Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha a szülö ès tanító között...

Ha a szülö ès tanító között nézeteltérès van, mennyire jellemzö, hogy a gyermeken töltik ki és hàtrànyosan megkülönböztetik? Milyen indoklàst fogadnak el èvközbeni vagy évvégi iskolavàltàshoz amennyiben a gyerek jàr pórul ez miatt?

Figyelt kérdés

A tanito ellenàll mindenféle kommunikàcionak. Semmit nem tudok megbeszélni vele. Pl mikor hozom haza a kicsit nem köszön nekem vissza, mas szülövel beszél mintha ott sen lennék, de kihivja a gyermeket, ahogy atveszem, gyorsan elhuz.

Vagy màr most kezdeményezzek rendkivüli fogadooràt erröl, hogy a mi nezeteltérésünk miatt a gyermekemmel hogyan fog eljàrni?

1.o.

Kihez lehet fordulnom ha aggodom es lassan kikészülök teljesen? Naponta bögök, mert féltem a kicsit nagyon.

Most ez nem E-mail téma-ez az egy elèrhetösége van.

A gyermekem nem kap pozitiv megerösiteseket beszoktatàs alatt,feladatlapokat kapnak, azokat nem tölti ki, csak a kistarsairol mesel, ha kerdezem, egyetlen szobeli dicseretet sem tud emliteni, nemhogy piros pontrol beszelni vagy hasonlok mint màs gyerekek.

Ezek miatt en naponta élek rettegésben. Azt sem tudom kihez fordulhatnék.

De ilyen indokkal àt sem venné màs iskola.

Es plane a kistarsai miatt nem is akar sulit vàltani a kicsi, ö ezeket nem latja még àt hogy esetleg be van skatulyazva és elitelve. Miattam.

#1. osztály #szülöi aggodalom
2020. szept. 4. 18:00
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
98%

Azért nem semmi, hogy felháborodsz meg oltári hisztit csapsz azon, hogy a tanítónő 3-4 nap(!) után el merészeli rontani a nevedet...

Tudod, neked egyet kell megtanulnod, az övét. Neki meg ~30 gyerekét és a szüleikét.

2020. szept. 5. 11:01
 32/58 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem a helyzetet kéne kezelni es nem a miatta kialakult irrealis szorongàsom."

Ez két probléma, és mindkettőt kezelni kell.

A tiédet azzal, ahogyan 29. válaszomban írtam.

A gyerekét azzal, ahogyan 23. válaszomban írtam.

Abban egyetértek veled, hogy ezek valamennyire összefüggnek egymással (ezt pszichológus jobban meg tudná világítani), de ez csak annyit jelent, hogyha együtt kezeled őket, akkor egymást erősítik a javító hatások. Épp ezért javaslom, hogy mindkét lépést lépd meg.

2020. szept. 5. 11:16
 33/58 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a szegény tanító csak menekül előled.

Hiszit csapsz mert elrontja a nevedet.

Szerinted hátrányos megkülönböztetés, hogy a gyereked nem kapott piros pontot (igaz a feladatot se csinálta meg)

Szerinted a konfliktust miatti dühét/frusztrációját a gyereken tölti ki bár erre semmiféle konkrét bizonyítékod nincs.

Nem vagy ott, ráadásul négy nap telt el a suliból, de máris komoly elképzeléseid vannak arról, hogy a tanítónak hogyan kellene jutalmazni és kb. a te gyereked legyen a világ közepe. Hát én is menekülnék, hiányzik a fenének egy üldözési mániás okoskodó szülőt hallgatni az első héten, mikor 25-30 gyerek van a teremben akik egy részét nekem kellene nyugtatni mert sír az anyukája után a másik részének segíteni kell kipakolni, megtalálni, kibékülni stb... Elvitelnél se jobb, ott se rád kell figyelni, hanem arra, hogy csak az menjen ki a teremből akiért itt van a szülő, mindenki mindent magával vigyen és az ügyeletesek is eljussanak az ügyelet helyére.

Kezeltesd magad a helyett, hogy nem létező problémákat kreálsz.

2020. szept. 5. 23:32
 34/58 A kérdező kommentje:
A tanito biztos nem pityereg otthon.nem viselkedik felnött ember modjara sem
2020. szept. 6. 08:35
 35/58 A kérdező kommentje:

Annyirol szol az egesz, hogy nem elérhetö.

Szerintem mailben 2 szoval le fog kezelni. Ha egyàltalàn vàlaszol.

Az egy dolog, hogy a nézeteltérèst sem lehet igy megbeszélni. De a gyermeket féltem.

2020. szept. 6. 08:42
 36/58 anonim ***** válasza:
96%

Könyörgöm, egy óvodásnak több esze van, mint neked. Te magad vagy a hibás, te reagáltál úgy, mint egy hisztis 3 éves. Baxus ha én lennék a tanár, én is igyekeznék kerülni az ilyen idegbeteg szülőt, aki konkrétan a semmiből csinál problémát.

Mégegyszer: odamész hozza, a gyerek nélkül és megkérdezed van e rád most 5 perce, ha pedig nincs, mikor lenne. Bocsánatot kérsz tőle, elmondod hohy nagyon stresszel téged az iskolakezdes, azért reagáltál így, többét nem fog előfordulni.

2020. szept. 6. 08:59
 37/58 A kérdező kommentje:

Igen ezt màr irtàk. Igy is probàlok eljàrni, probàlom elcsipni öt. Nem szeretnék rossz kapcsolatot.

Csak eléggè provokàlo volt, hogy ennek megoldàsrà kértem tanàcsokat, kérdésre leirtam hogy mi a nézeteltérés oka, a hibamat belattam es erre kezdenek itt elhordani.

Mindenki hibazik, senki nincs minden pillanatban felkeszülve mindenre, emberek vagyunk.

Igazàbol abszolut nem hatna meg, (nem készülök ki olyantol ha vki utàl ignoràl elzarkozik) csak épp a gyermekem tanulàshoz valo alapjai, melyek egy életre kihatnak, vannak a kezében. És mintha ezzel ö visszaèlne. Azaz megteheti hogy hàtat fordit diszkriminàl, a szülö meg semmit.

Ez nem fair. Nem vall egyenességre sem.

2020. szept. 6. 10:16
 38/58 A kérdező kommentje:

Habar itt a gyk-n volt olyan is, hogy elirtam egy szot, vki jelezte, elnezest kértem, kijavitottam, de mégis jöttek a tovabbi kommentek hogy irni se tudsz meg ilyenek.

Az emberek nem tudjàk kezelni ha vki beismeri a hibàjàt.

Màskor nem adok ennyi bizalmat hogy öszinte legyek.

Tudhattam volna.

2020. szept. 6. 10:20
 39/58 A kérdező kommentje:

Valamint elgondolkodtato az is, ha a tanitotol kérnék bocsànatot es minden szànom bànom-al elé àllnék, ö se lenne különb mint az itt levök...

Es magas lorol osztanà az észt ahelyett hogy tullépnénk rajta.

2020. szept. 6. 10:41
 40/58 anonim ***** válasza:
91%

De baxus TE nem tudsz rajta túllépni. Ket választásod van: 1,Bocsánatot kérsz.

2, Hagyod az egészet.

De a jó ég áldjon meg, be pörögj már folyamatosan ezen, totál idegbeteg vagy. Menj játssz a gyerekeddel

2020. szept. 6. 10:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!