A fiam 7 éves és most kezdtük az első osztályt. Sohasem volt a nyugalom mintaképe viszont mostanra teljesen elviselhetetlen lett a helyzet. Nagyon sok a panasz rá. Mit csináljak, hogy rávegyem, hogy rendesen viselkedjen?
Igen, csak ennek lehetnek hátulütői is. Nem minden gyerek egyforma, nálunk pl. ez nem vált be.
Ha saját vagy más hibájából nem jött össze a pirospont, matrica stb., akkor elkeseredett és nem érdekelte.
Édesség bármilyen formájával jutalmazni pedig nem a legjobb ötlet, mert már most kiskorában beleég a rossz minta a gyerek tudatába. És ha utána egyre nagyobb ajándékot adsz, akkor hol van egyszercsak a megállj? Netán pénztárcafüggő is a dolog.
Szerintem a szimpla dícséret (megérdemelt esetben), szeretet, simogatás, őszinte öröm a sikereknél, bíztatás, egy jutalom, ami nem feltétlenül tárgy, hanem egy közös délután többet ér és nagyobb emlék. Nemcsak heteket-hónapokat kell kibekkelni egy gyereknél, hanem egész életen át lesznek nehéz korszakok, amiket át kell majd vészelni. Egy biztos háttér, tudatos és következetes szülővel többet ér.
Tényleg fontos, hogy mi a panasz?
Ha agresszív lett, akkor pszichológiai oka is lehet (feszült, nem érzi jól magát az osztályban/tanítóval).
Ha "csak" beszél órán, forgolódik, akkor abban a tanár is hunyó. Nálunk is ez volt elsőben. Mondta az osztályfőnök, hogy a gyerek mocorog, mint a sajtkukac és nem áll be a szája, ezzel zavarja a többieket. Én meg csak feltettem neki a kérdést: "Most én magyarázzam el, hogy a gyerek unatkozik? Adjon neki külön feladatokat!" Ez mondjuk bejött, mert amíg az osztály nagyrésze 10-15 percet szöszölt egy feladattal, a fiam 5 perc alatt megcsinálta. Kapott pluszfeladatot, el is múlt a probléma.
Köszönöm a válaszokat :)
A fiammal sok probléma van. Az oviban nem voltak ilyen jellegűek. Nem mondom,hogy angyal,de ez már sok.Forgolódik órán, nem hallgat sokszor a tanárra.Csütörtökön már verekedett is.Nem szokott ilyeneket csinálni,nem értem mi van vele.
Egy példa: tanár bemegy a terembe. Mondja, hogy "Osztály vigyázz".Az én fiam egy másik kisfiúval sakkozik, nem állnak fel, nem is reagálnak amit mond a tanár.
Minden este meseolvasás van lefekvésnél. Társasozni kb minden második nap szoktunk. Hetente 2-3 * sportol. Minden nap elbeszélgetek vele arról, hogy mi lehet a baj. Hogyan kellene viselkednie és ezt hogyan tudjuk elérni. Minden nap iskola után játszunk (pláne ha jó volt) Kiiktattuk a számítógépet és az agresszívabb meséket, filmeket, játékokat.
Fizikailag is más téren is nagyon kimerítő... de nagyon igyekszem. Emellett dolgozom és ott van még a másik gyerkőc is... Nem egyszerű. Tudom senkinek sem az manapság...de tényleg nagyon igyekszem, hogy rendes embert neveljek belőle.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!