Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Más szülőt is zavar, hogy...

Más szülőt is zavar, hogy ilyen emberek tanítják a gyerekeinket?

Figyelt kérdés
Nettó 140 ezret kap egy mesterdiplomás kezdő tanár. Az ilyen miből legyen motivált, mikor megélni sem lehet belőle? Egyáltalán ki olyan marha, hogy ennyiért a pályán marad? Ehhez nagyon életképtelennek kell lenni. Életképtelen emberekre bízni a gyerekeinket pedig nem a legjobb ötlet szerintem.

2020. dec. 31. 11:27
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
31%
Most jol le fogtok pontozni, de vallalom. Nalunk, sima altalanos iskola a legtobb tanar delutan 1-2 korul mar nincs sehol. Oke, 7re, fel8ra jarnak. Amit tenylegesen bent tolt az kb. 6 ora. Ebbe ugye benne vannak a szunetek, ebed ilyesmi. Tegyuk fel, hogy otthon rossz esetben 2-3 orat meg elpapirozik, eladminisztral, keszul a kovetkezo napra. Ez meg igy osszvissz is eppencsak 8 ora. A delutant otthon tolti, szabadok a hetvegek, ott vannak a szunetek. Es igen az elelmesebbek vallalnak plusz penzert korrepetalast stb. Amibol szinten szepen jon. Es igen, vannak nagyon jo, elhivatott tanarok, de sokan csak a kenyelmet es a konnyu melot latjak benne. Leadja immel ammal az anyagot es mossa kezeit.
2020. dec. 31. 15:05
 22/62 anonim ***** válasza:
13%
Es igen, sajnos aki nem volt jo a jogira, orvosira, mernoknek az megy tanarnak.
2020. dec. 31. 15:07
 23/62 anonim ***** válasza:
83%
Értem. Tehát az a hülye hibás, aki gyerekeket szeretne tanítani, nem pedig az, aki nem fizeti meg. Sem pedig az, aki nem áll a csóró kezdő tanár mellett. És nem, nem igaz, hogy az megy tanárnak, aki máshová nem jó. A tanár ugyanis diplomás, szemben rengeteg emberrel, aki "csak" szakképzett. De mondanád egy pékre, egy villanyszerelőre, egy fodrászra, hogy azért ment OKJ-ra, mert máshová nem jó? Személy szerin minden elismerésem annak, aki végig tol mondjuk egy STEM tárgyat az egyetemen, én valószínűleg nem lennék rá képes.
2020. dec. 31. 15:09
 24/62 anonim ***** válasza:
99%
#21: bocs, de anyám tanár, mellette igazgatóhelyettes. Egyrészt simán letanítanak 30 órát is, sokan úgy, hogy erőn felül pótolni kényszerülnek olyan tanárokat, akik hiányoznak a term.tud-os órákról. Az órai munka stresszes, és a szünetek sem kávézásra vannak, mert a kiskölkök nem állnak ám vigyázzban sorfalat a folyosón. Az étkezéseket is tanárok felügyelik, kísérik a gyerekeket át az úton az étkezőbe, de említhetném a du. 4-ig kötelezően tartó napközit is, vagy a szülőkkel való kapcsolattartást, ahol örül az ember, ha épeszű módon sikerül kommunikálni, mert egy részük hát szépen mondva nem épp a legélesebb kés, más részük meg a kérdezőhöz hasonló stílusban megy neki a tanároknak a kicsicsillag érdekében. Az otthoni munka pedig nem nettó adminisztráció, a házi feladatok, dolgozatok, munkafüzetek és fogalmazások nem javítják ki magukat, az óravázlatokat sem lehet évről-évre újrahasznosítani, még ha ez meglepő is. Emellett el kell látni osztályfőnöki feladatokat, csomóan vállalnak tehetséggondozást, versenyeztetést is, mert szeretik a kiskölkeket és szeretnék előbbre juttatni őket. Ja, és akkor ott vannak még az ezerféle programok az évnyitó és évzáró közt, mert minden anyu szereti, ha párás szemmel hallgathatja az anyák napi szavalatot, és azt is, ha probléma nélkül zajlik le egy osztálykirándulás vagy nyári tábor. Tényleg, hiányolom is a kérdésből, hogy a lusta disznó tanárok bezzeg egész nyáron szabin lógathatják a lábukat :) A pályázatírást és projektszervezést említettem már? Vagy a személyre szabott pályaorientációt?
2020. dec. 31. 15:26
 25/62 anonim ***** válasza:
87%
Nekem hivatásom volt a tanítás, de szerintem egy ambiciózus embernek egyszerűen megalázó enyire alulfizetve lenni egész életében. Én nem bírtam, hogy ennyire nem becsülnek semmire anyagilag. Pedig magánban is megpróbáltam, felnőttoktatásban is, és jó is voltam, mindig minden körben kaptam emelést, de pl ilyen évi 5000 forintokat. Megalázó, tényleg. Én ennél többre tartom magam, pedig imádtam tanítani és jól is csináltam.
2020. dec. 31. 15:29
 26/62 anonim ***** válasza:
15%
Akinek megfelel a jelenlegi tanári pálya és fizetés az nem lenne alkalmas péknek, fodrásznak, villanyszerelőnek. Ott nem napi 4 órát kell dolgozni az év kétharmadában. Sajnos nem csak butácskák, hanem lusták is a tanárok, nulla ambíció.
2020. dec. 31. 15:29
 27/62 anonim ***** válasza:
78%
Szerencsére vannak "ilyenek", ezért a hozzád hasonló tuskók gyerekei is tanulhatnak valakitől. Mert tőled nem nagyon tudnának mit.
2020. dec. 31. 15:38
 28/62 anonim ***** válasza:
88%
Én meg jobban örülnék, ha piszkosul megfizetett, jó szakemberektől tanulhatnának a gyerekek.
2020. dec. 31. 15:41
 29/62 anonim ***** válasza:
16%

Nem, aki tanarnak megy szerintem sem lenne alkalmasnak peknek, fodrasznak vagy villanyszerelonek. Hogy miert? Mert ott melozni kell, koran kelni, allni napi 10-12 orat, akar este 10ig, hetvegen. Nem napi par orat magyarazni es adminisztralni.

Kisiskolasaim vannak, alsosok es nem, egyik szunetben sincs bent veluk tanar max. elso osztalyban volt. O is bufezik, kavezik, pletyozik. Az udvari szunet szintugy, furtokben allnak es dumcsikaznak. Akkor fordulnak oda a gyerekhez, ha ver folyik.

2 fele ember megy tanarnak. Aki elhivatott es tenyleg el hal a tanitasert, aze minden tisztelet, de ez kb. 5%. A tobbseg, aki tovabb akart tanulni, de "komolyabb" helyre nem jutott be, fizikai munkat meg nem akart vegezni.

Amugy mindenkinek all a zaszlo, az en tanar ismerosom, igaz mar idos, de bizottsagi tag, osztalyfonok, korrepetal es 500 ezret havonta megkeres.

2020. dec. 31. 16:08
 30/62 anonim válasza:
96%

Én tanár lettem, bár máshova is simán bekerülhettem volna. Életem legrosszabb döntése volt. Mikor már tényleg a hajléktalanság szélén álltam, elmentem egy gyárba a duplájáért, azóta is gyárban dolgozom. Nyugis munka, napi 8 óra és húzhatok haza.

Az iskolában reggel 7-től ügyelet, 14/15-ig órák, utána tantestületi értekezletek, fogadóóra, szülői, adminisztrálás, gyerekek kísérgetése délutáni programokra, helyettesítések (heti 6, havi 30 alkalom FIZETETLEN helyettesítés elrendelhető), dolgozatjavítás, órára készülés, ünnepélyek programjának összeállítása, versenyfelkészítés, stb... Sokszor azt vettem észre, hogy este 10 van és még mindig csak az iskolával kapcsolatos dolgokkal foglalkoztam. Ha az ember jó tanár akar lenni, abban benne van napi 10-12 munkaóra minimum.

De éhen halni gáz, úgyhogy nem bántam meg, hogy váltottam a gyárra.

2020. dec. 31. 17:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!