Más szülőt is zavar, hogy ilyen emberek tanítják a gyerekeinket?
Na azért ezt megcáfolnám kedves kérdező. Igenis vannak a pályájukat szerető tisztességes pedagógusok. Na meg a fizetés tudod aki szeret olvasni,művelődni, érdeklődni sok minden iránt mint én az elolvassa a bértáblát is legalább unalmába. Amihez jutottam az hogy kezdőként egy mesterszakos kémia földrajz szakos tanár (jó kapcsolatú rokonom példája) aki most kezdte az első gyakornoki évét kiszámoltam a bérét. Csak annyit kérdeztem vállal-e korrepet vagy fusizik-e otthon nyelvekkel mivel van egy felsőfokú angol, német, és egy középfokú francia nyelvvizsgája. Ja és még annyit hogy ezeket KI IS HASZNÁLJA tehát most a 2020 as nyári 10%-os emeléssel eggyütt (mert gondolom megkapja igaz most szeptemberbe kezdett a pályán) az bruttó 231660 ft de ha februártól a garantált bérminimum 217000 forint lesz mint a tervek szerint akkor pedig 238060 ft + van gyógypedagógiai szakja pontosan pszihopedagógiai az meg +- ban a 238060 nak a kb 10%-a tehát igy már összesen 261866 ft bruttóba. Ennek a nettója pontosan 174140 forint. Tehát plusz juttatások: azt mondta hogy magából a szakjaiból heti 2 korrep órát ad hétfőn és pénteken a házukban órák után. Jelenleg 4 állandó diákja van. 4000 ft ot kér el a heti egy fizika, és egy kémia órákon egy diáktól. Szóval ha van 4 diákja aki mind a 2 tanórára mindig bemegy az akkor összesen egy hónapban 128000 forint!! . Nyelvi korepet is tart szintén a lakásán azt pedig 4 alkalommal(1 francia 1 német 2 angol) angolból és németből mivel felsőfokú 4000-ft franciából pedig 2000-ft mivel középfokú. Németen 3 angolon 5 francián 2 állandó diákja van aki mindig bemegy legalább heti egy nyelvi órára. Egyébként a 2 francia érettségi előtt áll. Ezt ha összeadjuk akkor egy hónapban ez is 164000 forint!!! Ha az angolosok csak heti egy órára mennek. Egyébként ő egy vidéki középiskolában tanít. Én még általánosba járok de jó tanuló vagyok. elmegyek egy középerős gimibe és lehet tanár leszek mert szeretnék ezzel foglalkozni érdekel és biztos állás. Na de fizetések, akkor ahhoz jutottunk hogy nettóba számoltam 174140+128000+164000=466140 forintot KEZDŐ TANÁRKÉNT. Szóval azt tudom a tanároknak ajánlani hogy minél élelmesebbek legyenek használják ki a tudásukat. Az ilyen lenéző önnönmagát feljebbvalónak tartó oppurtumista,egoista általánosító közben heverészó lustáknak pedig csak azt mondom NEM AZÉRT TANUL AZ EMBER HOGY MILLÓKAT KERESSEN HANEM A KÖZÖS CIVILIZÁCIÓT TEHÁT MINKET EZÁLTAL TITEKET IS JOBBÁ PONTOSABBÁ TEGYE A SAJÁT TUDÁSÁT ÚGYMOND ÁTADJA. Ez különösen igaz a tanárokra,orvosokra,mentősökre( főleg most).
Utóirat: Bocsánat a helytelen helyesírásért és azt a lenézőket feltérképező kis magyarázatot amit szivesektem beírni azt senki ne vegye magára csak ha passzol rá.
Szánalmasnak tartom ezt a fusizást.
Más munkaidő után hazamegy, marad ideje pihenni, családra, mégis meg tud élni egy normálisabb bérből.
A tanárok meg vagy két helyen dolgoznak és nincs életük, vagy éhenhalnak ennyiből.
Milyen motiváció ez egy diáknak, ha naponta ilyeneket lát? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!