Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elhoznád péntekenként a...

Elhoznád péntekenként a kisgyereket az iskolábol ha le kell csusztatnod a munkahelyen es megesik hogy nem tudnal mindig eljönni, de a tanitok ezt szorgalmazzák es amugy sem vagytok joban?

Figyelt kérdés

A tanitok valahogy többször is elmondták online de irasban is hogy pentekenként el lehet hamarabb vinni a kicsiket, nagyon elfáradnak amugy is.

Mivel annyiszor mondják hogy szerintem ez már célzás.

Nekem hivatalosan 16 ig tartana a munkaidöm, igy is el kell jönnöm mindog korabban 15:30-kor hogy erte mehessek amit meg lehetett beszelni a fönökkel persze le is dolgozom.

A tanitoval joban sem vagyunk mert eléggé "fenn hordja az orrát" tipusu, alapvetöen nem együttmüködö tipus.hierarchia van.a szülönek csend a neve kb.

En meg nem akarok "bajt", hogy orroljon mert köztudott hogy a gyerekeken vezetik le az ilyenek igazsagtalanul az ilyen dolgokat.

Most nekem megint szolnom kellene a fönöknek hogy már meg pentekenkent még hamarabb mennék el 14 kor. Azaz ezt a két orat is csusztathatom le, minden héten..nekem is kellemetlen ennyit tulorazni. Es megesik hogy maga a munka megklveteli a jelenlétet nem egy "láblógatós"munkahely.

Es mindezt a tanito miatt csak, hogy ne nézzen ki mégjobban és ne "bántsa" a gyerekem ne rajta "töltse ki".

#gyermek elvitele hamarabb
2020. okt. 4. 07:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
89%

Nem hoznám el. Ilyenkor úgy is játszanak, amit imádnak a gyerekek.

Fiam minden nap az utolsók között van, de senki nen szólt miatta. Tisztában vannak vele, hogy az emberek dolgoznak. 5ig van suli, addig ott lehetnek és pont, mindegy melyik nap.

2020. okt. 4. 11:54
 22/26 A kérdező kommentje:

20! Ez az iskolanak köszönhezö nem nekem!

15 kor is eltudnam hozni es hamarabb kezdeni 1 oraval a munkahelyen. (Nem 9 orazni hanem 8 azni)

Csak epp a suli nem adja ki 15 kor.

Az egesz oktatasi rendszerrel meg munkahelyi rendszerrel is bajom van mellesleg. De arrol felesleges is vitat nyitni.törveny. ez van.ehhez kell alkalmazkodnia az embernek.

2020. okt. 4. 12:58
 23/26 anonim ***** válasza:

Nyilván ha megkéri a tanító, elhozom, megoldom, megoldanám. Megoldom olyankor is, ha összevont napközi van (pl betegség - mostanában azért előfordul), mert azt úgysem szereti a gyerek.

De amúgy meg ha végzek is 2-kor, hagyom 4-ig, had játsszon a pajtikkal.

Sőt, pénteken általában csavarognak, játszótereznek, kirándulnak, így nálunk ilyen nem nagyon fordul elő.

Tavaly volt fél év, amikor pénteken helyettesítés volt, és nagyon nem jött ki a tanítónénivel a gyerek. Ilyenkor amilyen korán csak tudtam, mentem érte.

2020. okt. 4. 19:48
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Másodikos a fiam. Mi mindig 16:00-kor hozzuk el a munka miatt. Péntekenként ebéd után rendszerin összevont napköziben van és szereti.
2020. okt. 4. 20:44
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt dolog, hogy elhoznám, nem is hozom. Hihetetlen némely pedagógus mit meg nem enged magának. Én minden nap 16:20-ra érek oda leghamarabb. Természetesen az egész iskolában már csak 4-5 gyerek marad egy teremben, a felügyelő tanár már kabátban ül, de letojom. A gyerekem megérti, hogy anya és apa dolgoznak, ebből van fizetés, ő azt a 20 percet elrajzolgatja. Most a covid miatti intézkedések kapcsán be is kellett írni, hogy mikor megyünk érte, 16:00-06:15-16:30.
2020. okt. 5. 08:51
 26/26 anonim ***** válasza:

Igenis számít, hogy a kérdező gyereke minden nap időben ágyba kerül.

Ezerszer jobban bírja a strapát így, mint azok a társai akik nem alszanak eleget.

Az iskolában töltött napi 8 óra az alsó tagozaton nem ugyanazt jelenti, mint a gimnáziumi 8 óra. Persze fontos lenne, hogy az iskola teremtsen normális körülményeket, legyen elég hely, menjenek ki a szabadba, a tanár bírja energiával és ne minden nap más töltse a délutánt a gyerekekkel, mert tankerület így bújik ki a túlórafizetési kötelezettség alól. (Évi 60 óra teljesítése plusszban ingyen elrendelhető, de ha valaki ezt elérte, már fizetni kellene neki. Ilyenkor a pl. délelőttös tanító már nem fogja helyettesíteni a párját, tehát hol ezt, hol azt küldik be a hiányzó pedagógus pótlására. Csak hogy senki ne érje el a 60 órát.)

2020. okt. 13. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!