Elhoznád péntekenként a kisgyereket az iskolábol ha le kell csusztatnod a munkahelyen es megesik hogy nem tudnal mindig eljönni, de a tanitok ezt szorgalmazzák es amugy sem vagytok joban?
A tanitok valahogy többször is elmondták online de irasban is hogy pentekenként el lehet hamarabb vinni a kicsiket, nagyon elfáradnak amugy is.
Mivel annyiszor mondják hogy szerintem ez már célzás.
Nekem hivatalosan 16 ig tartana a munkaidöm, igy is el kell jönnöm mindog korabban 15:30-kor hogy erte mehessek amit meg lehetett beszelni a fönökkel persze le is dolgozom.
A tanitoval joban sem vagyunk mert eléggé "fenn hordja az orrát" tipusu, alapvetöen nem együttmüködö tipus.hierarchia van.a szülönek csend a neve kb.
En meg nem akarok "bajt", hogy orroljon mert köztudott hogy a gyerekeken vezetik le az ilyenek igazsagtalanul az ilyen dolgokat.
Most nekem megint szolnom kellene a fönöknek hogy már meg pentekenkent még hamarabb mennék el 14 kor. Azaz ezt a két orat is csusztathatom le, minden héten..nekem is kellemetlen ennyit tulorazni. Es megesik hogy maga a munka megklveteli a jelenlétet nem egy "láblógatós"munkahely.
Es mindezt a tanito miatt csak, hogy ne nézzen ki mégjobban és ne "bántsa" a gyerekem ne rajta "töltse ki".
Ezen az áron én nem hoznám el, jelezném a tanárnak, hogy dolgozom eddig és eddig nem tudom megoldani.
Én 6órában vagyok 15-ig, 15:30-ra érek a suliba, és utolsó 2-3-ban vagyunk, érthetetlen számomra, hogy tudja mindenki elhordani délben, egykor a gyerekét :/
A túlóra az, amikor többet kell dolgoznod, mint a munkaidőd. Neked nemhogy túlórád nincs, de még a munkaidőd is rugalmas. Más összetenné a két kezét ezért.
Én elhoznám, el is hozom. Mi pénteken 3 órakor hozzuk el a gyereket. Ehhez nekem 14:30-kor el kell jönnöm a munkahelyemről. Más napokon 4-re kell menni, ahhoz 15:30-kor indulok. 40 órát kell ledolgoznom, tehát korán megyek, vagy ha a férjem tud menni délután is (kb. heti egyszer), akkor aznap sokáig maradok dolgozni. Én szerencsésnek érzem magam, hogy ezt így megtehetem.
Nekem tuloranak szamit tudom hogy összoraszam szerint nem az.
De nekem bevasarolni is kene ügyintezni is most szemelyit intezni birosagra maszkalni. Orvoshoz 6 éve magam miatt speciel el sem jutok akkut felfazasom van most is.
Ez nem ugy megy nalam sem hogy dalolva 9 orazzak naponta.
Az anyagi oldalarol nem is beszelve.
Meg tudom oldani csak epp olyan aron hogy váltani fejlödni sem tudok mellette, a fönök még plusz tanfolyamra is be akarna iratni tanulmanyi szerzödessel ezek felett. Hàt erre is mit mondjak?
Férjed?
Nagyszülők?
Ők nem tudják pénteken elhozni a gyereket?
Ne hozd el. Időnként beszélgess a tanárral, és mondd el neki, mennyire szeretnéd hamarabb hazavinni a gyereket, de sajnos nem megy.
A péntek munkanap. Nem ér hamarabb véget mint a hétfő, a kedd, a szerda meg a csütörtök. Lehet, hogy vannak munkahelyek, ahol igen, de sok helyen nem.
Ha a pedagógusok úgy látják, hogy péntek délutánra elfáradnak a gyereket, akkor szervezzenek nekik lazítós programokat. Eleve kevesebben vannak, mert aki tudja, az hazaviszi a csemetéjét. Akit nem visznek el, azzal ki lehet menni az udvarra, rossz időben lehet mesét olvasni, társasozni, barkácsolni...
Az egész mögött valószínűleg az áll, hogy kevés a tanár, mindenki a maximális óraszámában tanít, és a péntek délutáni gyermekőrzésre már nincs ember. A tankerület pedig túlórát nem fizet.
De ez nem a szülők problémája, az iskolának valahogy meg kell oldania. Ha más nincs, szervezzenek egy összevont napközis csoportot péntek 1-től 5-ig. Ott is el tudják tölteni a gyerekek az időt kellemesen, sőt akár hasznosan is, főleg ha nem az ebédlőben üldögélnek a fal melletti padon, az asztalokra rakott székek mellett.
Ha ilyesmi történne, az ellen a szülőknek határozottan fel kell lépni. Amíg tart a napközi vagy ügyeleti idő, a gyerekeknek normális játékra, vagy más tevékenységre alkalmas körülményeket kell biztosítani.
Ők aztán végképp nem tehetnek arról, hány tanító ment nyugdíjba, és miért nincs utánpótlás.
Nem hoznám el. Amikor ovis volt a gyerek sajnos csak négy órás munkahelyem volt, akkor természetesen elhoztam, hiszen neki is jobb volt, hogy otthon lehet. A suliból már nem tudtam elhozni, de mondjuk nekünk nem is célozgattak. Én elengedném a fülem mellett, esetleg visszacélozgatnák, hogy megint milyen hamar eljöttem és így is csak éppen ideértem a gyerekért.
Azt sem értem, hogy miért indulsz érte hamarabb? Nincs nálatok ügyelet? Ahol én dolgozom majdnem mindenhol 4-5-ig van délutáni ügyelet. Vagy olyan messze vagy, hogy másfél óra az út? Mert akkor érdemes lehet egy közelebbi munkahelyet keresni, ha amúgy is váltani akarsz.
Azert megyek 4 re érte, mert az is hasonlo hangnemben lett közölve mint a penteki elvitel.
Hogy 16 kor lehet a gyerekekèrt jönni utana csak ügyelet van, mindenki vigye el16 kor, aki tudja, de természetesen aki nem tudja annak maradhat ügyeletben a gyermeke(nem dobjàk màr ki az utcara ha muszàj -magyaràn)
En megy ugy gondoltam az en munkáltatommal ha meg tudom beszélni akkor jo.
És megengedték. De ezt en is pártoltam amugy mert nem szeretném sokáig bennt hagyni
"Az idegrendszer alvassal regenerálódik. Utana olvastam. Söt ez az egyetlen, amivel pihenni tud. Igy az alvàst tartom elsődlegesnek és bírja a hetet.
Nem értek ilyenekkel egyet hogy péntekre "elfáradnak". Persze, aki nincs kipihenve"
Oke, veled értelmetlen még -beszélgetni is, meet buta vagy mint a tök. Nem csak az alvás az, ami pihentet. Szerencsétlen gyereked napi 8 órákat van az iskolában. Anynit, amennyi egy felnőtt embernek a munkaideje. Folyamatosan viselkednie, koncentrálnia, dolgoznia kell. Nyilván elfárad. Te nem fáradsz el péntekre? Agyatlan....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!