Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elhoznád péntekenként a...

Elhoznád péntekenként a kisgyereket az iskolábol ha le kell csusztatnod a munkahelyen es megesik hogy nem tudnal mindig eljönni, de a tanitok ezt szorgalmazzák es amugy sem vagytok joban?

Figyelt kérdés

A tanitok valahogy többször is elmondták online de irasban is hogy pentekenként el lehet hamarabb vinni a kicsiket, nagyon elfáradnak amugy is.

Mivel annyiszor mondják hogy szerintem ez már célzás.

Nekem hivatalosan 16 ig tartana a munkaidöm, igy is el kell jönnöm mindog korabban 15:30-kor hogy erte mehessek amit meg lehetett beszelni a fönökkel persze le is dolgozom.

A tanitoval joban sem vagyunk mert eléggé "fenn hordja az orrát" tipusu, alapvetöen nem együttmüködö tipus.hierarchia van.a szülönek csend a neve kb.

En meg nem akarok "bajt", hogy orroljon mert köztudott hogy a gyerekeken vezetik le az ilyenek igazsagtalanul az ilyen dolgokat.

Most nekem megint szolnom kellene a fönöknek hogy már meg pentekenkent még hamarabb mennék el 14 kor. Azaz ezt a két orat is csusztathatom le, minden héten..nekem is kellemetlen ennyit tulorazni. Es megesik hogy maga a munka megklveteli a jelenlétet nem egy "láblógatós"munkahely.

Es mindezt a tanito miatt csak, hogy ne nézzen ki mégjobban és ne "bántsa" a gyerekem ne rajta "töltse ki".

#gyermek elvitele hamarabb
2020. okt. 4. 07:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%

Ezen az áron én nem hoznám el, jelezném a tanárnak, hogy dolgozom eddig és eddig nem tudom megoldani.

Én 6órában vagyok 15-ig, 15:30-ra érek a suliba, és utolsó 2-3-ban vagyunk, érthetetlen számomra, hogy tudja mindenki elhordani délben, egykor a gyerekét :/

2020. okt. 4. 09:13
 12/26 anonim ***** válasza:
25%

A túlóra az, amikor többet kell dolgoznod, mint a munkaidőd. Neked nemhogy túlórád nincs, de még a munkaidőd is rugalmas. Más összetenné a két kezét ezért.

Én elhoznám, el is hozom. Mi pénteken 3 órakor hozzuk el a gyereket. Ehhez nekem 14:30-kor el kell jönnöm a munkahelyemről. Más napokon 4-re kell menni, ahhoz 15:30-kor indulok. 40 órát kell ledolgoznom, tehát korán megyek, vagy ha a férjem tud menni délután is (kb. heti egyszer), akkor aznap sokáig maradok dolgozni. Én szerencsésnek érzem magam, hogy ezt így megtehetem.

2020. okt. 4. 09:15
 13/26 anonim ***** válasza:
83%
Egyáltalán be tudnád adni a gyereket olyan korán reggel, hogy te plusz 1 órával korábban kezdhess minden nap??
2020. okt. 4. 09:19
 14/26 A kérdező kommentje:

Nekem tuloranak szamit tudom hogy összoraszam szerint nem az.

De nekem bevasarolni is kene ügyintezni is most szemelyit intezni birosagra maszkalni. Orvoshoz 6 éve magam miatt speciel el sem jutok akkut felfazasom van most is.

Ez nem ugy megy nalam sem hogy dalolva 9 orazzak naponta.

Az anyagi oldalarol nem is beszelve.

Meg tudom oldani csak epp olyan aron hogy váltani fejlödni sem tudok mellette, a fönök még plusz tanfolyamra is be akarna iratni tanulmanyi szerzödessel ezek felett. Hàt erre is mit mondjak?

2020. okt. 4. 09:21
 15/26 A kérdező kommentje:
El tudom intezni hogy elhozom. Csak nekem nagy az "àra" ennek az egesznek
2020. okt. 4. 09:22
 16/26 anonim ***** válasza:
30%

Férjed?

Nagyszülők?

Ők nem tudják pénteken elhozni a gyereket?

2020. okt. 4. 09:33
 17/26 anonim ***** válasza:
83%

Ne hozd el. Időnként beszélgess a tanárral, és mondd el neki, mennyire szeretnéd hamarabb hazavinni a gyereket, de sajnos nem megy.

A péntek munkanap. Nem ér hamarabb véget mint a hétfő, a kedd, a szerda meg a csütörtök. Lehet, hogy vannak munkahelyek, ahol igen, de sok helyen nem.

Ha a pedagógusok úgy látják, hogy péntek délutánra elfáradnak a gyereket, akkor szervezzenek nekik lazítós programokat. Eleve kevesebben vannak, mert aki tudja, az hazaviszi a csemetéjét. Akit nem visznek el, azzal ki lehet menni az udvarra, rossz időben lehet mesét olvasni, társasozni, barkácsolni...

Az egész mögött valószínűleg az áll, hogy kevés a tanár, mindenki a maximális óraszámában tanít, és a péntek délutáni gyermekőrzésre már nincs ember. A tankerület pedig túlórát nem fizet.

De ez nem a szülők problémája, az iskolának valahogy meg kell oldania. Ha más nincs, szervezzenek egy összevont napközis csoportot péntek 1-től 5-ig. Ott is el tudják tölteni a gyerekek az időt kellemesen, sőt akár hasznosan is, főleg ha nem az ebédlőben üldögélnek a fal melletti padon, az asztalokra rakott székek mellett.

Ha ilyesmi történne, az ellen a szülőknek határozottan fel kell lépni. Amíg tart a napközi vagy ügyeleti idő, a gyerekeknek normális játékra, vagy más tevékenységre alkalmas körülményeket kell biztosítani.

Ők aztán végképp nem tehetnek arról, hány tanító ment nyugdíjba, és miért nincs utánpótlás.

2020. okt. 4. 09:38
 18/26 anonim ***** válasza:
93%

Nem hoznám el. Amikor ovis volt a gyerek sajnos csak négy órás munkahelyem volt, akkor természetesen elhoztam, hiszen neki is jobb volt, hogy otthon lehet. A suliból már nem tudtam elhozni, de mondjuk nekünk nem is célozgattak. Én elengedném a fülem mellett, esetleg visszacélozgatnák, hogy megint milyen hamar eljöttem és így is csak éppen ideértem a gyerekért.

Azt sem értem, hogy miért indulsz érte hamarabb? Nincs nálatok ügyelet? Ahol én dolgozom majdnem mindenhol 4-5-ig van délutáni ügyelet. Vagy olyan messze vagy, hogy másfél óra az út? Mert akkor érdemes lehet egy közelebbi munkahelyet keresni, ha amúgy is váltani akarsz.

2020. okt. 4. 10:38
 19/26 A kérdező kommentje:

Azert megyek 4 re érte, mert az is hasonlo hangnemben lett közölve mint a penteki elvitel.

Hogy 16 kor lehet a gyerekekèrt jönni utana csak ügyelet van, mindenki vigye el16 kor, aki tudja, de természetesen aki nem tudja annak maradhat ügyeletben a gyermeke(nem dobjàk màr ki az utcara ha muszàj -magyaràn)

En megy ugy gondoltam az en munkáltatommal ha meg tudom beszélni akkor jo.

És megengedték. De ezt en is pártoltam amugy mert nem szeretném sokáig bennt hagyni

2020. okt. 4. 11:01
 20/26 anonim ***** válasza:
12%

"Az idegrendszer alvassal regenerálódik. Utana olvastam. Söt ez az egyetlen, amivel pihenni tud. Igy az alvàst tartom elsődlegesnek és bírja a hetet.

Nem értek ilyenekkel egyet hogy péntekre "elfáradnak". Persze, aki nincs kipihenve"

Oke, veled értelmetlen még -beszélgetni is, meet buta vagy mint a tök. Nem csak az alvás az, ami pihentet. Szerencsétlen gyereked napi 8 órákat van az iskolában. Anynit, amennyi egy felnőtt embernek a munkaideje. Folyamatosan viselkednie, koncentrálnia, dolgoznia kell. Nyilván elfárad. Te nem fáradsz el péntekre? Agyatlan....

2020. okt. 4. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!