Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elhoznád péntekenként a...

Elhoznád péntekenként a kisgyereket az iskolábol ha le kell csusztatnod a munkahelyen es megesik hogy nem tudnal mindig eljönni, de a tanitok ezt szorgalmazzák es amugy sem vagytok joban?

Figyelt kérdés

A tanitok valahogy többször is elmondták online de irasban is hogy pentekenként el lehet hamarabb vinni a kicsiket, nagyon elfáradnak amugy is.

Mivel annyiszor mondják hogy szerintem ez már célzás.

Nekem hivatalosan 16 ig tartana a munkaidöm, igy is el kell jönnöm mindog korabban 15:30-kor hogy erte mehessek amit meg lehetett beszelni a fönökkel persze le is dolgozom.

A tanitoval joban sem vagyunk mert eléggé "fenn hordja az orrát" tipusu, alapvetöen nem együttmüködö tipus.hierarchia van.a szülönek csend a neve kb.

En meg nem akarok "bajt", hogy orroljon mert köztudott hogy a gyerekeken vezetik le az ilyenek igazsagtalanul az ilyen dolgokat.

Most nekem megint szolnom kellene a fönöknek hogy már meg pentekenkent még hamarabb mennék el 14 kor. Azaz ezt a két orat is csusztathatom le, minden héten..nekem is kellemetlen ennyit tulorazni. Es megesik hogy maga a munka megklveteli a jelenlétet nem egy "láblógatós"munkahely.

Es mindezt a tanito miatt csak, hogy ne nézzen ki mégjobban és ne "bántsa" a gyerekem ne rajta "töltse ki".

#gyermek elvitele hamarabb
2020. okt. 4. 07:18
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Mármint elhoznád a helyemben Hamarabb a kisgyereked iskolabol péntekenként?
2020. okt. 4. 07:19
 2/26 anonim ***** válasza:
13%

Én elhoznám a gyereket, a fönökkel meg megbeszélném, hogy a hét többi napján fél órával tovább maradok. Így nem lesz gond, nem kell csúsztatni különösebben, egész egyszerüen megoldható a dolog, nem gyülnek a minuszórák és nem maradsz el a munkával sem.

Mellesleg ez nem túlórázás, az akkor lenne, ha nem töled függne a dolog, hanem a fönök követelné meg.

Egyébként a tanítónak teljesen igaza van, a gyerekek tényleg jobb, ha elöbb hazaviszi öket a szülö, ez a gyerek érdeke és nem azért kellene megoldani, nehogy a tanító megharagudjon, hanem mert a saját gyerekednek teszel jót ezzel.

2020. okt. 4. 07:30
 3/26 anonim ***** válasza:
96%

Ha el tudnám hozni gond nélkül, akkor igen, nyilvánvalóan elhoznám. Valóban hosszú nekik a hét, valóban nagyon elfáradnak.

Ha viszont nem tudnám ezt valami miatt megoldani, akkor szinten nyilvánvalóan maradna addig, amíg kell és magasról tennék rá, mire célozgat a tanár.

2020. okt. 4. 07:30
 4/26 A kérdező kommentje:

En idöben altatom a kicsit minden nap. Söt.

Amugy nekem túlorának szamit, mert igy két napon is 10 oràznom kell a héten.plusz a napi fél oràk csusztatàsa, tehát eleve fél oraval hamarabb kezdek naponta.

2020. okt. 4. 07:38
 5/26 A kérdező kommentje:

*ill 9 orázni

De akkor megprobalom

2020. okt. 4. 07:40
 6/26 anonim ***** válasza:
46%

Hogy jön ide az altatás? Mentálisan farad el a gyerek az iskolában az esze napos koncentrálás és fegyelem miatt.

Nem értem ezeket a napi fel órás csúsztatásokat és a két napi 10 órás munkát sem. Amúgy apuka nem tudja előbb elhozni? Vagy nagyszülő, barát?

2020. okt. 4. 07:52
 7/26 anonim ***** válasza:
91%
Ha meg tudom oldani, elhozom, ha nem, akkor nem. A tanítóval való viszonyom ezt nem befolyásolná, inkább az, hogy tényleg fáradt-e a gyerek.
2020. okt. 4. 08:04
 8/26 anonim ***** válasza:
94%

Nem, ilyen feltételekkel nem hoznám. Többet veszít a gyerek azzal, hogy azt le kell máskor dolgoznom.

Egyébként nálunk még ovis a nagyobb. Itt is vannak "elvárások". Pénteken 3-ra alig van gyerek, de fel nem foghatom hogy. Azt hittem még én vagyok szerencsés helyzetben azzal hogy 4-kor végzek és negyedórára van a munkahely, de még ezzel is az utolsók között hozom el minden nap.

2020. okt. 4. 08:15
 9/26 A kérdező kommentje:

Az idegrendszer alvassal regenerálódik. Utana olvastam. Söt ez az egyetlen, amivel pihenni tud. Igy az alvàst tartom elsődlegesnek és bírja a hetet.

Nem értek ilyenekkel egyet hogy péntekre "elfáradnak". Persze, aki nincs kipihenve.

A csusztatásom:

Eleve fél oràkkal jövök el minden nap hamarabb a munkahelyröl mint a hivatalos munkaidöm, az iskola miatt. Tehàt en naponta kezdek fél oràval hamarabb a munkahelyen mint kéne.

Ha penteken 2 orával jönnék el hamarabb(16 helyett 14 kor, akkor ezt is le kell csusztatnom. Az 4xfél ora.

Tehat nem is jol szamoltam fentebb. Szinte minden nap 9 oraznom kellene

2020. okt. 4. 08:20
 10/26 A kérdező kommentje:

Amugy szerencsém hogy a munkahelyem rugalmas. Csak epp keveset fizet es tervben van váltani.

Ugy volt tervezve hogy amig ovis bölcsi, jo ez a munkahely mert mindig elengednek de ha sulis lesz akkor tudok már kötöttebb de jobban fizetö munkahelyet is vállalni.

Es nemhogy igy törtent volna.

Hanem pont ellenkezöleg. Ahogy sulis lett még többet kell "elkèredzkednem"egy munkahelyröl mint eddig.

Segitség az ingyen nincs.

Ez utobbival nem tudok kalkulalni.probaltam. a magasabban fizetö munkahely mellett lehet tudnék erre fizetni vmi "szitternek",csak kiszamoltam hogy az annyit elvinne hogy akkor meg sem érné vàltanom

2020. okt. 4. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!