Miért zavar ennyire hogy minden ismerősömről kiderül hogy terhes? (nekem nincs babàm)
Én is így éreztem, bántott, irigy voltam, ha valaki bejelentette, hogy babát vár, de én még nem voltam benne biztos, hogy mikor szeretnék gyereket, majd teherbe estem és már alig várom, hogy a karomban tarthassam a kislányunkat. Én féltem a terhességtől, ezért nyomtam el magamban a vágyat, de ahogy pozitívat teszteltem ez elmúlt.
29 N
24 hkm
Párod akar gyereket? Mert ha nem, akkor lehet tudat alatt miatta nyomod el a vágyat, és ezért esik rosszul, hogy másoknak van.
Akar a párod? Lehet te nem akarsz, de bűntudatod van hogy ezt felé nem közölted, és pánikolsz minden bejelentésnél ha valaki terhes.
Nem ismerünk, sok minden lehet.
Amikor 30 voltam én is így éreztem. De most már mindjárt 50 leszek, és hallom az akkor boldog emberek panaszait a családi életről és a gyereknevelésről, arról hogy mennyi pénzüket emészti fel az egész, és milyen szemtelen a gyerek, és magamban csendben örülök, hogy nekem nem lett gyerekem. Legalább négy ismerősöm a gyerek öt éves kora előtt elvált, persze ez nincs kirakva a fb-ra.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha egy szemernyi kétséged is van, ne hagyd magad külső körülmények által befolyásolni. Én is így tettem, és irtó jó döntés volt.
Tehát még nem szeretnél, de később igen?
Szerintem csak azért érzed ezt, mert ők már be mertek vállalni, amit te még halogatsz.
Mint amikor egy munkahelyen a kollégák tovább mernek lépni, akár egy magasabb pozícióba. Hiába szereted csinálni és érzed jól magad a munkakörödben, mégis irigylésre méltó, aki mer változtatni. Ki mer lépni a megszokott kerékvágásból, vagyis kilép a komfortzónából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!