Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tanácsos gyakorolni pluszba...

Tanácsos gyakorolni pluszba otthon szorgalomból, vagy maximàlisan elég, amit az iskola nyújt? (Elsö osztaly)csak mert az ovi mellett kellett a szülöi segítsèg

Figyelt kérdés

Oviban ugy volt pl emlegették a hét napjait vagy évszakokat versekkel mesékkel a kicsiknek, de ha csak az ovin múlt volna, ilyen alaovetö dolgokat sem tusna a gyermekem, szoval ha én nem tanítom meg neki otthon.

Vagy pl a minimum tízig való számolàst, stb.

Most suliban majd kezdik gyakorolni az íràselemeket is pl(gyermekem pl egy szabàlyos kört sem tud még csak amolyan hullàmos vonalu köröket rajzolni), vagy a régi magyar nyelvvel(tájszolásokkal) is megismerkednek, es mondta az egyik anyuka hogy ök nagyon megszenvedtek ezzel vele anno mert az ö gyereke abszolut nem értette.

Szóval tanàcsos esetleg a sulin és hazi feladatokon gyakorlàsokon túl otthon pluszba testsémàt fejleszteni a tér ès arànyok megértéséhez, vagy gyakorolgatni a félkör rajzokat es hasonlokat nagyban, hogy aztàn piciben könnyebben menjen a vonalak közé a füzetbe, vagy suliban màr rà lehet bizni a gyereket a tanitokra es oktatàsra?

Vagy hasonlo az ovihoz, hogy ha csak a sulin(hàzi feladatokon) mulik, akkor az kevés lesz?

Gyermekem pl ott tart, hogy nem èrti pl a plusz jel és x közötti különbséget,egymashoz viszonyitott helyzetét, tehat ha mondom rajzolj egy plusz jelet azutan egy x-et, csak arra figyel hogy keresztezzék egymast a vonalak es latom rajta nem is érti miröl beszélek, mikor probàlnàm magyaràzni.azaz a tèrèrzékelèse még fejletlen, de ez korosztàlyàra jellemzö normalis.

De leterhelni sem szeretném, a suli utàn egyelöre a kötetlen tevékenységekre helyezem nàla a hangsulyt, mert suliban iranyitottak a foglalkozàsok es ebben a korban a szabadjatekot még szükségesnek tartom.

De ha nem lehet csak a sulira bízni akkor elöveszek testéma jàtékokat azaz iranyitott tornàzàst pl vagy bal jobb oldalisàgu jatekokat stb

#suli mellett szükséges a plusz fejlesztés otthon?
2020. szept. 3. 09:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy voltam vele, hogy nem akartam túlterhelni a fiamat így az első pár hónapban csak nagyon ritkán (3hetente pár sor másolás) gyakoroltunk otthon. Amikor már elkezdtek intenzíven olvasni tanulni akkor viszont mondta az ofő, hogy minden nap olvassunk velük otthon, így akkor bevezettük, hogy minden este olvasott 10-15 percet. Időnként megkérdeztem az ofőt, hogy mit lát, miben gyenge a fiam, mit kellene gyakorolni otthon, az olvasáson kívül semmi mást nem emelt ki így én továbbra sem erőltettem semmi egyebet. Érdemes a tanárral beszélni erről, ő tudja majd megmondani, hogy miben gyengébb a gyerek, mit érdemes otthon gyakoroltatni.
2020. szept. 3. 14:35
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp ne kezdj magánakcióba. Kérd szakember véleményét, majd ha szükséges, vidd szakemberhez fejlesztésre. Te otthon ne akard fejleszteni, mert többet ártasz, mint használsz.
2020. szept. 3. 19:43
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem még nem tarthatnak a + jelnél. Ha igen, akkor azonnal vidd el abból az iskolából! Kedden kezdték a sulit. Kb képekről mesélni, színezgetni kell. Matekon pont a téri és síkbeli irányok megismerése az első tananyag.

Plusz jelnek pedig maximum a középiskolában hívják.

Ne kezdj magánakcióba, a tanító néni szólni fog, ha gond van.

2020. szept. 3. 20:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!