Alsó tagozatos másodikos gyerekednek hány darab és mi lesz a kötelező olvasmány? Kell hozzá olvasónaplót is írni? Milyen formában? Jó az, amit a könyvesboltban meg lehet vásárolni vagy a tanító küldi hozzá a feladatokat?
Előző vagyok: azt nem írtam, hogy kb. a Rumini harmadáig jutottunk el nyár elején. Azóta bele se nyitott. Már szerintem előröl fogjuk kezdeni az egészet.
És még a Vuk is.:/
Nem is értem, eddig 1-2 oldalas történeteket olvastak órán (illetve velem itthon "karanténban"), most meg hirtelen rászakad 2 vaskos könyv. Legalábbis a Rumini az.
Utolsó, olvasónapló is kell hozzá? Igaz, az olvasás se kis feladat, de azt legalább van esély elbiccelni. Nálunk azt mondták, hogy osztályozzák majd a két olvasónaplót. Még az elsővel se végeztünk, így garantált egy egyes a kitűnő gyereknek, így évkezdésre. Nem fogom ennél többet nyúzni.
De jó, élvezzétek inkább Ti is az új házat a kerttel.
A Ruminit én egyszer elkezdtem olvasni, de olyan unalmas volt, hogy félre is tettem.
Nem értem miért nem olvashatnak még az ekkora gyerkőcök olyan könyvet, amilyet szeretnének.
Amúgy 6 könyvet olvasott ezen a nyáron ki a gyerkőc, nagyon örülök is neki. És most kettő könyv van, amibe napi szinten belelapozgat, persze ezek érdeklik. A Vuk is sok még nekik szerintem, hosszú is.
Nem tudom, mennyire olvasónaplónak számít, de a Ruminit ki kell jegyzetelni megadott szempontok szerint (szereplők helyszínenként, külső-belső tulajdonságaik, eszközök, stb).
Ezt a feladatot egyedül biztos, hogy nem tudná kivitelezni a kisfiam (pedig okos, penge észjárású, nagy humorú gyerek), így most kitaláltunk együtt egy jegyzetelős rendszert, és tökre nem kiábràndító úgy olvasni, hogy közben kulcsinfóknál megállok, megszakítjuk az amúgy sem élvezetes sztorit (legalábbis kisfiam.szerint uncsi), majd 6 sor után ugyanez, amíg még friss az infó - mert különben 10-15 oldal egy fejezet, nem várom el, hogy a végén össze tudjon ollózni ennyi mindent.
De lehet én csinálom rosszul az egészet, nem tudom.:))
Mindenesetre ma 1 oldalt sikerült így haladnunk.:)))
1 év alatt ki is olvassuk.ebben a tempóban.;)
Őszintén sajnálom egyébként hogy erre kell pazarolnunk az értékes nyári szünetet.:(
Annyira keményen dolgozott egész évben. Még lenne 1 teljes hónap felhőtlen pihenése, erre jegyzetelgetünk.:/
Igen, ez már olvasónaplónak számít, hiszen írnia is kell. :-(
Kitartást hozzá. Én a másodikat hagyom a fenébe, ha nem megy-márpedig tuti nem fog. Jöjjön az egyes. :-(
Ez se semmi hogy nálatok jegyet kapnak rá.
Azért az tök jó, hogy csak a nyáron már 6 könyvet elolvasott a gyermeked! Bár mi is itt tartanánk.:)
Kislány és a Bors Bori sorozatot falta így, valamit egy Garabonci Gréta könyvet olvasott és egy kutyatartással kapcsolatos könyvet - gyerekeknek valót, mert kiskutyát szeretne. :-)
Hallottam, hogy van, aki ennyi idősen már a Harry Pottert olvassa, hát remélem majd egyszer az is eljön.
Wow, köszi a tippeket! Igen, kutyatartók kézikönyve nekünk is megvan, abba az én kisfism is bele-beleolvasgatott:)).
Hát majdcsak eljön egyszer náluk is az áttörés pillanata, és rájönnek milyen izgalmas dolog az olvasás.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!