egyébként ő egy vidéki középiskolában tanít. Én még általánosba járok de jó tanuló vagyok. elmegyek egy középerős gimibe és lehet tanár leszek mert szeretnék ezzel foglalkozni érdekel és biztos állás. Na de fizetések, akkor ahhoz jutottunk hogy nettóba számoltam 174140+128000+164000=466140 forintot KEZDŐ TANÁRKÉNT. Szóval azt tudom a tanároknak ajánlani hogy minél élelmesebbek legyenek használják ki a tudásukat. Az ilyen lenéző önnönmagát feljebbvalónak tartó oppurtumista,egoista általánosító közben heverészó lustáknak pedig csak azt mondom NEM AZÉRT TANUL AZ EMBER HOGY MILLÓKAT KERESSEN HANEM A KÖZÖS CIVILIZÁCIÓT TEHÁT MINKET EZÁLTAL TITEKET IS JOBBÁ PONTOSABBÁ TEGYE A SAJÁT TUDÁSÁT ÚGYMOND ÁTADJA. Ez különösen igaz a tanárokra,orvosokra,mentősökre( főleg most).

Utóirat: Bocsánat a helytelen helyesírásért és azt a lenézőket feltérképező kis magyarázatot amit szivesektem beírni azt senki ne vegye magára csak ha passzol rá.

2021. jan. 3. 04:38
 43/62 anonim válasza:
Bocsánat nem fizika hanem földrajz félreirtam.
2021. jan. 3. 04:40
 44/62 anonim válasza:
59%
42-es bocsánat, hogy ezt kiragadom de azért orvosként nem olyan nehéz milliókat keresni
2021. jan. 3. 12:25
 45/62 anonim ***** válasza:
10%
42-es, tisztességes szóval ne jellemezz egy feketén dolgozó, adócsalót.
2021. jan. 3. 12:59
 46/62 anonim ***** válasza:
16%
45 pont ez jutott eszembe, hogy a fizunak a nagyobb resze feketen jon. En nem mondom, h nem igy csinalja a tobbseg, de akkor is na.
2021. jan. 3. 13:38
 47/62 anonim ***** válasza:
82%
Kis fogalomzavart látok. Azok a tanárok, akik magánórát adnak, azoknak a magánórákért kapott óradíj nem a fizetésüknek a része, és nem is egy kiszámítható, biztos jövedelem, és az összjövedelmük nagy részét nem ez teszi ki. Az sem igaz, hogy minden tanár vállal ilyent a főállásán kívül, és az sem, hogy mindet feketén. Sokan dolgoznak pl. főállásban valahol, plusz óraadóként egy másik iskolában vagy nyelviskolában. Ez nem fekete munka, hanem számlás. Azért választják ezt, mert kiszámítható, hiába kell adózni. Persze aki a lakásán vállal magánórákat, az nyilván nem adózik utána, de azért ne gondoljatok itt olyan elszállt összegekre, mint amik itt repkednek. Nagyon kevesen vannak, akik a magánórás bevételekre építenek, pont azért, mert kiszámíthatatlan, sok az óralemondás. Nem állítom, hogy nincs olyan, aki nagyon sok magánórát vállal, de korántsem ez a többség, olyan pedig nagyon kevés van, főként nyelvtanárok, akiknek a magánórázás a nagyobb bevételi forrásuk. És most persze lehet itt köpködni a tanárokra még ezen az ürügyön is, de azt vegyétek figyelembe, hogy egy szülészorvos egy alkalommal kapott hálapénze több, mint amennyit pl. egy átlag nyelvtanár az iskolai állása mellett egy hónapban magánórákkal megkeres, ha heti két-három tanítványt vállal. A másik meg: kíváncsi vagyok, hogy 45-öske minden alkalommal kér-e számlát a nála dolgozó meseteremberektől, bejárónőtől, babysittertől, a fodrásztól, kozmetikustól, stb. sorolhatnám.
2021. jan. 3. 15:52
 48/62 A kérdező kommentje:

Szánalmasnak tartom ezt a fusizást.

Más munkaidő után hazamegy, marad ideje pihenni, családra, mégis meg tud élni egy normálisabb bérből.

A tanárok meg vagy két helyen dolgoznak és nincs életük, vagy éhenhalnak ennyiből.

Milyen motiváció ez egy diáknak, ha naponta ilyeneket lát? :(

2021. jan. 3. 16:03
 49/62 anonim válasza:
Egyébként kedves kérdező aki nem érti amit olvas az ne olvassa főleg ne kommentelje. Szóval amit ti nem értettetek meg hogy most 1.éves palyakezdő, tehát nincs alapított családja tehát gyereke. Viszont van Felesége aki szintén tanár csak ő töri magyar szakosként dolgozik. Mindent kihasználnak hogy később ha gyerekük lesz akkor mindent megadjanak neki meg házat akarnak építeni,autót venni, mivel most a szüleinél élnek. Nem szégyen a fusizás hanem jó dolog. Ha csak ő és a felesége hazavisz kb nettó 700000. Mert mivel ő meg 3 évet gyógypedagógusként lehuzott az egyetemen csak utána ment kémia földrajz szakra. A felesége ezzel ellentétben nem gyógypedagógus tehát ő már a 4. Tanévét kezdte el idén. Ő nem fusizik (töri-magyar szakosként nem is nagyon tudna)de neki is 4 év tapasztalat ő 2 évig számított gyakornoknak utána számítva 2 év vagyis most tapasztalta az első fizu emelését. Akkor most jelenleg 267960 ft a bruttója( a 2020-as nyári emeléssel együtt) +kb15% munkaközösségi pótlék akkor ez 308154 bruttóba semmi fusival. Ez nettóba 204922 forint. Szóval nem mindenki van 140000 ft-on mint azt a kérdező írta. Nem is lehetne mivel a nyári emelés óta minden kezdőnek 160 körül van a nettója. Tehát egybefoglalva nem szégyen a fusizás legalább szeretnek tanítani és a tudásukat ők kamatoztatni tudják. Ellentétben a kérdezővel aki biztos munka után hazamegy és nem csinál semmit. Nem tudom mi a foglalkozásod de tény hogy aki nincs képben a dolgokkal ezen a téren az ki se írjon ilyen kérdést a témában főleg hogy lejáratja saját magát (ha ettől a hülyeségtől van még lejjebb.
2021. jan. 3. 16:38
 50/62 anonim ***** válasza:
85%
Ja, ebben az országban csak a tanároknak van másodállásuk? Nem tudtam. Ki az a "más", aki munkaidő után hazamegy, nincs másodállása? Az orvos? Ja, nem, megy a magánrendelésre. Az ápolónő? Nem, megy időseket gondozni. Takarítónő? Megy magánba takarítani. Magyarországon tényleg olyanok a bérek, hogy a dolgozók TÖBBSÉGÉNEK marad ideje pihenni, családra és meg is tud élni? Szerintem pedig a diáknak jobb, ha azt látja, hogy van, aki szorgalmas, keresi a lehetőségeket, mint azt, ha valaki lusta, passzív, eltartatja magát. Tisztelet azoknak, akik napi 8 óra munkával normális színvonalon, családi támogatás nélkül meg tudnak élni a bérükből, fizetésükből, van ilyen is, elárulom, nem a többség, mindenki pedig nem lehet mérnök, informatikus vagy üzletkötő, mert valakinek az utcát is fel kell söpörnie ám!
2021. jan. 3. 16:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!