Szerdán jöttünk haza külföldről, nyaralásból. De a lányom beteg lett, lázas hasmenés, hányásban van. A tesója nem beteg, ő mehet iskolába vagy rá is vonatkozik a 2 hét karantén?
Egyetértek veled 32-es (31-es vagyok, egyébként). Szerintem becsülendő, hogy így állsz hozzá, bár mindenki így tenné! És nem, ez nem azt jelenti, hogy félek otthon vagy vírus paranoiám van. Ezt a vírus szkeptikusoknak mondom.
Én mindennap olvasom a híreket, de tudatában vagyok, hogy azok nem a valós állapotokat tükrözik. Valószínűleg sokkal több fertőzött van.
Nekem végérvényesen átalakultak a szokásaim és tudom, hogy vannak olyan polgártársaim, akik szerint ez az egész egy nagy kitaláció és csak magukkal törődnek, mert jajj, kényelmetlen a maszk, jajj figyelni kell a másikra (lásd, a főnököm, aki megjött a horvátországi nyaralásából és jól össze is tüsszögte az egész irodát..). Ha megyek bevásárolni, ha zárt térbe lépek (igen, a tesco csarnokban is!) akkor felhúzom az arcomra a maszkot (nem, nem csak a táskámban lapul és ott mosolyog, mint sok embernek).
Nem megyek értelmetlen shoppingolásokra, hanem célirányosan intézem a nagy bevásárlást továbbra is, hiába mondogatják, hogy Mo jól áll a vírus kérdésben.
A kérdezővel kapcsolatban is úgy érzek, hogy van rá esély, hogy koronás a gyereke és ha a gyerek tesója mondjuk beviszi az iskolába a kórt kedden, akkor nem fogják érte megtapsolni, ha elterjed az intézményben. De azt mondom, az ő dolga és felelősége. Ez a védekezés téma is csak intelligencia kérdése. Én a saját viselkedésemre és szokásaimra tudok hatást gyakorolni, mindenki más úgy is azt csinál, amit akar.
Végül mindenki itthon marad, a család akikkel együtt nyaraltunk korona vírusosak a gyerekeik és az anyuka is.
Hétfőn mi is tesztet csinátatunk. Már csak a baj, hogy mi tegnap strandon voltunk. Jól indul az iskola :(
Azt nem vágom, hogy lázas, hasmenéses, hányós beteg lányodat is vittétek a strandra? Vagy otthon hagytátok egyedül?
Akkor a suli miért kérdéses nektek, ha strandra simán elmentek így?
Amúgy igen, eléggé sántít ez a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!